Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vizi szülés hogy zajlik kábé,...

Vizi szülés hogy zajlik kábé, mit pakoljak a bőröndbe?

Figyelt kérdés

Vizi szülésre készülök, lassan összekészítem a bőröndöm. 2. baba, elsőt ágyon szültem. A bőrönd tartalma így kábé világos, tudom, hogy mire lesz kürülbelül szükségem, de mivel egészül ki a bőrönd tartalma, ha vizi szülésre készülök, azt nem tudom. Melltartóba szültetek a vízben, vagy anélkül, vagy esetleg fürdőruha felsőbe?

Mikor kell bemenni a korházba, mikor ültetnek a vízbe, én nekem kell elkapni a babát? Utána mennyi ideig hagyják rajtam, mikor vágják el a köldökzsinort, a méhlepényt még a vízben, vagy a vízből kiszállva kell megszülnöm. (Elsővel kaptam egy injekciót és magától kijött, lehetséges ez a vizi szülésnél is? A méhlepény megszülése ugyanúgy egy fájással zajlik, vagy csak mondja a szülésznő, hogy nyomjak egyet?)Mennyi idő után viszik el a babát, a víz véres lesz, akkor lefürdetik? Én utána még a szülős kádban fürdök le, vagy ugyanúgy, mint az elsőnél elküldenek fürdeni egy kis fürdőszobába?

Akik már szültek vízben, léci meséljétek el, hogyan is zajlott az egész. Tudom, hogy minden kórház más, csak úgy nagyjából érdekel, hogy kábé hogy zajlik. Az interneten nem az egész folyamat van fenn, csak maga a szülés. Hasznos tanácsok, tippek, extrák a bőröndbe, ami nektek jól jött, minden érdekel. Tudom, hogy nem lehet fájdalomcsillapítót kapni nagyon a vizi szülésnél, de elsővel se kaptam, kibírtam, ezért merek belevágni. Na meg azért, hátha megúszom a vágást-repedést-varrást, meg hátha így könnyebb valamivel, legalább a babának, ha más nem:D

2014. nov. 2. 09:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, várom:D
2014. nov. 2. 12:41
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát, Budapest egyik legfelszereltebb kórháza az Uzsoki, én ott szültem, ott van kád, de csak vajúdni lehet benne, a kitolásnál ki kell jönni és ágyon szülni.
2014. nov. 2. 19:46
 13/20 anonim ***** válasza:
Én is egy jól felszerelt bp-i kórházban szültem, lehetett volna vízben vajúdni, de szóltak is, hogyha valaki ezt választja akkor is a kitolás már ágyon van.
2014. nov. 2. 20:39
 14/20 anonim ***** válasza:
Én a Róbert Károlyban szültem, és még annak ellenére sem lehetett a vízben megszülni a babát, hogy magánkórház. Egész vajúdás alatt vízben voltam, de kitolásnál ki kellett szállnom, és átmennem az ágyra. Én is úgy tudom, hogy nincs vízben szülés Magyarországon...
2014. nov. 2. 22:49
 15/20 A kérdező kommentje:

Akkor nem tudom, hogy csinálták azok, akik írták, hogy az x korházban szültek vízben, na mindegy én hiszek mindenkinek:D nem firtatom. Még nekem se biztos, hogy összejön, ha lesz szabad kád, akkor tudok csak vízben szülni. Elsőre nem mertem volna kipróbálni, de most már merészebb vagyok.

Mindenesetre köszi a válaszokat.

2014. nov. 3. 15:17
 16/20 anonim ***** válasza:

Lehet a vízben vajúdásra értik sokat, hogy úgy szültek, mint hogy epiruállal szültek azt is így mondják, de a kitolásnál már nincs epidurál. Én nem epidurállal szültem, de így hallottam mindenkitől aki úgy szült.

Szóval innen gondolom hogy a vízben szülés is ilyen szófordulatos.

Vagy külföldön szültek, Ausztriába tuti van erre lehetőség.

2014. nov. 4. 08:09
 17/20 anonim ***** válasza:
Én már nem tudom mit higyjek.Én is úgy tudom,hogy itthon csak vajúdni lehet vízben,de tegnap egy másik kérdésben elég csúnyán ki lettem oktatva,mert hogy igen is lehet,mert ő vízben szült valamelyik pesti kórházban...
2014. nov. 4. 08:15
 18/20 anonim ***** válasza:
38%

És megírta melyik kórházban?????

Szeritnem is inkább vajúdni lehet csak.

Mondjuk nem tudom mennyivel jobb a vízben szülés, belegondolva hogy a sok minden ami bizony ilyenkor kijön ott kering a szülés közben, míg az ágyon valahogy csak törlik vagy el tudják valahová tenni. Legalábbis elvileg szülés közben akár vizelet, salakanyag is jöhet, szóval így az ott lebegne????

2014. nov. 5. 16:22
 19/20 A kérdező kommentje:
Érdekes, annyi szent. De elgondolkodva, mért írná valaki, hogy szült már kádban Magyarországon, ha egyszer nem. Amit ti hallottatok a ti korházaitokról azt elhiszem. De ki mondta azt, hogy ez igaz az egész országr, vagy valami törvény mondja ki? Na mindegy, nekem nem oszt, nem szoroz.:D
2014. nov. 5. 21:39
 20/20 A kérdező kommentje:
16-os: Akik írták, hogy vízben szültek, azok hozzátették, hogy ott is volt a kitolás, egyébként meg csak tán nem olyan hlye bárki is, hogy a kettőt keveri. A vajúdás és a szülés bizonyos értelemben két dolog. A szülés a kitolási szakasszal kezdődik meg.
2014. nov. 5. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!