Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elsőre viszonylag könnyű...

Anya.mano333 kérdése:

Elsőre viszonylag könnyű szülés után mennyire volt rossz a második?

Figyelt kérdés

36+6 hetes kismama vagyok, 6 hete 2100-as méhszájjal. Emiatt feküdnöm is kell viszonylag sokat. Második gyerkőcömet várom, és ahogy közeledik a szülés, egyre jobban félek.

Pedig emlékszem az első után azt mondtam, bármikor jöhet a következő.

Akkor a víz elfolyásától az utolsó nyomásig kb. 10 óra telt el, de igazán keménynek csak az utsó 1.5-2 órát éreztem. Addig fájdogált, de teljesen kibírhatóan. Epidurális éy gátmetszés nélkül született meg a kislányom.

Szerintetek lehet rosszabb a második?

Főleg, hogy a méhszáj is érettebb? Hasoló tapasztalatokra lennék kíváncsi...😊

2014. okt. 30. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:

En csak a sajat tapasztalataimat tudom megirni. Nekem rosszabb volt es hosszabb. Bar az elso lanyom 4 ora alatt meglett oxytocinnal, a masodik minden nelkul 8 ora volt. Annyiban volt jobb, hogy az elsonel metszettek gatat, most meg nem de esely se volt ra mert allva pottyant ki a baba :D epiduralt egyik esetben sem kaptam. A masodik utan hamarabb regeneralodtam :)

A 35.hettol en is ennyire voltam nyitva mint te, volt hogy verezgettem is. De kiirt napon szuletett a kicsi.

2014. okt. 30. 13:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Az első a vi elfolyásától számolva 8 óra volt, ebből talán 4 órát voltak fájásaim, az utolsó 1-2 óra volt durvább, nem kaptam semmit, nem is vágtak.

A második gyerek 22 hónapra rá született, nagyon hamar nyíltam, hetekig voltam 2 ujjnyira nyitva (belső méhszáj is), majdnem koraszülött is lett, de utána csak elvolt a 39. hétig. Első fájástól számolva kerek 2 óra volt, monda is a doki, bármi van, sos szaladjunk befelé. Nem folyt el a viz, ott repesztettek burkot már a legvégén, 4 ujjnyira nyitva voltam, mire beértünk. Nem vágtak, semmi gáz nem volt, a kitolás könnyebben ment, az elsőnél azért ott megszenvedtem.

Ami keményebb volt, az a szülés utáni méhösszehúzódások. Brrr, rendesen görcsöltem minden szoptatáskor.

2014. okt. 30. 15:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Aķkor a tiéd nagyon hasonlít az én helyzetemre...

Remélem a szülés is hasonló lesz. Nekünk még a 22 hónap különbség sem lesz meg, csak 20. Az elsőnél is az utolsó 1-2 óra volt tényleg nehéz. Köszönöm ezt a választ, máris bizakodóbb vagyok..😉

2014. okt. 30. 15:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Kisfiamat a 38. héten szültem, reggel nagy adat rózsaszínes folyással bementem a kórházba, délutánig nézegettek, fájásom óránként egy volt, majd 4kor kaptam oxit 7kor megszületett a kisfiúnk. 3 óra volt össz-vissz ami nagyon fájt, igaz vágtak, de szerintem könnyű szülésem volt, annak ellenére persze hogy mocskosul fájt.

3 hete szültem a kislányunkat, annyira féltem a szüléstől hogy szívesen vissza csináltam volna mindent... Rettegtem, hogy rosszabb lesz a második. Hát kérlek, 7kor bementünk fél órás fájásokkal mert már 2 napja hébe-hóba jó erős fájásaim voltak, 8kor kaptam oxit és 8:40kor már a kezemben volt a kislány, nem is vágtak. Mondjuk a gátvédelem miatt hosszabb volt a kitolási szak, a végén már annyira fájt hogy majdnem mondtam hogy vágjanak csak szülessen már meg a lányzó... Összességében a második szülésem talán még könnyebb is volt, vagy legalább is hasonlóan könnyű volt mint az első.

Sokaknak a második szülés rosszabb, nekem marha mákom volt.

Minden jót.

2014. nov. 1. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!