Hogy zajlik egy problémamentes, könnyű szülés?
Otthon jönne a fájások, bemész a kórházba, megvizsgál a doki, kiderül nyitva vagy 2 ujjnyira, beöntés, borotválás, fel fektetnek a szülőágyra, ctg, doki burkot repeszt, már teljesen kitágultál, jönnek a tolófájások, másodikra kinyomom a babát, s mind ez egy-két óra láttam lezajlik:)
Nagyon kevesen ilyen szerencsések.
Könnyű szülés??Szerintem még aki 1 óra alatt is szül meg még az se mondja rá hogy könnyű! :)
Én úgy tudom hogy ÁLTALÁBAN az 1. szülés olyan 12 órás.Én pl 9 óra alatt szültem meg, ismerősöm viszont 23 órát vajúdott, egy barátnőm viszont túl volt az egészen 2 óra alatt..sőt egy másik ismerősöm kb fél órát töltött a szülőágyon..így idő intervallumot nem igazán lehet erre írni.
Sorrend:
1. Beindul a szülés.Vagy fájásokkal, vagy magzatvíz elfolyással, vagy mint nálam az 1. babámnál elindították.
2. Fájások..ez a vajúdási rész.Ezek sűrűsödnek és erősödnek..1-2 perces fájásoknál én már élni se nagyon akartam..szerintem az egész szülés legrosszabb része..és ez az ami borzasztó sokáig tud tartani.. :(
3. Tolófájások.A vajúdási fájás alakul át tolófájássá..ez borzasztó erős székelési inger..visszatartani sem lehet.
4. Kitolási szakasz.Ezt nem kell magyaráznom szerintem..Hollywood imádja ezt a jelenetet mutogatni a filmekben. :)
Nekem könnyű szülésem volt,és még élveztem is. :)
Reggel 7kor itthon fájások.8ra mentünk be a kórházba.
Papírok stb...9kor szülőszobán voltam,ott beöntés,beszélgetés,EDA ajánlás.
Jöttek szépen a fájások tovább.
12kor burkot repesztettek,és 14 kor született meg a lányom,spontán,fájdalom mentesen.
Első baba volt
Azért a szülés nem ér véget a kitolással.
Könnyű dolgod van, ha könnyen leválik a méhlepény, nem repedtél ezer felé és nem kell esetleg varrni sem.
Ez az elöbb leírtakkal együtt azért így teljes.
nekem könnyű ben és nehezben is volt részem. a nehéz:fajasok, kórház, nst, éjjel 3 körül, reggel 9felé beontes, borotvalas, burokrepesztes, már 2-3 perces fajasok, majd oxitocin jó sok, már órák óta 1perces fajasok, gyereknek már rég kinn kéne lenni, de o még sehol..mikor bealudtam a fajasok között a kimerultsegtol császár. ..
a könnyű:hajnaltól 10perces fajasok, még az egész napot otthon toltottem, nem volt vész. ..este 11kor kh., vizsgálat, nst, beontes, erősödő fajasok, 4ig a vajúdóban beszélgettünk a szulesznovel, ekkora már behívták a dokinat is, 4kor szuloszoba, burokrepesztes, tolók, 3 nyomás és kinn a gyerek. .az egész fantasztikus élményként maradt meg..a fájdalom kétszer voltnagyon durva, burokrepesztes után, és az elsö tolofajasnal, amugy egyáltalán nem volt vészes.
Problemamentes de nem volt konnyu az enyem.3honapja.
-este 7 15-20perces fajasok
-surusodik erosodik
-hajnali 2fele ereztem h el kene menni zuhanyozni ilyesmi.
-4kor korhaz(5percre van)-ketpercesekkel-
-szuleszno megvizsgalt kozolte h teljesen eltunt a mehszaj
-fel5 megerkezik a doki es a fogadott szuleszno.
-megvizsgal,burokrepesztes
-5kor be a kàdba:-)
-6korul kijottem mert nem tudtam eleg erosen nyomni
-allva is probaltam de mar nagyon faradt voltam
-igy lefekudtem es 7.35kor megszuletett.
-gatvedelemmel minden gond nelkul
-10korul levittek az osztalyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!