Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy zajlik egy problémamentes...

Hogy zajlik egy problémamentes, könnyű szülés?

Figyelt kérdés
Időben és időbeli sorrendben
2014. máj. 31. 22:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Reggel 7-kor elment itthon a nyákdugó.

8:30-kor felvettek az osztályra 10 perces fájásokkal.

9-kor pezsgőkúp.

11-kor burokrepesztés.

2-kor oxy, így jöttek a kétperces fájások és fájdalomcsillapító gáz, mert Kecskeméten nincs más lehetőség.

2-ig jártunk ki tusolni és labdáztunk. Nagyon jó volt :)

3 körül megékezett a doki gátmetszés és két nyomás után megvolt a kislányom :) 15:51 perckor.

Ezután méhlepény, aminek sajnos bent maradt egy darabja, így el kellett altatni kiszedni majd összevartak.

Ez kb fél óra volt, mentünk tusolni, amit egy széken ülve próbáltunk, mert az altatótól annyira szédültem hogy nem bírtam állni. Felvittek tolókocsival a szobába kb 8 körül és végigaludtam az éjszakát :)

2014. jún. 1. 13:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy az enyém mennyire számít ebbe a kategóriába, de én ebbe a könnyű és problémamentesbe sorolnám.

Reggel 5-kor kis görcsre ébredtem a 39.héten. Felálltam, mert éreztem, hogy lesz valami, és kezdett is folyni a magzatvizem. Kb. 1 órán át folydogált, aztán megindultunk a kórházba (faluról a városba kb. 10 perc). Szóval 6 után értünk be, CTG, megvizsgáltak, 1 ujjnyira voltam nyitva (semmi változás, mert 35. héttől így volt). Beküldtek a kórházi szobámba, hogy pakoljak szét, pihenjek, várjam a fájásokat. De nem jöttek. 9 előtt bekötötték az oxitocint és szóltak, hogy most majd LESZNEK fájások és hát lettek is. Baromi gyorsan jöttek, baromi erősek és fájdalmasak voltak, de 2,5 óra alatt 2 nyomásra kibújt a kisfiam, vágtak, 6 öltéssel varrtak kipotyogós varratokkal és 3 hétig nagyon fájt.

De ettől lehetett volna azt hiszem 100x rosszabb is, úgyhogy az enyém is könnyű és problémamentes volt.

2014. jún. 1. 14:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Én első babával (meg amúgy is )könnyűnek mondanám az enyémet. Hajnal 3 körül vmi fájásra ébredtem, de visszaaludtam. 4 körül megint, fél 5-kor szóltam apának, hogy sztem valami lesz. Felkeltünk, zuhanyoztam, még tanakodtunk, hogy menjünk-e a kórházba, végül 6körül bementünk már kb egy órája 5 perces fájásokkal.Beöntés, borotválás,szülőszobában zene,abszolút lightos fájások (bár a ctg szerint baromira kellett volna fájniuk),sétálgattam, beszélgettünk.11 körül már jó erős fájások,szülésznő szerint kora délutánra baba lesz. Gondoltam, az nekem max délután 2 óra, addig kibírom. Negyed kettőkor jöttek burkot repeszteni, akkor már sehogy se volt jó,szinte egyfolytában fájt.Burokrepesztés után nagyon gyorsan ment minden, negyedóra múlva már tolófájások, 14 óra 09-kor megszületett a babám :-) Gátvédelemmel, két-három kis öltés kellett csak.

Olvastam előtte, hogy első szülés min. 12 óra általában és a kitolás is lehet 1-2 óra, hát ettől a hideg rázott, de nem is így lett.

2014. jún. 2. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!