Ha az újdonsült anyukának csak a szülés utáni 2. -4. napon lesz teje (úgy tudom, ez gyakori), addig mivel táplálják a kórházban a babát? Vagy előteje minden időben szült anyukának van?
Elvileg van, rögtön, igazi.
Sajnos némely kórházban cukros vizet adnak nekik, ez nem jó.
1 napot különben is kibírnak kaja nélkül. De lesz tej.
1 hetesen lövellt be a tejem, én a második naptól adtam neki teát és szopi után tápszert cumisüvegből. Azután símán elhagytuk, 14 hónapos és még szopizik.
Mivel nem volt túl nagy súlyú baba, és picit sárga is volt, nem volt kérdés, hogy megetessem-e!!
Előtej mindenkinél van, majd érzed, hogy mikor indul meg normálisan. Addig szoptass, szoptass, amennyit csak bírsz, de ha nem jön, adj neki mást is, mert besárgulhat.
Nálunk /Kecskemét/ pl még a babamama szobában is elviszik a babákat éjszakára és bizony nem hozzák le enni, tehát tápszert kanpak.
A kolosztrumnak hashajtó hatása is van, elősegíti a mekónium kitisztulását a baba beleiből, és ez segít megelőzni az újszülöttkori sárgaságot. Kutatások kimutatták, hogy minél gyakrabban szopik egy újszülött az első napokban, annál ritkábban sárgul be. [...]
Az egészséges csecsemőnek nincs szüksége sem tiszta, sem cukros vízre, sem pedig tápszerre.[...] A cumisüveg és a cumi használata gátolhatja a megfelelő tejellátást, és szopási problémákat is okozhat. A víztől és a tápszertől jóllakik a baba, így kevésbé fog érdeklődni a szopás iránt. [...]Azok az anyák, akik tápszert adnak, mielőtt a tejtermelésük beindulna, gyakran az „egyre több tápszer - egyre kevesebb anyatej” ördögi körébe kerülnek. Kutatások azt is bebizonyították, hogy azoknak az újszülötteknek, akik az első napokban vizet is kaptak, nagyobb lett a súlyveszteségük, valamint jobban besárgultak, mint a kizárólag kolosztrummal táplált társaik.
Ezt cáfolnám. Nálunk családi hagyomány, genetikai adottság, hogy későn lövell be a tej. Nálam ez egy hetet jelent. 2950g-mal született a fiam, picit sárga is volt, ha nem etetem nem engedik haza. Így csak 50got veszetett és minden ok volt.
mint írtam, 14 hónapja szopik, úgyhogy az utóbbit is bőven cáfolom. Ezért is írtam, hogy ez annyira baba és anyuka függő, viszont mikor kórházban voltam a picimmel láttam az éhségtől üvöltő 3 napos csecsemőt és vérző mellű anyukát, aki felette sírt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!