Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit mondjak ha szül i megyek...

Mit mondjak ha szül i megyek és megkérdezik ki az orvosm? Ha nincs. Mert be kellett mennem barnázas miatt és, egkérdezték ki az orvosom hívják mondtam hogy ht nem tudom voltam ennél is annál is pofát vágott a nővér

Figyelt kérdés
És itt ugy van hogy lehívják aki a dokid de ha nincs??2 órátváftam mire jött vki és addig hallottam hogy megkérdezte akik jöttek azoktól is hogy ki ek a beteg? Ki az orvosa? Kinél szül? Stb . Mit fogok mondani ha nem tudok megfogadni senkit volt aki nem fogadott vagy szobatársatok vagy valaki?mi a helyzet ilyenkor?
2014. okt. 15. 14:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De hát aki alig tudja kigazdalkodni a babadolgokat is az mégs mit csinaljon?l
2014. okt. 15. 20:00
 12/20 anonim ***** válasza:
Ne izgulj, sokan vannak akik az ügyeletes dokinál szülnek. Lehet még sokkal jobbat fogsz ki, mint akinek fogadott orvosa van.
2014. okt. 15. 21:13
 13/20 anonim ***** válasza:

Ne legyen semmi lelkiismeret furdalásod, hogy nem választottál dokit. Részemről nem egyszer tapasztaltam hogy a választott orvos éppen szabira ment, vagy nem volt elérhető,stb. A szülést, ha normál minden, úgyis a szülésznő vezeti le leginkább.

Egy ismerősöm egy hete szült. Vidéki kórház, nem volt választott orvos. Igaz, egy napot vajúdott, de utána császár lett, mert komplikációk voltak. Jól vannak mindketten. Mindezt az ügyeletes orvos és szülésznő, műtős team csinálta.

2014. okt. 15. 21:55
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem kell ennyire túlmisztifikálni a fogadott dokit. Az ügyeletes is ugyanolyan jól el fog látni. Én mindkét alkalommal ügyeletesnél szültem, és nem bántam meg,teljesen jó ellátásban részesültem. Míg pl. barátnőmhöz be se ment az orvosa, és a munkatársnőm is nagyon csalódott, 2. babájánál már ő sem fogadott, és sokkal pozitívabb szülésélménye lett, mint az elsőnél.

Kérdésedre válaszolva azt tudom csak mondani, amit előttem is leírtak már. Hogy ki az orvosod mindig megkérdezik, mert ha van fogadott dokid, akkor felhívják. Ha nincs, akkor csak annyit mondasz, hogy nincs fogadott orvosod. És ilyenkor szépen előkerítik az ügyeletest. Ennyi. Nem kell ráparázni erre a kérdésre. :)

2014. okt. 16. 08:32
 15/20 anonim ***** válasza:
Attól , hogy valaki nem választ orvost, még nem biztos hogy mindig más és más orvosnál köt ki. Több kórházban kell választanod egy gondozó orvost, és annak a rendelési idejére adnak mindig időpontot. Nálam így volt az első terhességemnél. Viszont ne azt mond, hogy nincs orvosod, hanem hogy nincs választott orvosod, és ügyeletes orvosnál fogsz szülni.A nővér meg egy bunkó. Így is kiszolgáltatott az ember...
2014. okt. 16. 10:45
 16/20 anonim ***** válasza:

"Több kórházban kell választanod egy gondozó orvost, és annak a rendelési idejére adnak mindig időpontot."

Több kórházban meg hülyének néznek, hogy ugyanahhoz akarsz menni, menjél akkor a magánrendelésére, oda adnak időpontot, ahova van és különben sem tudják/akarják megmondani, hogy ki rendel, sőt még a rendelési idővel sem foglalkoznak. Pl. délután háromra kaptam időpontot, négyig van rendelés, és beleböfögte az asszisztensnő a telefonba, hogy de érjek ide háromra, mert ha nem, akkor elmegy ám a doktor úr, akiről persze nem tudja megmondani, hogy melyik lesz..

Én csak egy orvost akartam mindenáron elkerülni, de még az se ment. Nem hogy ugyanahhoz menjek. Mondjuk azóta meg nem megyek oda már egyikhez se, de kétlem, hogy bármit változott volna.

2014. okt. 16. 13:49
 17/20 anonim ***** válasza:

Ugyan ezen kattogtam én is. Jó lenne ha felfogadnék egy orvost..DE mivan akkor ha épp nyaral, vagy telel vagy nem tud jönni mert akkora baleset van stb.

Nos én bementem egyszerűen szülni egy fiatal ügyeletes doki vett fel. Na hát szó mi szó zavarba voltam, de ő is.

De könnyü szüléssel, és 2 óra 45perc alatt megis lett a babám és első baba volt. :)

Viszont szülésznőt fogadok fel a következőnél mindenképp ugyanis ha első szülés ha nem.. Szerintem nem kellett volna ott hagyni a szülőágyon egyedül...ha nem jön arra a egy másik szülésznő szét is repedek..

2014. okt. 16. 20:40
 18/20 anonim ***** válasza:
Akkor szerencses vagyok, hogy a Margit korhazba jartam. Ott elso alkalommal a vervetelen megkerdeztek hogy melyik orvoshoz szereznek jarni, es ot beirtak a kiskonyvembe. A doki ezutan mindig mondta a vizsgalat vegen, hogy hany het mulva menjek vissza. De ott nem kaptunk idopontot, ettol-eddig rendel, odaultunk 30-an kismamak, a kiskonyvet le kellett adni es erkezesi sorrendben hivtak. Varakozas kozben a noverkek megmertek sulyra, vernyomasra, stb., nem volt ez igy rossz.
2014. okt. 16. 23:05
 19/20 anonim ***** válasza:

"Több kórházban kell választanod egy gondozó orvost, és annak a rendelési idejére adnak mindig időpontot."

Nálunk nagyon nem, sőt... Én egy dokihoz jártam magánrendelésre. Még az életemben nem voltam SZTK - ban nőgyógyásznál, mert nekem ez a kényelmes és kész. Viszont a szülésre csak szülésznőt fogadtam. Nem a saját dokimnál szültem végül, és megkérdeztem hogy mikor lesz az SZTK - ban az a doki, akinél szültem? Visszamentem volna olyankor, amikor ő van. A doki erre azt mondta a szülésznőmnek, hogy van neki magánrendelése, ne itt keressem... Erről ennyit. Persze nem mentem hozzá, annyit nem ért nekem a dolog és nem is azért kérdeztem mert hű de ragaszkodtam hozzá.

Nem kétlem hogy van kórház ahol lehet ilyet, de az biztos hogy nem mindenhol.

Egyébként valóban el kell látnia az ügyeletesnek is. Nem mindenkinek van 70-80-100, stb. ezer forintja arra, hogy orvost fogadjon. Én személy szerint a szülésznőt fontosabbnak tartom és dokit azért nem kértem vagy kérek fel, mert úgy gondolom hogy az ügyeletes is köteles ellátni és bár megtehetnénk, nem fogok kidobni 100 ezreket. A terhesgondozás alatt amúgy is otthagyok a dokimnál jó sokat.

2014. okt. 17. 17:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Én is ügyeletesnél szültem, pedig megengedhettük volna magunknak a magándokit, de nem akartam. A nővérke tőlem is kérdezte, hogy ki az orvosa, mondom nincs fogadott, majd aki ügyeletbe lesz annál szülök. Ennyi. Nem problémáztak ezen, a kiskönyvbe beírta, hogy ügy. és utána többször nem is zaklattak ezzel.
2014. okt. 21. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!