Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » István kórházas tapasztalatok...

István kórházas tapasztalatok érdekelnének, szült ott mostanában valaki?

Figyelt kérdés
Dokim, szülésznőm van, inkább arra lennék kíváncsi, milyen maga az intézmény, a csecsemősök, szobák, stb. Még nem jutottam el nyílt napra, de tervezem. Hogy éreztétek ott bent magatokat? Miket kellett vinni? Nagyon rossz, hogy mindenki látogatója bejöhet és nagy a tömeg napközben?
2014. okt. 14. 11:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én 2008-ban és 2012-ben szültem az Istvánban.2012-ben újítottak fel pár kórtermet,a nagyokból kisebb,fürdőszobás kórtermek lettek(illetve van,ahol 2 szobához tartozik 1 fürdő).Én semmi rosszat nem tudok mondani,bár nekem nem kellett segítséget kérnem,mert már volt tapasztalatom(a 2. és 3. babámat szültem ott).Aki hívta Őket,ahhoz éjszaka is bejöttek segíteni.Mindent vigyél be(takaró,textilpelenka,ruhák,sapi-ez fontos,mert a folyosó huzatos,és Te viszed a babát a csecsemősökhöz a fürdetésre-és eldobható pelenkát is vigyél,mert azt hiszem csak 3 db-ot adnak/nap).Amit adnak:a köldökcsonk ápolásához mindent(steril géz,alkohol,hintőpor)és van popsikenőcs is.Engem egyáltalán nem zavartak a látógatók.2008-ban 5 ágyasban voltam(nagyon jó fej csajokkal,kisebbség nem volt),2012-ben egyágyasban voltam(nem fizetősben,hanem olyanban,ami valami miatt visszakerülő anyukáknak van fenntartva,de a szülésznőm felajánlotta,mivel üres volt,és azt mondta itt totál nyugiban lehetek addig a 2.5 napig,amíg bent vagyunk).Mondjuk én pénteken szültem,és azon a hétvégén szinte kongott az osztály,olyan üres,nyugis volt minden.Ez szeptember volt.2008-ban májusban szültem,akkor telt ház volt.
2014. okt. 14. 12:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Én most júniusban szültem ott harmadszorra. Én mindhárom alkalommal meg voltam elégedve a kórházzal. A nővérek és az orvosok nagy többsége is rendes, érti a dolgát. 1-2 kivétel persze van..., de hol nincs? A babáknak ruhát, takarót, textilpelust, törölközőt kell vinni, a többi dolgot adják pl: pelenka (bár hozhatsz otthonról is, hogy biztos elég legyen). Alkohol, gézlap, popsikrém, törlőkendő van a szobákban a pelenkázón. Fürdetőkrémet nem kell vinni, minden nap megfürdetik ők a babákat. De egyébként bármi otthon marad esetleg, adnak. A csecsemősök rendesek, segítőkészek, csak kérdezz bátran! A cumit nem díjazzák és ha esetleg pótlás kell a babának, anyatejet kap és nem tápszert vagy cukros vizet, mint egyes helyeken. Engem nem zavartak a látogatók, de ha téged esetleg igen, van egy hely, ahova ki lehet menni szoptatni, ahol a csecsemős nővérek vannak. Ott fejni is lehet, hogy jobban beinduljon a tej. Ne várj persze szállodai körülményeket...(pl: fürdőben nincs szappan, törölköző, wc papír meg hasonlók)Szakmailag viszont szerintem nagyon jók az ott dolgozók! Ha vállalnánk még gyereket, én negyedszerre is ezt a kórházat választanám!
2014. okt. 14. 15:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Ó, nem, nem kell nekem szállodai körülmény :) Csak voltam már olyan kórházban, ahol hullott a vakolat az ágyra, stb. Ezért is kérdeztem, hogy ki-mit tapasztalt, hogy ne lepődjek meg nagyon :) Teljesen korrekt és jó, amiket meséltek :) Örülök nagyon.
2014. okt. 14. 15:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Én most szültem szeptember 30-án!

A kaján kívül mindennel teljesen meg voltam elégedve.

Én 5 ágyas szobában voltam, ami szerintem szuper, napfényes. Az első napokban teltház volt. Ami kicist zavart első éjjel, hogy amikro az egyik baba végre abba hagyta a sírást, akkor egy másik rákezdett! Viszont nagyon jó volt, hogy többen voltunk együtt, voltak tapasztalt anyukák aki segítettek!

A csecsemős nővérek mind végtelenül segítőkészek és kedvesek voltak.

Vinni kell mindent, magadnak babának. Mi 6 napot voltunk bent, így nagyon jól jött, hogy dupla annyit pakoltam ruhából magamnak és a babának is. Wc papír nekem napi 1 guriga elfogyott, azzal készülj. Vigyél nagy nedvszívó betétet, Tena lady ajánlom! Hálóinget, törölközöt, ha van kedvenc kispárnát.

Babának pelenkát is, mert bár adnak, de 2-es méretet, és az én lányom 3330 gr volt, nagy volt neki nagyon, és nem is elég a napi 4 amit adnak.

Popsitörlőt is vigyél neki, nekem egy csomag elfogyott, meg egy csomag liberó is. Kesztyű nem kell. Sapit nem ajánlják, de mi nekünk kellett, mert kapott branult a kis buksijába, és arra kellett a sapka.

A kaja viszont nem a legjobb. Én diétán is voltam, és hát egyrészt tejérzékenyként ugyan úgy joghurtot kaptam reggelire mint más, másrészt a 6 napból 5 napig ugyan olyan natúr szelet volt az ebéd és híg húsleves utánzat. Szóval ha tudsz kajával készülj. Hűtő van a folyosón, sőt elvileg mikró is.

Tusoló a mi szobánkhoz nem volt, így a folyosón a közösbe jártunk, de soha nem futottam össze ott senkivel.

És tényleg nagyon rendesek az osztályon a nővérek. Kijöttek éjjel is a szobatársamhoz ha hívta őket. A csecsemősök pedig annyira kedvesek!

Nekem a kedvencem az volt az egész ott tartózkodás alatt, hoyg mindenkit Anyukának hívtak, ami annyira jól esik, főleg egy első babásnak, tudatosítja, hogy már tényleg anya vagy!

Én már várom hogy legközelebb is ott lehessek :)

2014. okt. 17. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!