Egy barátnőm mesélte, hogy 5 nappal túlhordja a babát. Magas a vérnyomása, kevés a magzatvíz, meg az NST sem a legjobb. Ennek ellenére azt mondták, hogy legkorábban hétfőn tudják megindítani, mert már így is több az indítás, mint lehetne. Meg jó vadállat módon vizsgálták meg, hátha attól elindul magától.
Most akkor mi van? És ha sokadiknak megyek be szülni, leállítják, hogy majd menjek vissza 3 nap múlva? Hogy is van ez? Én ezen teljesen felháborodtam! Minek fizetjük a tb-t?
2010. jan. 21. 23:12
1/4 anonim válasza:
A szülés akut, sürgősségi esetnek számít. ha beindul, nem küldik el a kismamát arra hivatkozva, hogy ebben a hónapban betelt a létszám.
A tervezett, programozott dolgokat viszont, mint pl az indítás, el tudom képzelni, hogy nem hétvégére teszik, amikor az amúgy is kis számú személyzet még tovább apad.
A felháborodásoddal teljesen egyetértek. Fizetjük a TB-t, aztán mégsincs semmire sem pénz... :-(
2010. jan. 21. 23:56
2/4 anonim válasza:
Azt nem tudom hogy mit lehetne csinálni ilyenkor,de azt tudom hogy nekem is rossz volt az NST-m,a szülésznő megkerestette velem a dokimat aki azt mondta hogy nyugodtan menjek haza ,/ez volt egy pénteki nap/következő hét keddre voltam kiírva,és azt mondta ha nem indul meg hamarabb akkor kedden találkozunk.Akkor hétvégén már szinte alig mozgott,és szerencsére hétfőn megindult a szülésem magától.Olyan meconiumos volt a magzatvizem ,hogy én még olyat életemben nem láttam!A kicsim fertőzést kapott ami miatt több mint 1 hétig szúrták naponta 2x.És a bosszantó hogy magzatvízvizsgálattal ezt meg lehetett volna előzni!Ezt nem azért írtam le hogy bárkit is riogassak,de mond a barátnődnek hogy nagyon figyelje a babát,és az első gyanús jelnél azonnal kórház!Nekem később mondta a védőnő hogy ha nem indolt volna be a szülés keddre elveszítettem volna a babámat.Nagyon jó egészséget Nekik és boldog babázást!
2010. jan. 22. 08:04
3/4 anonim válasza:
Ezzel a dologgal én is találkoztam...engem a dokim hétvégén rendelt be terheléses tesztre és az ügyeletes szülésznő a fülem hallatára mondta a dokinak, hogy "ma bolondok háza van, nem kéne mégegy..." Sajnos a teszt rosszul sikerült, leesett a baba szívhangja és a szülésznő legnagyobb bánatára mégis megindította a dokim a szülést.
2010. jan. 22. 13:09
4/4 A kérdező kommentje:
Azért is félek, mert én is a 37. hétben vagyok. Az 1. gyerekemnél elfolyt a magzatvíz, és zöld volt, azonnal indították. Ha most már másképp van, akkor nagy baj lehet. Egyébként a barátnőmnek azt mondta a főorvos, hogy ma már 2-öt indítanak, és csak egyet lehetne (ez volt csütörtökön), legkorábban hétfő jöhet szóba. Meg akkor ez a módszer, hogy jól megvizsgálja, hátha attól elindul? Az nem árt a gyereknek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!