Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Budapesten vagy környékén...

Budapesten vagy környékén melyik kórházban lehet vízben szülni?

Figyelt kérdés

Sok videót láttam olyan szülésekről, amik hasonlítottak az otthonszülésre, mert nem volt ott az orvos végig aki diktálta volna a szülés "ütemét", hanem inkább az anya ösztöneire lett bízva, hogy mikor nyomjon, milyen pozícióban stb. Egy otthonszülést nem vállalnék be, mert mi van ha komplikációk lesznek? Mi van ha császározni kell majd?

Egy háborítatlan, természetes szülést szeretnék, epidurál és mindenféle gyógyszerek nélkül, csak a szülésznő és az apa jelenlétében és lehetőleg egy medencében vagy kádban (nyilván vízzel feltöltve).

Van egyáltalán ilyenre lehetőség? Vagy ez mostanában már túl "extrának" számít?

Szeretném ha a szülés szép élmény lenne, annyi rémtörténetet hallottam már...

2014. szept. 29. 19:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szent Inre. Ott mar szinte tulzasba is viszik a termeszetesseget.
2014. szept. 29. 19:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Szent Imre sajnos az elmúlt hónapokban kicsit "kifordult" magából.

Eljöttek a természetes szülést pártoló orvosok,szülésznők,már messze nem olyan a szemlélet ott.

Róbertben szültem,maximálisan tudom ajánlani,ott van erre lehetőség

2014. szept. 29. 19:46
 3/12 A kérdező kommentje:
És a Szent Imre az megfizethető, vagy aranyáron van? Nem tudunk kifizetni 800 000-t a szülésre... Kerestem róla véleményeket, de nem találtam sehol hogy egy átlag szülés mennyibe kerül..
2014. szept. 29. 19:47
 4/12 anonim ***** válasza:
6%
bocsi az Offért ,de valaki elmagyarázná nekem, hogy a szülőcsatornában amúgy is oxigényhiányos babáknak miért kell ezzel meghoszabítani az útját, hogy szegény végre levegőt vehessen?
2014. szept. 29. 20:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam itthon csak a vajúdást engedik vízben.A kitolás szakaszt nem.
2014. szept. 29. 20:43
 6/12 anonim ***** válasza:
Róbert Károly
2014. szept. 29. 21:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szent Imrében szültem, vajúdtam vízben. Még a szülés előtt pont így álltam hozzá mint te, nagyon szimpi volt a vízben szülés, de otthonszülést én sem mertem volna. Azonban ott és akkor a vízben vajúdás bár nagyon kellemes volt még el is aludtam egy-egy fájás közben, de lassított a dolgon. A labda jött be nagyon. Kitoláskor a szülősámli nem jött be, a négykézláb állás sem, és végül átmentünk a hagyományos szobába a sima szülőágyon guggolás már oké volt. Szóval lehet, hogy most így érzed, hogy így lesz jó, de ne zárj ki semmit, mert lehet, neked más lesz kényelmes. Egyébként nagyon jó élmény volt a szülés, csodálatos segítőkkel és férjjel, komplikáció mentesen, de jól jött az orvosi beavatkozás is, mikor szükség volt rá. Fogadott orvos és szülésznő árát kell kifizetni, ha fogadsz, orvosnak a magánrendelés 10-szeresét szokták adni, szülésznőnek az orvos pénzének felét.
2014. szept. 29. 21:04
 8/12 anonim ***** válasza:
85%

4-esnek:

Amennyire én tudom, a szülőcsatornában nem azért oxigénhiányos a gyerek, mert még nem ért ki a levegőre, hanem mert a préselődés elszorítja a köldökzsinórt. Amíg azt el nem vágják, a gyerek azon keresztül kapja az oxigént. Ha nem így van, akkor legyetek szívesek helyreigazítani! :)

Ja, és tudtommal az Istvánban is lehet vízben szülni.

2014. szept. 29. 21:19
 9/12 anonim ***** válasza:

Igen, a köldökzsinóron keresztül kapja az oxigénellátást.

Én is úgy tudom, hogy az Istvánban is van rá lehetőség, de orvosfüggő, hogy vállalja-e.

2014. szept. 29. 21:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Istvánban lehet
2014. szept. 29. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!