Azokat kérdezném, akik egy kicsit igényesebbek! Mennyire kellemetlen "odapakolni" a szülőágyra?
Az igen.
Szerinted az igénytelen, aki nem tartja kellemetlennek a szervezete normális reakcióját? Sőt továbbmegyek. A szervezet lebutított reakcióját, hiszen a beöntés jócskán tompítja a problémát.
Nekem két gyerekem van. Azonban lehet igénytelennek tartasz, de én meg se kérdeztem, hogy volt-e ilyesmi. Nincs jelentősége. Ha volt akkor azt teljesen természetes módon kezelték. Ha meg nem, akkor nem. Nem bonyolult ez annyira, mint amekkora kérdést csinálsz belőle.
Én igényesnek tartom magam, de mégis volt "szerencsém" a dologhoz.
Kaptam beöntést, kb 3/4 órát wc-n voltam, meg zuhanyoztam, h véletlenül se történjen meg a dolog a szülés közben.
De megtörtént... Nagyon durva tolófájások, nyomtam mint a fene, h végre kint legyen a baba. És hát... sikerült. Letörölték és kész, egy szót nem szóltak.
Akkor gondoltam magamban, h fúúúú de gáz ez. Meg még amikor eszembe jut akkor cikinek tartom, de nem én vagyok az első és az utolsó, aki így jár.
És ez nem igényesség kérdése.
A szüléskor kben sem azon kattogsz, h jajj ez milyen kellemetlen és jajj én tök igényes vagyok, semmi vér, veríték, hányás... :)
Igényesség?!? Kórháza válogatja. Van, ahol a protokoll része a beöntés, van, ahol kifejezetten nem, és van, ahol fakultatív.
Tudod, az úgy van, hogy ha marad széklet a végbélben beöntés ide, vagy oda, és a kitolási szakhoz érsz, akkor az így is, úgy is ki fog jönni. Ha igényes vagy, ha nem. Ilyen a dolog fiziológiája. Semmi köze az igényességhez. És mivel a kórházi személyzet ezzel tisztában van, nekik nem kifejezetten kellemetlen egy ilyen szituáció. Neked se legyen az!
Ez nem igényesség kérdése, egyszerű fizika. Ha megnyomod a fogkefémes tubust, abból is kijön a fogkrém. Nah ugyanilyen a végbél is. Ha nyomast gyakorol rá a gyerek, és van benne széklet, igenyesebben salakanyag, akkor bizony kijön. Én igenyesnek tartom magam, mindig frissen borotválva mentem dokihoz, előtte attöröltem magam intim törlőkendővel, mégse éreztem volna cikin magam, ha sikerül odakakilnom a szülőágyra. Egyszer sima vizsgálat közben sikerült kicsit bepisilnem, mert inkontinencia gondjaim voltak, akkor kellemetlenül éreztem magam, a doki nyugtatott.
Nehogy azt hidd, hogy igénytelen, akivel baleset történik a szülőágyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!