Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 40+2 hetes terhes vagyok, de...

40+2 hetes terhes vagyok, de eddig se fájás, se tágulás, semmi. Szerintetek kérjem meg a dokimat, hogy indítsa a szülést?

Figyelt kérdés

Biztosan nincs elszámolva, pontosan tudom, hogy mikor fogant. Méretre 3800ra saccolják. Nagyon nagyon aggódom, hogy nem fog-e belekakilni a magzatvízbe, és tényleg semmi jele, hogy közeledne a szülés. Második baba, első 39 hétre jött, de ott már puha volt a méhszáj, most viszont tényleg semmi nem utal szülésre :(

Ha esetleg valaki volt ilyen helyzetben, mikor lett baba? Vagy indították?

2014. szept. 26. 09:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, a leghosszabb terhesség 375 napig tartott.

[link]

2014. szept. 26. 09:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi :D Igen, azt tudom, hogy gyerek bent még nem maradt.
2014. szept. 26. 09:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekem ilyenkor már megnézték a magzatvizet (40 hét 3 naposan), és amikor zavaros volt, megindították a szülést. De ha nem lett volna zavaros, akkor még hagyták volna.

Kolléganőm a napokban szült, épp a 42. hétre! Neki minden rendben volt végig a terhessége alatt, úgyhogy nem "macerálták". Mondjuk a baba 4600 gramm, 61 cm lett, úgyhogy nem volt kicsi.

2014. szept. 26. 09:27
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen esetben egy orvosnak külön kérés-kérdés nélkül tájékoztatnia kéne a kismamát, hogy mi várható!

Én a harmadik babát hordtam túl, a kiírt nap után minden nap kellett menni NST-re, kétnaponta volt vizsgálat és nézték a magzatvizet. Az orvosom előre kijelölt egy napot a császárra (40+5. napon). Addigra a baba belekakilt a magzatvízbe és nyakára tekerte a köldökzsinórt, esett a szívhangja is.

Nekem sem volt még egy árva jóslóm sem, tágulás nulla.

2014. szept. 26. 10:05
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia, inkább kérdezd meg a orvost, hogy mire számíthatsz a továbbiakban. Kórházi protokolltól függ, hogy mikor csinálnak amnioszkópiát. Én is túlhordtam a kisfiam, viszont nekem a betöltött 40. héttől egyik nap amnioszkópia, másik nap nst volt. (Debreceni Klinika)
2014. szept. 26. 10:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Pont így voltam, mint te. Néztem hülyén az orvosra, mikor kérdezgette, hogy mi a helyzet a jóslókkal, keményedésekkel. De sehol semmi. Mondjuk a 36. héttől nyitva volt a méhszáj kb. ujjnyira. 40+3-ra spontán, 3 óra alatt született meg a fiam.

A méhszáj is egy olyan dolog ám, hogy hipp-hopp kitágulhat. Egyik rokonomat küldték haza délelőtt vizsgálatról, hogy ebből pár napon belül tuti nem lesz baba, erre éjjel megszült még aznap.

2014. szept. 26. 10:45
 7/12 A kérdező kommentje:
Engem holnap hívtak be ctg re, nem tudom, miért csak akkorra.. De az alapján meg tudják mondani, hogy tiszta e a magzatvíz?
2014. szept. 26. 11:58
 8/12 piroska és a farkas ***** válasza:
Szia! Én 40+4-en szültem. Előtte 3 napig mindennap gyalogoltam kb 2 órát, ennek jelentős része az nst miatt volt , fel a kórházba. Gondolom, azt neked is csinálják, ott szerintem kiderülne, ha nem lehet tovább várni. Végül nekem magától indult meg, és 2,5 óra alatt kint volt az első fájástól számítva:) Szóval nyugi. DE lehet, h mire ezt olvasod, már a szülészeten vagytok :)
2014. szept. 26. 13:14
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem a 41. hetre szuletett meg a kisbabam. elotte semmi jele nem volt annak hogy szulni fogok. tok jol ereztem magam rohangaltam ossze vissza. be kellett fekudnom a korhazba h megfigyelhessenek.. el voltam szomorodva mert a doki azt mondta mikor megvizsgalt hogy ha nem kakil a magzatvizbe akkor szerinte meg van egy hetem hatra.. aztan este 8 perces fajasok jottek 2 ora mulva elfolyt a viz aztan megcsaszaroztak mert csak akkor vettek eszre hogy arctatasos a baba.( bocsi az ekezetert)
2014. szept. 26. 14:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Gondolom fognak csinálni amnioszkópiát is. Abból tuti kiderül.
2014. szept. 26. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!