40+2 hetes terhes vagyok, de eddig se fájás, se tágulás, semmi. Szerintetek kérjem meg a dokimat, hogy indítsa a szülést?
Biztosan nincs elszámolva, pontosan tudom, hogy mikor fogant. Méretre 3800ra saccolják. Nagyon nagyon aggódom, hogy nem fog-e belekakilni a magzatvízbe, és tényleg semmi jele, hogy közeledne a szülés. Második baba, első 39 hétre jött, de ott már puha volt a méhszáj, most viszont tényleg semmi nem utal szülésre :(
Ha esetleg valaki volt ilyen helyzetben, mikor lett baba? Vagy indították?
Nekem ilyenkor már megnézték a magzatvizet (40 hét 3 naposan), és amikor zavaros volt, megindították a szülést. De ha nem lett volna zavaros, akkor még hagyták volna.
Kolléganőm a napokban szült, épp a 42. hétre! Neki minden rendben volt végig a terhessége alatt, úgyhogy nem "macerálták". Mondjuk a baba 4600 gramm, 61 cm lett, úgyhogy nem volt kicsi.
Szerintem ilyen esetben egy orvosnak külön kérés-kérdés nélkül tájékoztatnia kéne a kismamát, hogy mi várható!
Én a harmadik babát hordtam túl, a kiírt nap után minden nap kellett menni NST-re, kétnaponta volt vizsgálat és nézték a magzatvizet. Az orvosom előre kijelölt egy napot a császárra (40+5. napon). Addigra a baba belekakilt a magzatvízbe és nyakára tekerte a köldökzsinórt, esett a szívhangja is.
Nekem sem volt még egy árva jóslóm sem, tágulás nulla.
Pont így voltam, mint te. Néztem hülyén az orvosra, mikor kérdezgette, hogy mi a helyzet a jóslókkal, keményedésekkel. De sehol semmi. Mondjuk a 36. héttől nyitva volt a méhszáj kb. ujjnyira. 40+3-ra spontán, 3 óra alatt született meg a fiam.
A méhszáj is egy olyan dolog ám, hogy hipp-hopp kitágulhat. Egyik rokonomat küldték haza délelőtt vizsgálatról, hogy ebből pár napon belül tuti nem lesz baba, erre éjjel megszült még aznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!