Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is van olyan elsőterhes,...

Más is van olyan elsőterhes, aki nagyon várja már a szülést?

Figyelt kérdés

Világéletemben rettegtem a szüléstől, különösen, hogy az én születésen elég durvára sikerült, és ezt életem során jó néhányszor végig kellett hallgatnom.

Meglepő módon amióta terhes vagyok, és ahogy múlik az idő egyre kevésbé tartok az egésztől - pedig elég sok rémtörténetet meghallgattam/elolvastam azóta -, és valahogy egyre izgatottabban várom.

Ez vajon a terhességi hormonoknak köszönhető, és viszonylag általános jelenség, vagy csak sikerült "átprogramoznom" az agyam a babavárás örömei közepett? Kérem, hogy az is írjon, aki így, az is, aki ellenkezőleg érez, és az is, aki már túl van rajta, hogy hogyan készült a szülésre, és végül hogyan élte meg. Előre is köszönöm!

2014. szept. 24. 22:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Én se féltem, inkább kíváncsi izgatottság volt bennem.

Az nagyon jó, ha így gondolkozok, sokkal könnyebben fogsz szülni. A félelem blokkolja az izmokat, a tágulás is nehezebb úgy.

Én előre tudtam, hogy gyors és könnyű szülésem lesz. Így is lett.

2014. szept. 24. 23:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
En pedig rettentoen feltem.vegul 39+4re szultem 7honappal ezelott,de ha rajtam mult volna a dolog sterintem meg most is bent lenne..annyira rettegtem.en is megnezten minden letezo videot,kiolvastam vagy tiz konyvet,bujtam a netet.remalmaim voltak.szoval tenyleg ra voltam stresszelve plane h nem tudtam mire szamitsak.es erdekes mert mikor eljott az ido es jottek a fajasok akkor egyaltalan nem feltem.itthon vajudtam 9orat,bementunk.mondtak h teljesen elsimult a mehszaj.mikor ezt kimontak akkora erot kaptam...vegul jo hosszu volt a kitolas,de ott sem feltem csak mar rettento faradt es ehes voltam a 12.oraban.es mikor kibujt azt az erzest nem lehet leirni.mindig azt gondoltam sirni fogok.e helyett pedig egy akkora buszkeseg,boldogsag es fel nem foghato erzesem volt.ez igy csopogosen hangzik de tenyleg igy volt.a parom elerzekenyult helyettem.:-):-):-):-)
2014. szept. 25. 00:03
 3/7 anonim ***** válasza:
A terhesség első felében nagyon féltem tőle. Illetve nem is a szüléstől, hanem az ismeretlentől, ami rám vár. De aztán sikerült megbeszélnem magammal, hogy akármilyen is lesz, végül a karomba vehetem a kislányomat, ami mindennél többet ér. Holnap kellene papírforma szerint érkeznie, de nem sieti el, pedig már nagyon várjuk. Az utolsó hetekben iszonyú fájdalmaim voltak, úgyhogy úgy döntöttem, a szülés könnyű lesz. Aztán majd meglátjuk.:)
2014. szept. 25. 07:00
 4/7 anonim ***** válasza:
én is vártam a szülést. hát szerintem maga a szülés borzasztó dolog. persze amikor már ott van a baba, akkor nagyon jó!most a 2. babát várom...most kicsit idegesebb vagyok, mert tudom mi vár rám...bocs, hogy nem pozitívat írok...de nem...én nem éltem meg csodálatos dolognak...persze ha annyira gáz lett volna, akkor most nem várnám a kistesót egy egy éves baba mellé...
2014. szept. 25. 09:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenki másként éli meg, de ahogy te, én is nagyon vártam az első szülést. Nem féltem, izgatott voltam. Nekem ortopédiai probléma miatt felajánlották a program császárt, de meg akartam próbálni normál úton megszülni. Beprogramoztam magam, hogy könnyű és gyors szülésem lesz, "beszéltem" a fiammal is, hogy segíteni fog. Hittem a homeopátiában, csináltam a gátmasszázst, de végül elég hosszú 20 órás volt az egész. Az első 12 órában otthon vajúdtam, 10 perces fájásokkal és csak 1 ujjnyit tágultam. Pedig nem féltem, nem feszültem meg, hanem egész nyugodtan csináltam végig az egészet. Nehéz volt, a kórházban volt egy pillanat, amikor nem értettem, hogy miért nem választottam a császárt... a fiam nehezen ment át a szülőcsatornán, ez nehezítette meg a helyzetet. Végül a kitolás nem volt hosszú, 30 perc. Ahogy kibújt, elmúlt minden fájdalmam, és már akkor azt mondtam jöhet a következő. Még csak 6 hónapos, de már tényleg várom a következő szülést. Pedig már tudom mi vár rám.
2014. szept. 25. 09:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is elsőterhes vagyok, és már nagyon várom!

Még terhesség előtt jobban féltem, mióta terhes vagyok, próbálom jól felfogni. Nekem nagyon sokat segített hogy van fogadott dúlánk, és a párommal részt vettünk nála egy felkészítő tanfolyamon, ahol gyönyörű szüléseket láttam, és megtudtam tényleg hogy is zajlik le az egész.

Én magát a szülés élményét is nagyon várom, nem csak a kislányom születését!

Azt a befelé forduló, eufórikus állapotot, ahol tudom hogy a testem tudja mit csinál, és képes világra hozni a gyermekemet!

Én hiszem, hogy bárhogy alakul jó lesz.

Én császárral születtem, első baba voltam, anyukám nagyon megszenvedett velem, végül újra is kellett éleszteni, szóval a saját születésem nekem is elég borzalmas volt, most mégis teljesen boldogan és kíváncsian állok az egészhez. Ha császár lesz, az se fog össze törni!

2014. szept. 25. 12:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, aki már túl van rajta, annak gratulálok, a többieknek könnyű szülést! :)
2014. szept. 25. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!