4.babámat indították 13 óra múlva született meg, nem tágultam, végül sürgősségi császármetszés lett. A másik háromnál spontán indult két órán belül születtek.
2014. szept. 24. 14:49
12/17 anonim válasza:
1. Baba: 8.00-kor burokrepesztés, oxitocin, 13.13-kor megszületett a fiam.
2. Baba: 8.45-kor burokrepi, oxi, 10.03-kor megszületett a lányom.
Mindkettőnél szinte teljesen zárt méhszáj és nulla fájás mellett indítottak.
2014. szept. 25. 09:47
13/17 anonim válasza:
Első terhességemnél 40+3nál toxémia miatt indította. Nulla fájással és szűk egy ujjnyi méhszájjal (már hetek óta annyi volt). Délután 2kor kötötték be az oxit, fél7kor burkot repesztettek, mert semmit nem tágultam annak ellenére, hogy a gép szerint voltak fájások. Én nem éreztem. Fél8kor úgy döntött a doki, nincs értelme tovább várni, 8 után 5 perccel született meg a fiam császárral.
Második terhességnél 38+6nál spontán indult a vajúdás. Klassz 10 percesekkel mentünk be a kórházba este 8kor. Hamar lettek 2 perces fájásaim, meg 190/110es vérnyomásom :/ Hiába voltak a gép szerint egész erős fájások, nem tágultam semmit. Az előzmények miatt nem kockáztatott a dokim, a második baba is császáros lett
2014. szept. 25. 16:34
14/17 anonim válasza:
3 nap múlva. Először kaptam méhszáj érlelő tablettát, mert a monitor mutatta, hogy vannak fájások és emiatt megindították, hogy táguljon. (Persze 3 napig még nem voltak fájások!) Utána vártak 24 órát, semmi, kaptam mégegy érlelő tablettát, megint 24 óra, semmi. Akkor kaptam oxytocint, attól csak fél nap múlva lettek fájások. Éjjel 1-kor mentem be a szülőszobába, valamikor reggel 5-6 körül volt burokrepesztés, és 12 órát vajúdtam, 13 órára szültem meg. Persze azt nálunk nem veszik figyelembe, ha valakinek hosszabb a ciklusa, akkor is 28 napos ciklussal számolják ki a szülés időpontját. Nekem sokkal hosszabbb, így később lett volna a számolt időpont is, és hát nem is akart előbb megszületni, mondták, hogy nagyon szép volt a lepény, nem volt meszes, még sokáig táplálta volna!
2014. szept. 26. 09:12
15/17 anonim válasza:
utolsó, nincs így, legalábbis a Bp.-i Margit Kórházban. A második gyermekünket várom, mivel 6 hetesen negatív tesztem volt és petezsák sem volt látható, visszahívtak 3 hét múlva.Vérzés szerint 9 hetesen. Itt már volt szívhang is. Mivel nem lehetett a vérzés alapján számolni, ezért az elvileg 9 hetes terhességemet a nőgyógyászom "átminősítette " 7 hetesnek, ez alapján mentem a 12-13.heti UH-ra, ahol 13+2-nek állították be a terhességemet, de azóta is minden papíromon rajta van hogy menstruáció szerinti idő, és UH szerinti idő. A szülés időpontját az utóbbiból számolták ki, tehát nem a vérzés szerint, úgy 2 héttel korábban lett volna.
2014. szept. 26. 19:28
16/17 anonim válasza:
A méretek alapján nagyjából számoltuk ki a 7 hetes terhességet. Segített az is, hogy tudtam mikor voltam együtt a férjemmel.
2014. szept. 26. 19:29
17/17 anonim válasza:
Utolsónak válasz az utolsó előttitől: Én abban a hónapban csak egyszer voltam együtt a férjemmel, tehát én is tudom, hogy mikor estem teherbe, de hiába is mondtam volna a dokimnak, ő azt mondta, mindegy mit mutat az UH, ő csak azt veszi figyelembe, amit a védőnő beír a vérzés alapján a kiskönyvembe és ő csak akkor módosít, ha valakinek 21 vagy 35 napos a ciklusa! Az enyém akkor éppen 33 volt és ezt nem vette figyelembe. De ezek szerint kórháza válogtja, meg orvosa! És pont annyi nap múlva is szültem meg, hiába indították be!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!