Ha az első baba 3 héttel korábban született, nagyobb a kockázata annak, hogy a 2. is koraszülött lesz?
Semmi probléma nem volt az első terhességem alatt, végig minden eredményem jó volt. 36. héten 2. fokozatú volt a méhlepényem, pedig nem dohányzom, nem vagyok dohányfüstben.. 18 kg-t híztam.
Most tervezzük a kistesót, és kicsit félek, mert elég hamar beindult a szülés, semmi előjele nem volt, és a második még gyorsabb lesz, legalábbis ezt mondták :)
A 3 hét az nem jelent koraszülöttséget...
És egyáltalán nem jelent a második gyerekkel kapcsolatban sem semmit.
Szia!
A fiunk 34. hétre született sos császárral, a lányunk 40. hétre született progis császárral.
A fiunknál a 34. hétig nekem is mintaeredményeim voltak.
A 36. hetet sok helyen nem is tartják koraszülésnek, ha baba méretei/életfunkciói teljesen rendben vannak.
Én is fel szerettem volna tenni ezt a kérdést!!
első babámat 38+4 hetesen szültem. otthon folyt el a magzatvizem.
másodikat 36.hetesen szültem. szintén hirtelen magzatvízelfolyással kezdődött.
elsővel 30 kilót híztam, másodikkal 18 at.
azt mondják nem szabad ennyit sem hízni,mert ez vezethet koraszüléshez....
szerintem a 37. hét már teljesen jó idő, amit sok dolog befolyásol, pl. mennyit mozogsz, mennyi magnéziumot szedsz, mennyi stressz ér, a baba hogyan fejlődik, mennyi oxigén jut a szervezetednek, a szived hogy bírja a terhelést pár évvel, hónappal később, ilyesmik.
ha minden tökéletesen ugyan úgy lenne (esélytelen), akkor lehetne kalkulálni talán.
De örültem volna ha kihúzzuk a 36hètig....
Nekem a dokim azt mondta minden terhessèg màs ès màs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!