Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 4 kg felett született babák...

4 kg felett született babák anyukái, írnátok nekem szüléstörténeteket?

Figyelt kérdés
Tényleg nehezebb megszülni egy ekkora babát ?Volt, akinek csàszára volt csak a méret miatt?
2014. szept. 20. 15:06
 1/7 anonim ***** válasza:
4060 volt a babám...vágtak gátat, utána mégis 1,5 óra volt amíg összeraktak odabent...első héten se állni se feküdni se ülni nem tudtam:) de hamar gyógyultam és minden rendben volt
2014. szept. 20. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Első babám BPD-je 116 volt, kiírtak császárra, csak emiatt. 4850gr, 59cm lett. A doki szerint esélytelen lett volna simán. A 2. babám 4100gr lett, 56cm-rel, szintén császárral. De a 3. csak 3000gr, 50cm lett, de már nem engedték megszülni az előző kettő miatt, így végül a 4. is császár lett, ő 3640gr, 53 cm-rel.
2014. szept. 20. 15:36
 3/7 anonim ***** válasza:
4360-al született a fiam áprilisban. Külföldön élek, itt nem csinálnak gátmetszést. Nagyon csúnyán, 3. fokban szakadtam, 20 öltéssel raktak össze, aztán szülés után 12 órával később már otthon is voltunk. Megszenvedtem a szüléssel és a gyógyulással is, de minden rendben van, teljesen rendbe jöttem.
2014. szept. 20. 15:40
 4/7 anonim ***** válasza:

:)

hát nekem nincs hasonlítási alapom első/egyetlen fiam 4250g és 54cm volt. fájni nem fájt. a magzatvíz elfolyástól számítva 9órán belül megszületett. ebből kb 5óra csak enyhe vajúdás volt (erősebb, menstruációs görcsök), és pont emiatt kaptam oxitocint. nah az kicsit felgyorsította a dolgokat :) de így is a vajúdás utolsó 0.5-1órája volt fájdalmas, de a végén már annyira erősek voltak az ingerek hogy már nem is éreztem hogy fáj. a kitolás szakasznak az a része fájt amikor megindult a baba, utána már csak feszülést éreztem. közbe már a fájásokat sem éreztem és tök idegesített mikor mondta a szülésznő hogy akkor nyomjak ha jön a fájás...nah hát úgy vártam hogy fájjon mint előtte soha :) a szülésznőm az elején kijelentette hogy ő vágja a gátat ha kell ha nem mert ha szakad az sokkal rosszabb. szakadtam belül is. az egészben a varrás része volt a legrosszabb. gyorsan gyógyultam, hétfőn szültem szombaton szedték ki a varratokat, utána kutya bajom nem volt, haza mentem és örömmel álltam neki pakolni :) előtte a wc-n ülés is fájt, annyira szorosra húzták a varratokat. tehát egy picit sem éltem meg rosszul :)

2014. szept. 20. 16:05
 5/7 anonim ***** válasza:
4190g 57cm lett a kicsi fiam. Elfolyt a magzatvíz és 24 óráig hagytak vajúdni, hiába voltam ki tágulva eléggé nem akart lentebb csúszni a feje, így császár lett belőle, de örültem is neki, mert nálunk nincs gátmetszés.
2014. szept. 21. 17:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan 3200g-al született a babám, de egy barátnőmnél 4kg felett volt, és sajnos nagy baj lett. Nem ijesztegetésnek szánom senkinek, csak tudjatok róla, hogy van ilyen, és ha lehet, előzzétek meg!

4300g-os babát szült hüvelyi úton gátvédelemmel (ő ragaszkodott hozzá, és az orvos sem tiltakozott). Hála a gátvédelemnek a gyerkőc fejét összenyomkodták, hypoxiás lett, és az addig egészséges kisbaba agysérülten jött a világra :(

2014. szept. 23. 13:08
 7/7 anonim ***** válasza:

4es válaszoló vagyok.

Kedves utolsó, sajnos a barátnőd esetében nem igazán azzal volt gond hogy nagy a baba hanem saját érdekében nem akart gátmetszést. ezért történt ami történt. sajnálom a picit és kicsit a barátnődet is nem is tudom mi tennék ha ilyen történne velem.

az hogy kinek mekkora babája lesz azt nem hiszem hogy lehet befolyásolni.

2014. szept. 26. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!