Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy is van ez? Hányan lehetne...

Hogy is van ez? Hányan lehetnek bent szülésnél?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt hallani, hogy csak egy ember, de mindjárt kifejtem miért kérdezem. Van egy nagyon jó barátnőm, aki dúla. Mindig is úgy képzeltem el, hogy ő legyen majd bent nálam szülésnél, mert ő fog segíteni nekem úgyis végig a terhesség alatt, és fogadott orvosom, szülésznőm nem lesz. Alapból én nem szerettem volna, hogy az apa is bent legyen szülés közben, ez nekem amolyan női dolog lenne. A férjemmel most jutottunk el odáig, hogy rajta vagyunk a baba kérdésen, a minap előjött a téma, és kiderült, hogy ő mindenképp ragaszkodna ahhoz, hogy bent legyen. Ennek én nem örülök, de elvégre nem tilthatom ki a saját gyereke születéséről, így kezdek megbékélni a gondolattal, hogy ott lesz. Ugyanakkor szeretném, ha a barátnőm is bent lenne, mert azért jönne, hogy nekem segítsen, és nem a szakmai dolgokba beleszólni, szóval teljesen korrektül áll a kérdéshez. Mindenhol azt hallottam, hogy nem lehet ilyet, viszont tudok több olyan esetről is, hogy profi fotós volt bent szülésnél, természetesen mint második az apuka mellett, és alkalomadtán ő is besegített. Szóval akkor hogy van ez? Mégis lehet, vagy csak kórház/orvos/pénz függő? Ti hallottatok már ilyenről?
2014. szept. 18. 14:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Pedig vanolyan.Apukam a Margit korhazban tiz evvel ezelott uvegfalon keresztul nezte vegig ahogy csaszarral megszuletik a hugom.
2014. szept. 18. 23:31
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A férjem a fejemnél ült, mikor császároztak. Ő fogta meg a babát, és tartotta az arcomhoz, miután ellátták.

1x használatos műtős ruhában volt, a műtéti területhez pedig nem engedték oda (bár nem hiszem, hogy megnézte volna, ha engedik is).

2014. szept. 19. 06:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan kórház ahol lehet! Mi is ezért megyünk a Szent Istvánba! Videkről, vállalva a 1,5 óra kocsi utat!

Én is dúlával szülök. A férjem én se akartam hogy bent legyen. Aztán ő is lelkesedett. Miután a dúlánál részt vettünk egy szülésfelkészítő műhelyen, és mind a ketten láttuk, hogy apuka is tud hasznos segítség lenni, és vajúdás közben milyen segítséget tud aktívan nyújtani, már bátran megyünk szülni, és én is örülök, hogy a férjem is jön velem. Normális kórházi szülésre, ahol csak a kezem szorongathatja apuka, nem vinném be magammal.

Mi fogadtunk szülésznőt is, aki a dúlával gyakorlottan jól tud együtt dolgozni.

Szóval lehet, csak nem mindegy hogy hol!

Ha oda juttok, örömteli szülést kívánok!

38 hkm

2014. szept. 19. 08:05
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! :) Tehát akkor mégsem olyan egyedi eset, nagyon örülök. Nem tudom még mi lesz velem, mert nem szeretnék fogadott orvost, és a Dél-Pesti kórházhoz tartozom, arról meg nem tudok még semmit ebből a szempontból, de akkor mégis van remény. Csak jöjjön össze a baba! :) Minden jót nektek!
2014. szept. 19. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!