Szülés gátmetszés nélkül?
Meg lehet próbálni, aztán vagy kell vágni, vagy nem. A súlybecslések nagyon nagyokat tudnak tévedni, egyik ismerősömnél egy egész kilóval becsülték nagyobbnak a babát, mint valójában volt.
Nálam a gátvédelem sikerült ugyan, de fiam válla beakadt a méhszájba, végigszántott belül mindent, egy órán át varrtak utána. Külső varrat egy sem lett. Első szülés volt, 3550 g-os henteslegény.
épp a napokban olvastam itt egy választ, 4kg feletti volt az első baba, és metszés-repedés nélkül meg tudta szülni az anyuka
(ő legalábbis ezt írta)
Nem tudhatod, mekkora lesz a baba, egy bő fél kilót is tévedhet az UH alapján kiszámolt súly.
És igen, simán sikerülhet a gátvédelem. Érdemes előtte gátmasszázst végezni kb a 34-35. héttől arra való olajjal, intimtornázni, és főleg, lelkileg is kinyílni odalent (pl a vajúdás alatt, a kontrakcióknál tudatosan ellazulva, szájat kinyitva, a fájások alatt kisóhajtva a levegőt). Az sem hátrány, ha hagyják a folyamatot a maga sebességével, intenzitásával haladni, burokrepesztés, oxitocin és társai nélkül.
Én mindhármat gátvédelemmel szültem, az első kettőt burokrepesztés és oxi ellenére. A hüvelyemmel semmi baj, a szexuális életünk jobb mint előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!