Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés gátmetszés nélkül?

Szülés gátmetszés nélkül?

Figyelt kérdés
Szerintetek van olyan, hogy gátmetszés, szakadás, repedés nélkül meg lehessen egy 4,2 kilós babát szülni(első baba)? Mennyire tud visszaállni a hüvely ezt követően?
2014. szept. 18. 11:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Első baba?Mert akkor nem hinném,hogy gátmetszés nélkül vállalják ezt az orvosok.
2014. szept. 18. 11:22
 2/11 anonim ***** válasza:
Én sem hiszem, hogy ekkora kisbabát meg lehetne úgy szülni, elsőre.
2014. szept. 18. 11:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen első. (Másodikra nem lenne gond?)
2014. szept. 18. 11:31
 4/11 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy 4,2 kilós? Egyébként minél többedik szülés, annál nagyobb az esély a sikeres gátvédelemre. A legtöbb orvos első szülésnél meg sem kísérli a gátvédelmet.
2014. szept. 18. 12:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Meg lehet próbálni, aztán vagy kell vágni, vagy nem. A súlybecslések nagyon nagyokat tudnak tévedni, egyik ismerősömnél egy egész kilóval becsülték nagyobbnak a babát, mint valójában volt.

Nálam a gátvédelem sikerült ugyan, de fiam válla beakadt a méhszájba, végigszántott belül mindent, egy órán át varrtak utána. Külső varrat egy sem lett. Első szülés volt, 3550 g-os henteslegény.

2014. szept. 18. 12:31
 6/11 anonim ***** válasza:

épp a napokban olvastam itt egy választ, 4kg feletti volt az első baba, és metszés-repedés nélkül meg tudta szülni az anyuka

(ő legalábbis ezt írta)

2014. szept. 18. 13:06
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem a barátnőm tudott megszülni gátvédelemmel egy 4 kilós babát. Annyit repedt, hogy volt 1 darab öltése.
2014. szept. 18. 13:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Én nem értem, miért problémáznak ennyien ezen. Én beleegyeztem a gátmetszésbe a szülés előtt. Mondtam, ha repednék, csinálják nyugodtan. Csak a szülés után tudtam meg, hogy vágott a doktornő. Észre sem vettem, nem is fájt. A varrás teljesen kibírható volt. Utána néhány napig csípett a seb, de mi lett volna, ha szakadok? Nyolc hónapja szültem, már szépen begyógyult,nem is érzem, semmi baj nincs vele. Nem kell ebből ügyet csinálni, hidd el.
2014. szept. 18. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem tudhatod, mekkora lesz a baba, egy bő fél kilót is tévedhet az UH alapján kiszámolt súly.

És igen, simán sikerülhet a gátvédelem. Érdemes előtte gátmasszázst végezni kb a 34-35. héttől arra való olajjal, intimtornázni, és főleg, lelkileg is kinyílni odalent (pl a vajúdás alatt, a kontrakcióknál tudatosan ellazulva, szájat kinyitva, a fájások alatt kisóhajtva a levegőt). Az sem hátrány, ha hagyják a folyamatot a maga sebességével, intenzitásával haladni, burokrepesztés, oxitocin és társai nélkül.

Én mindhármat gátvédelemmel szültem, az első kettőt burokrepesztés és oxi ellenére. A hüvelyemmel semmi baj, a szexuális életünk jobb mint előtte.

2014. szept. 18. 20:51
 10/11 anonim ***** válasza:
A becsült súllyal csak óvatosan, én is azt mondom. Nálam fél kilóval kevesebbet tippeltek. :) Én még a második szülésnél is nagyon tartanék a gátvédelemtől, nem 100 % - os módszer. Nagyon gondold meg. :)
2014. szept. 19. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!