Harmadik szülésnél mennyire jellemző a gátmetszés? Első 2nél volt. Orvos dönti el, hogy szükséges e?
Én februárban szültem a harmadikat, nem volt gátmetszés szerencsére. Nem is került szóba a szülés alatt, nem is éreztem, hogy szükség lenne rá. Megszületett gátmetszés nélkül és nem történt sérülés nálam sem.
Egy ismerősöm 3. babájánál sem csináltak gátmetszést.
2. vagyok. Nekem a doki annyit mondott, hogy megpróbálják gátvédelemmel, csak akkor vágnak, ha kell. A szülésznő végig masszirozta nekem is a gátat, az első szülésnél, másodiknál már erre se nagyon volt szükség (eleve épp csak beértünk).
A doki azt mondta az első szülés után, hogy a gátvédelem nem az ő érdeme, hanem a szülésznőnek kell köszönni!
Kettőt szültem, egyiknél sem vágtak, pedig ez olyan kórház, ahol mindenkit rutinból vagdosnak, függetlenül attól, hányadik gyerek. Szólni kell a szülőszobán, hogy gátvédelemmel akarsz szülni, meg persze tenni is kell érte, hogy sikerüljön.
Nálam a doki már vágott volna, de a szülésznő mondta hogy nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!