Szülés előtt mindenki kap beöntést és mindenkit
borotválnak?
Figyelt kérdés
Ha pl.: valaki fájásokkal megy be a kórházba akkor mindenképp túlesik ezeken? Akkor is ha pl alig evett aznap vagy hasmenése volt? Vagy akkor is borotválják ha csak kicsit szörös alul valaki vagy épp hogy borostás? És minden esetben kötnek be infúziót?
Szia! Kétszer szültem, fájásokkal mentem be, egyiknél sem volt beöntés, sem borotva. Az elsőnél nagyon legyengültem és oxi is kellett, ezért kaptam infúziót, a másodiknál semmi sem volt. Amúgy szerintem kórház válogatja hogy miket csinálnak.
2014. szept. 15. 21:22
2/11 anonim válasza:
Kórház, szülésznő és helyzetfüggő. Ha épp hasmenésed volt nyilván felesleges, ha épp borotváltál az is, csomó helyen nemisfoglalkoznak ezzel, infúzió meg csak ha kell pl. antibiotikum valami miatt, vagy később oxitocint javasolnak. Egyébként mindent visszautasíthatsz, ami nem életmentő.
Nekem hasznos volt a beöntés, mert utána nyugi volt e téren, borotválást megcsináltam magamnak otthon, a kitoláshoz meg segített az oxitocin, pedig nagyon féltem tőle.
2014. szept. 15. 21:25
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Első babám lesz és hamarosan megérkezik :) nagyon izgulunk már
2014. szept. 15. 21:39
4/11 anonim válasza:
Infuziohoz nem volt még szerencsém,5 szülésböl 4 beöntés 4 borotva :/ 5. nél nem volt idö.Utolso hetekben borotváltam :)
2014. szept. 15. 22:10
5/11 anonim válasza:
Bármit vissza lehet utasítani (kivéve életmentés). A beöntést én visszautasítottam, tudomásul vették, ennyi.
Sőt, én a vérátömlesztést is visszautasítottam, mert 3 nappal később akartak adni, akkor meg már a tököm tele volt a tűkkel. Ha szülés után nem volt fontos, hogy pótolják a háromnegyed liter vért, akkor utána már én nem kértem.
Szóval nyugodtan nemet mondhatsz bármire. Borotválkozni azért érdemes, mert egyrészt neked jól vágó borotvád van otthon, másrészt neked lesz kellemetlen, ha a matatásnál meghúzzák a szőrt vagy zavarja a vizsgálatot.
2014. szept. 15. 22:41
6/11 anonim válasza:
Magzatvízelfolyással mentem be, és ugyan infúziót kaptam antibiotikum miatt, de beöntés nem volt. (Oda is pottyantottam a szülőágyra, de ezt a férjem mesélte, nekem nem tűnt fel). Mivel előtte pár nappal borotválkoztam, ezért azt sem tették meg. De szerintem amúgy sem borotváltak volna.
2014. szept. 15. 23:01
7/11 anonim válasza:
Korhazfuggo.Szent Istvanban szultem.se beontes se birotvalas nem volt.a borotvalast en itthon elinteztem.elotte volt hasmenesem megis tirtent egy kis baleset....szulesznom azt mondta h ne aggodjak ez teljesen termeszetes...allitolag meg keresre sem adnak beontest...
2014. szept. 15. 23:24
8/11 anonim válasza:
Ja es rettegtem az infuziotol.nem kaptam csak a vegen egy tiz perces mehosszehuzot(szerintem az volt):-)
2014. szept. 15. 23:25
9/11 anonim válasza:
Kùpot adtak nekem, és nem kellett borotválni, naprakész voltam szerencsére!
2014. szept. 15. 23:41
10/11 anonim válasza:
Beöntést (hálistennek) kaptam, így legalább nyugodtabb voltam, hogy nem jön ki semmi, aminek nem kell. Szülés előtti nap borotválkoztam, azt mondták az jó lesz. Infúziót nem kaptam, de egy tűt bekötöttek, hátha hirtelen kell majd valami. Nem kellett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!