Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miután hazaviszem a babám...

Miután hazaviszem a babám először hova, mikor és milyen vizsgálatokra kell elvinnem?! 28 km

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 21:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az első vizsgálatra a dokinak ki kell mennie. Úgy tudom, hogy utána 2 hetente kell menni tanácsadásra. (hozzánk 1,5 hónapig kijött a dokinéni minden héten)

Amikor a baba 6 hetes volt, akkor kellett vinnem kontrollra a kórházba.

Ezután nem sokkal hasi és koponya UH.

Majd ortopédia.

2010. jan. 18. 21:52
 2/14 A kérdező kommentje:

Dokinak kijönni?akinél szülök vagy akihez a terhesgondozásra jártam vagy a kerületi gyerekorvos?!

Ultrahang meg ct?

Ha semmi baj nincs a babával akkor is kell az ultrahang és ct?!

2010. jan. 18. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekorvosnak kell kimennie.

Koponya és hasi UH nálunk kötelező.

Ortopédiát nem tudom, az én kisfiamnak kötött volt a csípője, azért kellett vinnem 1-2 havonta ortopédiára és csípő UH-ra.

A 6 hetes kontroll is kötelező. Az időpont bent volt a zárójelentésében.

2010. jan. 18. 22:06
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Autómatikusan (akár már másnap, hogy hazmentetek) kimegy külön a védőnő és az orvos is.

Mindent elmondanak.

Mi csípő, koponya és hasi UH-on voltunk.

2010. jan. 18. 22:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 babát szültem(az elsőt a Péterfyben,a 2.babát a Szt.István khzban),de egyiket sem kellett 6 hetes kontrollra vinni(csak nekem kellett mennem).Hozzánk is jött a gyerekorvos az első fél évben(igaz,az első hónap után adtam neki pénz,h jöjjön,mert nekem nem volt kedvem cipelni a kicsit,plusz várakozni).A hasi és koponya UH KÖTELEZŐ,a csípőszűrés SZINTÉN!Mihamarabb érdemes időpontot kérni,mert elég hosszú a várakozási idő(akár 1 hónap is,hacsak nem fizetősre mentek)és ennek van egy optimális időhatára,amíg el kell végezni a vizsgálatokat.
2010. jan. 18. 22:25
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Még a kórházból felhívtam a védőnőt, így ő kijött aznap, hogy hazaértünk. Ő szólt a gyermekorvosnak, aki pár nap múlva jött. Ezután ők nem jöttek többet, hanem havonta kellett menni a védőnőhöz, a gyerekorvoshoz pedig csak az oltásokra (2 hónaposan először).

6 hetesen és 3 hónaposan kellett menni az ortopédiára. Nálunk nem volt kötelező hasi és koponya ultrahang.

Mindenhol más a rendszer, a lényeg, hogy a védőnőd tudjon róla, hogy megszültél, és majd ő mindent elmond.

Üdv

2010. jan. 18. 22:40
 7/14 anonim ***** válasza:

Én ahogy hazaértünk felhívtam a védőnénit, aki másnap jött a gyerekorvossal, aki megnézte a kórházi zárójelentést, felírta a köldökápolós cuccokat és gyógyszereket (K-vitamin, kúp, D-vitamin). Majd legközelebb egy hónaposan kellett vinni a rendelőbe, és onnantól pedig havonta. Emellett a védőnő is jár havonta egyszer (bejelentés nélkül hétfőn v. szerdán- /nálunk/)

7 hetes volt a babám amikor a kórházba kellett vinni koponya és hasi uh-ra és az ortopédiára csípőszűrésre. A csípőszűrés kontroll nálunk 4hónaposan van, majd még egyszer, amikor a baba már stabilan jár.

Kitartást a szüléshez és boldog babázást kívánok!

2010. jan. 18. 23:05
 8/14 anonim ***** válasza:

A koponya és hasi uh nem káros!az a röntgen az ne érje a babát az káros!

Amúgy igen a körzeti vagy választott gyermekorvos fog kimenni+ a védőnő ,majd menni a koponya és hasi uh ra és ortopédia.Mi farosak voltunk nekünk 2szer kellett menni-mert császáros baba vol.Amúgy minden ok..más nekünk nem volt csak a kötelező oltások majd a dokinéninél..

2010. jan. 18. 23:13
 9/14 anonim ***** válasza:

A védőnő még aznap kijött, amikor hazamentünk. A doki 2 nap múlva, állítólag jobb, ha megnézi. De mi azért is aggódtunk, mert 3 napja nem kakilt.

PKU-t nem írta senki sem fent, hát az is elég korán van, már nem emlékszem pontosan, de miután belövelt a tej, és rendesen tud már szopni. Szerintem kb. 1 hetesen mentünk, akkor írta fel a doki a vitaminjait is. (Régebben úgy tudom megcsinálták a kórházban, de most már csak 2-3 napot vagytok bent.)

Utána már csak oltásra mentünk, meg a védőbe tanácsadásra.

6 hetesen van még csípőszűrés a kórházban, arra kell beutaló. Hozzánk elhozta a védőnő, jobb is, nem kell az egészséges újszülöttel a beteg gyerekek között várni.

Uh nálunk nem volt.

2010. jan. 18. 23:54
 10/14 anonim ***** válasza:
Doki másnap kijött, de a védőnőt megtagadtam. Vissza mentünk uh ra a kórházba rá 6 héttel.
2010. jan. 19. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!