Miután hazaviszem a babám először hova, mikor és milyen vizsgálatokra kell elvinnem?! 28 km
Az első vizsgálatra a dokinak ki kell mennie. Úgy tudom, hogy utána 2 hetente kell menni tanácsadásra. (hozzánk 1,5 hónapig kijött a dokinéni minden héten)
Amikor a baba 6 hetes volt, akkor kellett vinnem kontrollra a kórházba.
Ezután nem sokkal hasi és koponya UH.
Majd ortopédia.
Dokinak kijönni?akinél szülök vagy akihez a terhesgondozásra jártam vagy a kerületi gyerekorvos?!
Ultrahang meg ct?
Ha semmi baj nincs a babával akkor is kell az ultrahang és ct?!
Gyermekorvosnak kell kimennie.
Koponya és hasi UH nálunk kötelező.
Ortopédiát nem tudom, az én kisfiamnak kötött volt a csípője, azért kellett vinnem 1-2 havonta ortopédiára és csípő UH-ra.
A 6 hetes kontroll is kötelező. Az időpont bent volt a zárójelentésében.
Autómatikusan (akár már másnap, hogy hazmentetek) kimegy külön a védőnő és az orvos is.
Mindent elmondanak.
Mi csípő, koponya és hasi UH-on voltunk.
Még a kórházból felhívtam a védőnőt, így ő kijött aznap, hogy hazaértünk. Ő szólt a gyermekorvosnak, aki pár nap múlva jött. Ezután ők nem jöttek többet, hanem havonta kellett menni a védőnőhöz, a gyerekorvoshoz pedig csak az oltásokra (2 hónaposan először).
6 hetesen és 3 hónaposan kellett menni az ortopédiára. Nálunk nem volt kötelező hasi és koponya ultrahang.
Mindenhol más a rendszer, a lényeg, hogy a védőnőd tudjon róla, hogy megszültél, és majd ő mindent elmond.
Üdv
Én ahogy hazaértünk felhívtam a védőnénit, aki másnap jött a gyerekorvossal, aki megnézte a kórházi zárójelentést, felírta a köldökápolós cuccokat és gyógyszereket (K-vitamin, kúp, D-vitamin). Majd legközelebb egy hónaposan kellett vinni a rendelőbe, és onnantól pedig havonta. Emellett a védőnő is jár havonta egyszer (bejelentés nélkül hétfőn v. szerdán- /nálunk/)
7 hetes volt a babám amikor a kórházba kellett vinni koponya és hasi uh-ra és az ortopédiára csípőszűrésre. A csípőszűrés kontroll nálunk 4hónaposan van, majd még egyszer, amikor a baba már stabilan jár.
Kitartást a szüléshez és boldog babázást kívánok!
A koponya és hasi uh nem káros!az a röntgen az ne érje a babát az káros!
Amúgy igen a körzeti vagy választott gyermekorvos fog kimenni+ a védőnő ,majd menni a koponya és hasi uh ra és ortopédia.Mi farosak voltunk nekünk 2szer kellett menni-mert császáros baba vol.Amúgy minden ok..más nekünk nem volt csak a kötelező oltások majd a dokinéninél..
A védőnő még aznap kijött, amikor hazamentünk. A doki 2 nap múlva, állítólag jobb, ha megnézi. De mi azért is aggódtunk, mert 3 napja nem kakilt.
PKU-t nem írta senki sem fent, hát az is elég korán van, már nem emlékszem pontosan, de miután belövelt a tej, és rendesen tud már szopni. Szerintem kb. 1 hetesen mentünk, akkor írta fel a doki a vitaminjait is. (Régebben úgy tudom megcsinálták a kórházban, de most már csak 2-3 napot vagytok bent.)
Utána már csak oltásra mentünk, meg a védőbe tanácsadásra.
6 hetesen van még csípőszűrés a kórházban, arra kell beutaló. Hozzánk elhozta a védőnő, jobb is, nem kell az egészséges újszülöttel a beteg gyerekek között várni.
Uh nálunk nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!