Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az EDA-s szülés tényleg ilyen?

Az EDA-s szülés tényleg ilyen?

Figyelt kérdés
Néha nézek külföldi szülőszobás műsorokat, ahol alap, hogy mindenki EDA-val szül. Óriási meglepetés, hogy ezek a szülő nők a kitolás előtti szakaszban, vagy a kitolás alatt nyugodtan beszélgetnek, még mosolyognak is, mintha alig éreznének valamit. Én létezni is alig bírtam, tőmondatokat is nehéz volt kinyögni. Szóval tapasztalatok érdekelnének, ennyire megkönnyíti a dolgokat az epidurál?

2014. szept. 7. 18:23
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Szerdán kezdődtek a rendszertelen fájásaim, csütörtök reggel mentünk be a kórházba, csütörtök estig semmi nem történt, rendszertelen fájásaim voltak 3-10-15 percenként, csütörtök éjszaka kaptam EDA-t utána sokkal de sokkal jobb volt, nem éreztem semmit. Nem lehet túl korán beadni valamennyit tágulni kell, nem lehet túl későn sem beadni mert nem érzi az ember mikor kell nyomnia. Én kicsit későn kaptam meg, nehéz volt nyomnom, a doki a hasamon ült 2 szülésznő pedig húzta ki a gyereket, kemény mentet volt de kijött. 4100g volt 60cm. Nagy EDA ellenes voltam, de amióta megkaptam, csak hálát adok az égnek, hogy feltalálták. Két féle EDA van, amit én kaptam csak a medence körül érzéstelenít, amit császárhoz adnak ott az ember a lábát sem érzi. Van előnye és hátránya is az EDA-nak én viszont biztosan kérném a következő szülésemhez.
2014. szept. 7. 18:28
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát, amikor szültem, emelt adag oxit kapta, így kértem edá-t.

Kb 1,5 óráig hatott egy adag, de csak csökkentette a fájdalmat, nekem nem múlt el teljesen tőle. A végén már hiába nyomták belém, semmit nem ért, akkor kaptam folyamatos edá-t, ami viszont hatott, semmit nem éreztem, de mosolyogni, sőt megszólalni sem volt kedvem.

2014. szept. 7. 18:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A masodikat EDA-val szultem. Bo ket ujjnyinal kotottek be. Maga a bekotes sem fajt, es utana a szules sem. En vegig kaptam, nagyon jo volt igy szulni, akarmikor vegigcsinalnam igy ujra. Tenyleg beszelgettem, mosolyogtam, kaszinoztunk a szuloszoban. Az elsot EDA nelkul szultem, az egy horrol volt.
2014. szept. 7. 21:03
 4/10 anonim ***** válasza:
horror
2014. szept. 7. 21:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Utolsó napokban bő 2 ujjnyira nyitva voltam,így indították 38adik héten oxival. 7kor kezdtük 11 körül bekötötték az EDÁt ,3 sikerült megszúrni...nem működött mert csak nem jól szúrt, ahhoz hogy zsibbaszon forognom kellet..ellenben arra jó volt hogy leállítsa a tágulást..soha többet

és azt sem éreztem mikor kell nyomni ,tolófájás nulla....

2014. szept. 8. 00:16
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Utolsonak uzenem, hogy bena volt a doki. Az enyem teljesen jo volt, a fajasokat nem ereztem, de hogy mikor kell nyomni azt igen. Sok mulik azon ki adja be.
2014. szept. 8. 13:40
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
Nyilván béna volt de ez nem valami sufni DEOEC
2014. szept. 8. 14:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Én csak gázt kértem, másfél perces fájásokkal indult a szülésem, 2 óra alatt 9! cm-t tágultam. Azt mondta a doki, amikor bekerültem a szülőszobára, hogy egy percem van eldönteni, hogy akarok e epidurálist. Ha akarok, akkor csak a fájások csúcsát érzem majd, de lehet, hogy nagyon lelassítja a szülést. Végül nem kértem. Mindennel együtt az első gondolattól, hogy ma szülünk, addig míg a fiam a mellkasomra került 3és fél óra telt el. Első gyerek. Ettől függetlenül a fájások közt beszélgettem, mosolyogtam. Mondtam a páromnak, hogy sápadt, igyon vizet, meg ilyenek. Jó, a tolófájásoknál már örültem, hogy élek.

Nekem nagyon jó szülésem volt. Igaz megrepedt a méhfal és összeszakadt a három méhszáj mindkét oldalon. Illetve a gát is repedt+vágták. Túl gyors volt a szülés és utólag kiderült, hogy téraránytalanság volt. Én 165 cm és 65kilóval szültem, a kisfiam 3500 gramm és 50 centi.

Utána 1 órát varrtak, meg kiszedtek valamit ami nagyon fájt. Na erre a részre már nem volt elég a gáz, ha lehetett volna, tuti kérek valamit, ami kiüt...

De a szülés része nekem nem volt rosszabb, mint utána mikor a méhemet, meg a méhszájat helyi érzéstelenítéssel kb 5 nekifutásból reparálták.(mindig azt hallottam, hogy szentségel az orvos, hogy amit már megvarrt mellette megint elszakadt) Én ugyanúgy hörögtem, mint a szülés alatt.

2014. szept. 10. 16:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem indított szülésem volt. Kaptam EDAt amikor már lehetett. Nekem fájt utána is. Annyi h arra a két órára nem nagyon emlékszem ami utána még hátra volt. Vagy nem kaptam elég anyagot bele vagy nem tudom, de én nagyobb hatást vártam tőle. Akkor úgy éreztem semmit sem hat. Vissza gondolva azért hatott mert fájás szünetben tudtam pihenni.
2014. szept. 10. 21:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Én kértem Edat, hát a vége azért durva volt,a kitolást éreztem rendesen, voltak görcseim. Viszont a vajúdás viszonylag könnyű volt ( azért viszonylag mert az eda féloldalason hatott, konkrétan 3.ra tudták beszúrni gondolom azért volt valami gond) . Én mindenkinek csak ajánlom még így is.
2018. szept. 14. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!