Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után a kismamák hogy...

Szülés után a kismamák hogy tudnak mozogni?

Figyelt kérdés
Mármint mikor haza jönnek, menyire kell nekik segitség, a gyereket fel tudják emelni? Meg ilyesmi? Féltem a feleségem, már csak napok kérdése és meg érkezik a kis fiam! Minden válasz lényeges lehet! Man 79 kispapa
2008. aug. 7. 05:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
késöbb tudom majd meg nézni a válaszokat, elöre is köszönöm!
2008. aug. 7. 05:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
SEMMI EXTRA NEM FOG TÖRTÉNNI CSAK KICSIT FÁRADTABB ÉS LASSABB LESZ.SOK-SOK FOLYADÉK,RENDES EVÉS ÉS SOK-SOK PIHENÉS.NE AKARJON EGYBŐL MOSNI,FŐZI,TAKARÍTANI HANEM PIHENJEN A BABÁVAL AMIKOR CSAK TUD ÉS AKKOR NEM FOG KIKÉSZÜLNI.
2008. aug. 7. 05:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én nem tudtam egyből csinálni semmit, engem eléggé megviselt a szülés, a férjem vitt ki pisilni is az első nap. Itthon csak a szoptatásra koncentráltam, a többiben a férjem és anyukám segített. Azt tanácsolnám, hogy ha tudsz, mindenképpen vegyél kis szabadságot, és segíts neki a baba körül, esetleg a főzésben, mert hát valamit ennetek kell :-)

A gyerkőcöt fel tudják emelni az anyukák, bár hallottam olyat, hogy császárral szült az anyuka, és hetekig nem bírta el a babát, de ez ritka! Minden rendben lesz, ne izgulj! Nagyon boldog babázást kívánok nektek!

2008. aug. 7. 06:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

szia!

természetes módon szültem, 3 nap után engedtek haza,de togyogtam mint a kacsa, a felkeléshez sokszor a páromnak kellett segítenie, fájt mindenem odalent,meg nálam még fellépett ca,mg hiány is,igy sokszor görcsbe álltak az izmaim,lényeges h kezdjen el minél előbb vitaminokat szedni,a szervezetnek regenerálodnia kell,kemény fizikai munka. És folyamatosan fáradt voltam,amiben tudsz segits neki, bár ha igy aggodsz érte,naon jó férj és kispapa leszel:-)))

Szülésre is menj ám be,ha tudsz és birod!

Könnyű szülést, és sok boldogságot,egészséget a leendő kisbabának és nektek!

3 hetes kisfiú anyukája

2008. aug. 7. 07:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én császárral szültem, nagyon megszenvedtem, és mikor hazajöttünk, a férjem hozta mellre a babát, még éjszaka is.Ő pelenkázott, boltba ment, főzött(ami nem kis dolog tőle, ugyanis nem tud), wc-re kísért, kádba be-kádból ki,sokat segített, amiért hálás vagyok neki!És le a kalappal, hogy még vannak ilyenek!!!
2008. aug. 7. 09:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is császárral szültem és az én párom is egy Tündér.

Ugrált a babóhoz reggel-este,felhúzott,hogy felbírjak állni,de ami a legfontosabb,hogy türelemes és kedves velem,pedig náha igazi pokróc vagyok!

Sok boldogságot Nektek!

4 hetes kisfiú anyukája

2008. aug. 7. 10:24
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia! Én az első szülés (sima) után nehezen jöttem rendbe (kb. 3 hét). A második szülés iker szülés volt. Az egyik baba sima, a másik császáros. Tehát volt gátseben+császármetszésem, s mégis már a kórházban 2 nap után jól voltam, el tudtam látni a babákat (persze nagyon fárasztó!). A harmadik szülés után pedig 2 óra múlva úgy éreztem, mintha nem is szültem volna.

Ha teheted mindenképpen próbáld kimélni a feleséged, mert mégha teljesen jól is érzi magát, a baba ellátása nagyon fárasztó az első hetekben. Jobb hogyha van segítsége, mert, ha teljesen kifárasztja magát, az nem jó a babának sem.

2008. aug. 7. 10:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Ahogy valamelyik előttem hozzászóló írta, a legjobb lenne ha ki tudnál venni pár nap szabadságot. Egyébként az apáknak az éves szabadságon felül a gyerek születése után törvényileg jár 5 apanap, amit a baba két hónapos koráiga neki tetsző időben vehet ki. Érdemes kihasználni. És nem csak azért, hogy segíteni tudj a feleségednek, hanem, hogy összeszokjatok legalább egy kicsit mint család és semmi mással ne kelljen foglalkozni csak hármótokkal.

Az, hogy milyen állapotban lesz az anyuka azt szerintem így előre nem lehet megjósolni, az biztos, hogy fáradt lesz...Az valóban nagyon ritka, hogy a babát ne tudja felemelni, de azért a válaszokból kiderül, hogy sajnos ilyen is előfordul. De ezen még ne idegesítsd magad, gondolj arra, hogy minden rendben lesz, a helyzet majd hozza magával a tennivalókat!

2008. aug. 7. 10:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia.Látom mindenki elég nehezen gyógyult de hát előfordul persze ilyen is főleg császár után.Sőt lehet hogy ez a gyakoribb nem tudom.De azért Van olyan is hogy anyuka szülés után már szaladgál mint akit puskából löttek ki.Legalábbis az első két babaával én így voltam.Sőt a másodiknál saját lábon lépcsőn mentem le a gyermekágyas osztályra mert sokat kellet volna várni hogy le vigyenek front volt és nagyon sokan szűltek.

Természetes szülés volt gátmetszéssel.Itthon főztem mostam takarítottam már az első nap.De az biztos hogy egy párnapot azért jó volna ha lenne segítség mert nem vagyunk egyformák és azért nekem is jó volt hogy itt volt a férjem.Ja És a picit azért biztosan fel tudja majd emelni annyira talán nem lessz rossz a helyzet esetleg ha császáros majd elmenni odáig.Tessék optimista apukának lenni és a babát nyugodtan megfoghatja a papa is nem harap és nem is képlékeny sőt összetörni se fog.

Sok sikert és gratula a babához ha meglessz.

2008. aug. 7. 11:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ez igazából attól függ elsősorban, hogy milyen szülése lesz a feleségednek, illetve mindenki másképp bírja a strapát. Az 5 napot mindenképp kérd ki szabinak, utána pedig javaslom, hogy még egy hetet ha tudsz legyél ott a családoddal, mert az esetek többségében azért elkél a segítség. Én simán szültem 5,5 óra alatt, maga a szülés nem volt nehéz, de utána kb. 2 hétig nehezen bírtam menni, az első pár nap volt a legrosszabb. Ülni, feküdni is nagyon rossz a seb miatt. Nomeg ki is lesz merülve valószínűleg, ki kell pihenni a szülést is és a babát is el kell látni. De mindezek ellenére ne aggódj, ezek természetes dolgok, ha egészség van, mindent ki lehet bírni. 11 hetes kislány anyukája.
2008. aug. 7. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!