Tapasztalatot kérnék, mi fog történni?
Én úgy tudom, hogy megindítják, mert valószínű hogy a lepény már nem tudja megfelelően táplálni.
2014. aug. 22. 16:54
Szia! Nekem az első lányom 2350 grammal született, a 38. héten a biometria 32 hetesenek mutatta. Makk egészségesen született, 10 hetesen már 5 kg volt. Ne aggódj, majd megnő az ég alatt :)ha nem mondtak semmit, tuti hogy nincs gond, azt egyből kiszúrják, ha baj van.
2014. aug. 22. 16:56
36. héten mért érték (BPD) egyenesen kisebb volt, mint 10 nappal előtte. Saját orvosom szabin volt, idegen orvos mérte, meg is jegyezte, hogy maradjon még bent ez a baba, mert még nagyon picike. Én is pánikba etem, hogy sorvad a gyerekem...
6 nap múlva indult be a szülés, 37+2 napra született meg a fiam, 3400g/53cm-rel. Még a szüléskor is 2600g-ra jósolta a doki.
2014. aug. 22. 16:56
utolsó vagyok, nem indították be, spontán 39. héten született vérzés szerint, azt mondták valószínűleg akkor fiatalabb, de nem lehetett fiatalabb egyébként :)akkor indítják be szerintem ha a CTG-n látszik, hogy nem reagál a baba
2014. aug. 22. 16:58
nem az utolsó, hanem a második, bocsi :)
2014. aug. 22. 16:59
Szia,
ezeket az adatok csak nagyjából értékek, és egyáltalán nem biztos, hogy pontosak.
Nekem a szülés előtti napon 2 ultrahangot is csináltak, az egyiket az orvosom, a másikat a szonográfus. Az orvosom 3100 grammnak mérte, az uh-os 2600-nak... Majdnem fél kiló eltérés!!! Végül 2750-nel született.
Az első gyermekemet a 38. heti uh-on 35 hetesnek mérték, ehhez képest 3100 grammal született, tehát abszolút nem volt pici baba.
Ne idegeskedj, most nagyon fontos mindkettőtöknek a nyugi a legfontosabb!
Tökéletes, gyönyörű kisbabád fog születni hamarosan!!!
Csak erre ér gondolni!
Kitartás!!
A legjobbakat!
2014. aug. 22. 17:06
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Nem is amiatt aggódok mert kicsi,hanem hogy gyakorlatilag megállt a nővésben,pedig ugyanaz a doki mérte ugyanazzal a géppel!Ráadásul ő a harmadik baba,a másik kettő majd 4kg-val született!De igyekszem nem idegeskedni!
Nekem a 12ik hétig korának megfelelően fejlődött, a 18ik héten már egy héttel kisebb volt, a 39ik héten egy hónappal kisebbnek mérték, mivel minden jó olt,nem indították meg a szülést, végül a 39ik héten született 2800grammal és 47cm-el,10/10es apgarral.
2014. aug. 22. 18:17
9/10 A kérdező kommentje:
Ó de jó ezt olvasni utolsó!Nálam ugyan ez a helyzett,csak neken a 18héten 1,a34héten már 2héttel volt kisebb és azóta nem nagyon nőtt!Neked nőtt rendesen azért a 36-ik hét után?
Nem, folyamatosan, minden uh-on egyre nagyobb eltérés volt, egyre jobban le volt maradva a korához képest. Bár azt sem értem,hogy ezt mihez mérik,mert nem szülhet mindenki 4kilós babákat,és több olyan ismerősöm van akiknek 2700gramm körüli babái született és egyiknek sem mondták,hogy kicsi,vagy le van maradva. Első babám 3900grammal és 57cm-el született.
2014. aug. 23. 13:14
Kapcsolódó kérdések: