Mitől függ, hogy szülés után mikor menstruálnak a nők először?
Mert a környezetedben levő nőknek eltérően reagált a szervezete a prolaktin hormonra.
Ez annyira egyedi, hogy még családi vonás sem fedezhető fel. Tesóm is, én is igény szerint, sokat és sokáig szoptattunk. Neki 3-4 hónap után megjött mindhárom gyereknél, nekem pedig csak 12, ill. 15 hónap után.
Körülöttem mindenki ,még nővérem is szoptatas befejezése után pár honappal kezdett menzeszelbi. Én szülés utan 3hobappal,szoptattam pedig.(most is 5hos)
Teljesen változo mert ennyire különbözőek vagyunk.
ez nagyon változó. a családban volt olyan, akinek szinte azonnal 1 hónappal a szülés után megjött, pedig sokáig szoptatott.
olyan is volt, akinek meg csak azután, miután teljesen elválasztotta a babát. az utóbbinak viszont sokkal hosszabb volt alapból 1 ciklusa, mint az átlag nőnek, 35 vagy hány napos (ez ritka).
hormonoktól függ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!