Szülés után volt valakinek süllyedése, sérve? Hogyan kezelték? Vállaltak még utána babát?
Méhsüllyedésre, illetve hólyag és végbélsérvre olvastam, hogy van szilikon kocka pesszárium pl.
Ez hol kapható? Használ, vagy csak a műtét segíthet?
Ha nem műtik meg, attól még lehet vállalni kistestvért?
A méhsüllyedésnél lent marad a méh, kinyúlnak és nem mennek vissza teljesen a tartóizmok, a méhszáj nagyon lentre kerül.
A hólyagsérvet nem tudom, de a végbélsérv gyakorlatilag annyi, hogy a hüvelybe boltozódik be, mert szülésnél kinyúlik a hüvely fala és szintén nem megy vissza teljesen, "bedudorodik" a hólyag illetve a végbél egy része.
Intimtornát lehet otthon is végezni, vagy el kell járni rá? Fogalmam sincs ezekről, a nőgyógyászom pedig legyintett az egészre, hogy kezelést nem igényel, nem lát gondot. Én viszont érzem, hogy ez nincs egészen rendben és szeretnénk még 1-2 babát a jövőben és addig meg a műtétet nem javasolják. Félek, hogy ez romlani fog a következő szülés után, ha nem teszek ellene.
Méhsüllyedésem és hólyagsérvem is lett, pedig nem volt nagy a baba, inkább alkati adottság, lazák a szövetek, könnyen is tágultam.
Kriston intim tornát végeztem, a szülés előtt is már, de a szülés után is. 13 hónapos volt a fiam, amikor vállaltuk a testvért, a terhesség alatt intimtornáztam végig.
A szülés nagyon gyors volt, 2 óra mindennel, természetes úton, épp csak beértünk a kórházba.
Nem lett rosszabb a helyzet semmivel, mint volt.
Utána is tornáztam még egy darabig, egy ideje nem, és érzem, hogy kellene.
Könyvet bárhol tudsz venni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!