Pozitív gondolkodás mennyire segíti szülés menetét?
mindig próbálok úgy gondolni rá,hogy:nem félek,minden rendben lesz nem fog fájni,gyorsan túl leszek rajta!
szerintetek ez befolyásolja a dolgokat?
39hetes vagyok.
Nagyon-nagyon sokat számít!!!!!!Nem is hinnéd mennyire.
Számtalanszor leírtam itt a tapasztalatom, leírom mégegyszer.
Első perctől kezdve úgy álltam az egészhez, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga és neki ki kell onnan jönnie, nekem ebben a lehető legtöbbet kell segíteni.
Burokrepedéssel indult a szülésem, oxitocint kaptam, fájdalomcsillapítót nem kértem, de még 14 óra után is mosolyogtam a szülésznőre és a férjemmel is viccelődtünk. aa szülésznő teljesen el volt ragadtatva...Csak arra gondoltam, hogy ami most történik az jó!!!!Mert jó is!!!!!Jól csinálod, a lehető legjobban! Ha megfogadsz egy jótanácsot: a legnagyobb fájdalom közben is arra gondolj, hogy első szülői feladatod: segíteni őt, hogy kijusson és ha valaminek az életben, akkor ennek értelme van.
Kívánom, hogy továbbra is így tudj hzzáállni és llegyetek nagyon boldogok!!!!
Rengeteget számít.
Én az elejétől fogva mindig mondogattam, h minden rendben lesz, a babának, h ügyes lesz ő is.
4 és fél óra alatt szültem, az első babámat:)
Én a 9 hónap alatt annyira pozitív voltam, hogy csak :) Nem féltem a szüléstől, minden a lehető legjobban alakult, a baba és az én egészségem is. Aztán a vártnál 2 héttel korábban elfolyt a vizem....28 órát dolgoztunk a Picimmel, hogy kijöjjön....végülis kijött :) Ordítottam, a férjembe kapaszkodtam, FÁJT nagyon (semmi érzéstelenítőt nem kaptam, a 28 óra alatt nem ehettem, aludni sem tudtam, képzelheted, hogy fáradt voltam....).
DE: megérte és bármikor újra csinálnám, mert az érzés, hogy odateszik a pocidra és kézbe veheted a Babádat..... megismételhetetlen, csodás pillanat :)
Szóval, ha úgy vesszük, nálam sajnos nem jött be.... De drukkolok, hogy nálad így alakuljon :)
Vajúdás alatt tudatosíts: "Ez most azért fájt ennyire, mert ezzel fájással 3mm-t nőtt a méhszájam!! "
Tolási rész alatt vizualizálj: "Igen, most megint kintebb nyomtam a babám! "
Ezek a mondatok nekem sokat segítettek, remélem neked is hasznodra lesznek! :D
Bármit tervezel,hogy gondolni fogsz rá,szerintem nem fog ott eszedbe jutni.
A legfontosabb az orvossal és a szülésznővel való együttműködés.Ha elhiszed,hogy ők csak segíteni akarnak,követed az utasításaikat,akkor minden rendben lesz.
5 hós baba anyukája
Szerintem nagyon sokat számít.
Én készültem, gondolkodtam, olvasgattam, hogy kb. tudjam, mire készüljek.
És bár szanaszét szakadtam, mert gyorsan jött a manó, én nem ezen sopánkodtam, örültem neki, tettem amit lehetett a gyógyulásomért és csak azt tudom, hogy amint kibújt a lányom, kértem a következőt.
Ha pozitívan állsz hozzá, akkor sokkal könnyebb elviselni mindent.
DE! Nekem sokat számított, hogy a dokimban maximálisan meg tudtam bízni, meg hogy a világon a legfontosabb ember ott volt mellettem (férjem). Együtt mindenre képesek vagyunk, ezt is megcsináltuk :-)
Ha félsz, akkor a félelmedet valósítod meg, és mindent megnehezítesz. Én azt tapasztaltam, hogy az agy igenis tud teremteni, úgyhogy vigyázni kell, mit kívánunk.
Annyi, hogy a negatív dolgokra is kell készülni. Jó tudni, mikor csinálnak császárt, mi az a mellgyulladás és hogyan kell kezelni, de csak infod legyen róla, félelmed ne.
Szép szülést kívánok neked és boldog babázást!
7 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!