Miovel ápoljam a gátsebemet szülés után és a picinek a
köldökcsonkját? Tehetek rá tetran hintöport? A
hexachloropheni hintöport mire kell használni?
Figyelt kérdés
2008. aug. 6. 17:29
1/7 anonim válasza:
menj el a gyógyszertárba és ott adna aaaadnak alkoholta a köldökcsonkra és a hexas hintőport is arra kell tenni, elsőzőr az alkohollal mosd le de ovatosan hogy abőrére ne kerüljön csak a csonkra és utána pedig hintőporozd be.
a gátsebet nem kell kezelni semmivel az a lényeg hogy ne mosd meg szappannal csak sima vizzel vagy esetleg intim lemosoval, a gátseb is mint a köldökcsonk hamar meg fog gyógyulni,
gratulálok a babához
2008. aug. 6. 18:01
2/7 A kérdező kommentje:
Csak mert vettem hexas hintöport és azt irják hogy terhesé,szoptatá idején ne használd mert átjut a babának a tejel,akkor hogy használhatom a köldökcsonkra?
2008. aug. 6. 18:21
3/7 anonim válasza:
A köldökcsonkot nem szabad hintőporozni, mert befülled, nem tud szellőzni és váladékozni fog ill. nehezebben gyógyul. Betadine-el kell bekenni és akkor hamar gyógyul és szellőzni is dud. A gátsebem nekem négy hétig gyógyult, igaz nekem durva szülésem volt. Én először hypermangános oldattal öblögettem, majd Octenysept-el spray-tem, de jó rá a körömvirág kenőcs is és az Aloe spray, ez viszont drágább. Intim lemosót pedig végképp nem szabad használni, mert az csak tönkre teszi az amúgy is sérült flórádat.
2008. aug. 6. 18:39
4/7 A kérdező kommentje:
irjatok mé légyszi mert eddig két ellentmondásos üzit kaptam most melyik az igaz?!Én a neten olvastam a hexa hintöporrol a köldökcsonktra irták.
2008. aug. 6. 18:42
5/7 anonim válasza:
Szia! Én Angliában élek jelenleg, a 39. hetben vagyok és a szülésznőm azt mondta, hogy a legjobb a köldökcsonknak, ha langyos vízzel lemossák, majd hagyják levegőzni, nem szórnak rá semmit már a kórházban sem, állítólag így gyorsabban gyógyul. A gátsebre (ha lesz) itt az Aloe spray-t ajánlják ők is. De nemsokára remélem be tudok számolni személyes tapasztalatokról! Boldog babázást!
2008. aug. 6. 18:52
6/7 anonim válasza:
Szia.Én nem tettem a gátsebre semmit .Amikor úgy éreztem hogy nagyon nem jó beálltam a zuhany alá és gyenge vízsugárral a még számomra elviselhető hideg vízzel locsolgattam amíg jól esett.Ezt úgy ötször egy nap aztán szépen lassan kevesebbet ahogy jól esett.Szerintem próbáld ki lehet langyos vízzel is ahogy neked jó.
Egyébként a dél pestibe minden este van ilyen langyosvizes öblögetés.
2008. aug. 7. 12:51
7/7 anonim válasza:
Szia Az előzőhöz még.A baba köldök csonkját gyógyszertárban kapható alkohollal kell kenegetniés nem csak a csonkot alatta is.Nekünk így tanították és be vált mind két gyereknél.De a betadin is jó persze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!