Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a baba nyakára tekeredik a...

Ha a baba nyakára tekeredik a köldökzsinor annak van valami jele? Illetve lehet attól baja? Beindul tőle a szülés anélkül, hogy nagyobb baja lenne?

Figyelt kérdés
37 hetes vagyok.
2010. jan. 13. 15:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Sajnos lehet belőle baj. Mikor bent feküdtem egy hetet, került mellém egy 27 hetes kismama, aki azután ment el az orvosához, hogy 3 napja nem érezte, hogy rugdos a baba. Már nem volt szívhang, meghalt, kimutatható okot nem találtak, feltételezték, a köldökzsinór okozta, ki tudja.. szóval ha ritkán, de van ilyen. Meg kellett szülnie.
2010. jan. 13. 22:11
 12/15 anonim ***** válasza:
2hónapja szültem.az én babábnak is a nyakán volt a zsinór.annyi jele volt hogy nem mozgott egyetlen egy n.s.t.-én sem.vagy max 1-et.a szivhangjából jöttek rá hogy baj van.életmentő császárra volt szükség mert sima szüléssel nem élte volna túl.
2010. jan. 13. 22:29
 13/15 anonim ***** válasza:

Én is úgy szültem a második babámat, hogy nyaka körül tekeredett a zsinór. Bár nem lett baja tőle, de az Apgarjában meglátszott. Nálunk csak a szüléskor vették észre.

Annyit tudok az egészről, hogy míg kicsi baba, akkor ide-oda forog a méhben. Többször rátekeredik mindenére a zsinór, de mivel még van helye le is tekeredik róla mozgás közben. Gond akkor van, ha már nagy a baba és már nem tud könnyen teljes testtel fordulni. Assszem, nálam is ez volt a gond, bár lehet, hogy csak beképzelem:

Három szülésem volt. Az elsőnél tudtam pihenni, a baba is normális ütemben mozgolódott. A harmadiknál már jobban vigyáztam magamra, bár nem volt könnyű, ám a másodiknál épp építkeztünk, én pedig mint pók a falon intézkedtem, jöttem-mentem, keveset pihentem. A babám is kevesebbet pihent, ebben biztos vagyok. Szerintem ezért ő is többet forgolódott, s így persze belegabalyodott a zsinórba. Mindemellett nagy súlya is volt (4200 g), s ezért sem tudod elférni, letekeredni a zsinórról.

Nekünk szerencsénk volt, de egy köv. babánál, biztos, hogy én is nagyon odafigyelnék erre, mint ahogyan azt a harmadik csöppségünkkel meg is tettem. Nem is lett gond.

Szóval én látok némi összefüggést az utolsó trimeszterben való pihenés, illetve anyai aktivitás és a baba mozgolódása/forgolódása között.

2010. jan. 14. 00:01
 14/15 anonim ***** válasza:

A dokim azt mondta, minden 4. baba zsinórral a nyakán születik.

UH-n egyébként meg tudják nézni, nekem is nézte, mert ettől paráztam, nekem 2x volt a nyakam körül 30 éve...

A sógornőm lányát újraélesztették, mert 2 hurok volt a nyakán.

Gondolom ezek miatt is kell figyelni a magzatmozgást a végén.

2010. jan. 14. 11:47
 15/15 anonim ***** válasza:

én amikor kismama voltam és UH-n voltunk mindig kérdeztem a dokit, hogy a köldökzsinór nincs e a baba nyakán? mindig mondta, hogy ezt nem szokták megmondani, mert akkor izgulnak a kismamák, holott, ha rajta is van, az esetek döntő többségében semmilyen problémát nem okoz. Azért mindig hozzátette a doki, hogy egyébként nem látja a baba nyaka körül a köldökzsinórt.

ennek ellenére egyszer a nyakára volt tekeredve mikor született, de nem szorosan az apgarja is 10/10 lett, így valóban nálunk semmi problémát nem okozott.

szerintem ne aggódj, figyeld a pocidban a babádat, szülés közben meg végig rajtad lesz a szívhangfigyelő nst- és ha gond van, akkor azonnal a baba segítségére sitenek!

könnyű szülést kivánok!

2010. jan. 16. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!