Mennyire fáj a szülés? Milyen érzés?
Először is! nem szabad félni, és ráparázni. minél jobban félsz, annál rosszabb lesz. én úgy álltam hozzá, hogy könnyű lesz, gyors lesz és nem lesz semmi probléma, rajtam nem fog ki egy szülés. tehát fejben eldöntöttem! és szerintem ez nagyon sokat számít. 2 órás szülésem volt, hihetetlen gyorsan tágultam, a szülésznő is csak lesett, könnyű szülésem volt.
részletesebben:
elfolyt a magzatvizem, majd bementünk a kórházba. nem jöttek a fájások, ilyenkor 6 órát várnak az oxitocin beadásával (legalábbis ott ahol én szültem, lehet máshol kevesebbet várnak). megindultak a fájások, eleinte nem volt vészes. az utolsó 6-8 fájás nagyon rossz volt. a tolófájás már nem fájt nekem, inkább megkönnyebbülés volt, hogy végre nyomhatok. számomra a varrás volt legrosszabb az egészben. a doki elkezdte, majd hívott mást, az kiszedte és újra kezdte elölről... márciusban újra szülök, megint pozitívan fogok hozzáállni, és most majd a férjem is ott lesz, ami biztos hogy sok erőt fog adni. :)
könnyű szülést kívánok, és fogadd meg a tanácsom, nem hülyeség, hidd :) csak nyugi, lazán, pozitívan!
Nem szabad felni, mert ugyis elmulik es tobben tuleltek mint aki nem - mondom ezt en.
Igazabol en is pozitivan alltam hozza. Nagyanyam 5 gyereket szult fajdalomcsillapitas nelkul - gondolattal a fejemben.
...es meg is probaltam.
Majdnem az idok vegezeteig vajudtam ezert....
Fajt, mintha gorcsolt volna. De igazabol nem tudom elmondani milyen fajdalom. Egy lebeg a szemed elott, minnel elobb tul legyel rajta - megis szamomra szurrealisnak tunt a noverek altal bekeszitett kis rekli, peluska es sapek.
44 orat vajudtam es csaszarral fejeztuk be.
Nallam nem mukodott a fejben eldontom dolog pedig lelkem rajta tenyleg megprobaltam! A testem nem kooperalt.
Igazabol az egeszbol annyit vontam le, hogy ja akkor nehez volt, de az ido rohant. Megha igy visszanezve extrem hosszu is volt. Igazabol a vegeredmeny szamit.
A fájás a derekamnál kezdődött, itt éreztem, hgoy valamim fáj. Ez nem volt vészes.
Nekem nagyon gyorsan történt a vajúdás, tágulás, így már nagyon hamar a legdurvább fájások jöttek. Ezt úgy képzeld el hogy nagyon nagyon és annál is jobban fáj, mint amit el tudsz képzelni, vagy valaha fájdalmat átéltél. Érzetre menstruációs görcs, de jóval erősebb. Szóval én úgy éreztem, hogy ha még jobban fájni fog akkor ottmaradok.... nem lehet kibírni, de szerencsére nem fájt jobban már, így bőven elég volt azokkal megküzdeni. Az a legjobb, ha valahogy arra játszol mindjárt túl vagy rajta, jó nagy levegő és lassan kifújod a fájás alatt. Csak így bírtam ki! Ha nem játszottam a levegővétellel még rosszabb volt. Aztán a kitolás még rosszabb volt...... pedig sok helyen azt olvatam az semmiség a vajúdáshoz képest. Hát nekem még rosszabb volt, másképpen fájt. Szerintem nem lehet rossz időzített császárral szülni, de nem azért mert baj van, hanem mert pl nem fordul be. Szívesen kihagytam volna ezt a fájós részt, ami nyilván órákig tart.
Amúgy ne félj! Tudom ez most viccesen hangzik azok után amit leírtam, de hidd el nem a szülési fájásba hallnak bele akik a szülésbe belehalnak. Na lehet ezt sem kellene írnom, de a fájdalomra voltál kiváncsi és szeritnem így van. Amúgy hidd el ami utána jön az lehet nem olyan fájdalmas már, de nagyon nehéz időszak. A lábadozás, regenerálódás, szoptatás, 3 óránkénti etetés, éjszaka is. De azért nyugi minden rendben lesz és ha túl leszel rajta, akkor nagyon büszke leszel magadra hogy igen, megcsináltad. Én így voltam :)
Mintha egy kést döfködnének a hasadba mint ha elevenen meg akarnának nyúzni.Arra gondoltam közben (amíg magamnál voltam) hogy "curvára nem mondta senki,hogy ez ilyen,ez curvára fáj,nem fogom kibírni,meg fogok halni" aztán a fájások egybefüggnek,teljesen más tudat állapotba kerültem,nem érzékeltem sem időt sem semmit,és végül már csak arra emlékszem,hogy nyomni,és nyomni és nyomni kellett,majd ott ordított a babám a mellkasomon,és azt mondtam,oké,jöhet a következő!
Nem foglak áltatni,meg finomkodni,baromira fáj,de mindenki megcsinálta,és te is meg fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!