Szerintetek is felelőtlenség a mai világban egyedül, minden segítség nélkül világra hozni egy babát? Nem én szeretnék így szülni, csak kérdezem.
Köszönöm a sok egyetértő választ. Ez is azt támasztja alá, amit én is gondoltam.
Barátnőm még mindig álmokból épít várat és azt gondolja, hogy minden olyan, mint a mesékben. Kicsit művészlélek, de azért vannak elképzelései biztos dolgokról.
Nekem sikerült. de választási lehetőségem nem volt akkor!
Itthon egyedül megszülni egy közel 4 kg-os egészséges babát! Összeteszem a két kezem hogy semmi baja nem volt!
Na de úgy, hogy saját otthonában megszüli, és utána nem viszik be a kórházba? Hogy gondolta?
Abban az esetben ha egészségesek, és gond nélkül megszületik a pici, akkor is rengeteg mindent meg kell nézni egy orvosnak, ha repedt,össze kell varrni, vérzést el kell állítani,ellenőrizni, nem maradt-e benne valami, ami nem oda való stb... a picinek is rengeteg vizsgálat kell! Orrát száját leszívatni, mosdatni, lemérni stb...persze ez még a jobbik eset. Ahogy előttem is írták, romolhat a kicsi szíve, köldökzsinór rácsavarodhat, nem jut elég oxigénhez stb stb...
Mi lett a sztori vége?
Kórházban szültem, de milyen jól tettem! Problémamentes terhesség és vajúdás után a kitolási szakaszban elakadt a baba. Ha nincs ott perceken belül egy team, aki szakszerűen kiszedi vákuummal, valószínűleg megfullad a szülőcsatornában.
Utána a méhlepény se akart leválni, úgy kellett kiműteni.
Ha nincs karnyújtásnyira több orvos és egy műtő, egyikünk se éli túl. Ő megfullad, én meg elvérzek.
Még úgy is kapkodás volt, hogy a műtő kb 6 méterre volt tőlem és azonnal altattak. Az orvosom utána mondta, hogy ritka ennyi komplikáció, de ha nincs kéznél azonnal segítség, mindketten ottmaradunk. Így viszont a gyerek makkegészséges, én meg pár hét agonizálás után teljesen felgyógyultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!