Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek is felelőtlenség...

Szerintetek is felelőtlenség a mai világban egyedül, minden segítség nélkül világra hozni egy babát? Nem én szeretnék így szülni, csak kérdezem.

Figyelt kérdés
2014. aug. 7. 22:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok egyetértő választ. Ez is azt támasztja alá, amit én is gondoltam.

Barátnőm még mindig álmokból épít várat és azt gondolja, hogy minden olyan, mint a mesékben. Kicsit művészlélek, de azért vannak elképzelései biztos dolgokról.

2014. aug. 7. 23:17
 12/20 Julie S ***** válasza:
Hat, szerintem ez nem ilyen egyertelmu. Vilagnezettol, ertekrendtol, stb fugg. De a mi kulturankban ezt felelotlensegnek kell/illik tartani. En azert nem feltetlenul tartom annak, de ez sok tenyezotol fugg.
2014. aug. 8. 00:18
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem sikerült. de választási lehetőségem nem volt akkor!

Itthon egyedül megszülni egy közel 4 kg-os egészséges babát! Összeteszem a két kezem hogy semmi baja nem volt!

Na de úgy, hogy saját otthonában megszüli, és utána nem viszik be a kórházba? Hogy gondolta?

Abban az esetben ha egészségesek, és gond nélkül megszületik a pici, akkor is rengeteg mindent meg kell nézni egy orvosnak, ha repedt,össze kell varrni, vérzést el kell állítani,ellenőrizni, nem maradt-e benne valami, ami nem oda való stb... a picinek is rengeteg vizsgálat kell! Orrát száját leszívatni, mosdatni, lemérni stb...persze ez még a jobbik eset. Ahogy előttem is írták, romolhat a kicsi szíve, köldökzsinór rácsavarodhat, nem jut elég oxigénhez stb stb...

2014. aug. 8. 00:24
 14/20 anonim ***** válasza:
Vagy csak szimplán minden rendben megy de az anya sokkos állapotba kerül és tudattalanul megöli a kicsit:-( jobb ha van segítség!
2014. aug. 8. 01:40
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm az egyetértő válaszokat. Bnőm még mindig álmokból épít várat, kicsit művészlélek. Mindenről meg van a szerinte megváltozhatatlan véleménye. Ezt magyarázom èn is neki, hogy lehet egy csomó komplikáció.
2014. aug. 8. 09:07
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha annyira nem akar kórházba menni, akkor is legalább egy dúlát, vagy valami más segítőt vegyen igénybe, aki tudja, mit kell tenni, ha baj van. Azért más kultúrákban, ahol természetes az otthonszülés, vagy régen, amikor adott volt az otthon szülés, sem egyedül szültek a nők, hanem volt mellettük segítő.
2014. aug. 8. 11:28
 17/20 anonim ***** válasza:
16.os vagyok, a barátnőd azért egy kicsit el van tévedve a fogalmakban, a segítség nélküli szülés nem egyenlő az egy szál magában szüléssel.
2014. aug. 8. 11:29
 18/20 anonim ***** válasza:
ha majd odakerül gondolni fog a babára is és nem vállal ilyen kockázatokat
2014. aug. 11. 16:34
 19/20 anonim ***** válasza:
Első babánál még az egyébként otthon szülést előnyben részesítő kismamák is kórházban szülnek. Első alkalommal iszonyú veszélyes nem a kórházat választani.
2014. aug. 11. 20:53
 20/20 anonim ***** válasza:

Mi lett a sztori vége?

Kórházban szültem, de milyen jól tettem! Problémamentes terhesség és vajúdás után a kitolási szakaszban elakadt a baba. Ha nincs ott perceken belül egy team, aki szakszerűen kiszedi vákuummal, valószínűleg megfullad a szülőcsatornában.

Utána a méhlepény se akart leválni, úgy kellett kiműteni.

Ha nincs karnyújtásnyira több orvos és egy műtő, egyikünk se éli túl. Ő megfullad, én meg elvérzek.

Még úgy is kapkodás volt, hogy a műtő kb 6 méterre volt tőlem és azonnal altattak. Az orvosom utána mondta, hogy ritka ennyi komplikáció, de ha nincs kéznél azonnal segítség, mindketten ottmaradunk. Így viszont a gyerek makkegészséges, én meg pár hét agonizálás után teljesen felgyógyultam.

2016. márc. 22. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!