Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha esetleg mentővel megyek be...

Ha esetleg mentővel megyek be szülni, akkor kérhetem, hogy abba a kórházba vigyenek, ahol az orvosom van vagy mindenképpen az ügyeletesbe visznek?

Figyelt kérdés
Én a 13. kerületben lakom, és Kistarcsán fogok szülni, ott az orvosom.
2008. aug. 5. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha fogadott orvosod van szólnod kell és oda fogják hívni, ahova téged visznek, ha pedig nem fogadott orvos, hanem csak kezelőorvos, akkor tök mindegy, mert mindenképp ügyeletesorvosnál szülsz.

A mentősök általában nem engedhetnek válogatni, őket irányítják, majd azt mondják menj taxival..sajnos elég szemét megoldás.Legyen nálad telefon és mindenképp beszéld meg a dokiddal, hogy számítson a hívásodra!

Ha most úgy érzed közel a szülés jobb ha bemész a kórházadba.

2008. aug. 5. 17:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Még csak a 22. hétben vagyok, úgyhogy messze a szülés, csak gondoltam, jobb mindenre előre felkészülni :) Köszi a választ.
2008. aug. 5. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha mentőre lesz szükséged a mentő a szülő nőt az ügyeletes legközelebbi kórházba szállítja. Aztán ott lehet hogy értesítik az orvosodat, de az is lehet hogy neked kell értesíteni.
2008. aug. 5. 21:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a védőnő,hogy mentő csak akkor kell,ha elfolyt a magzatvíz,egyébként ráérek taxival bemenni mert lehet,hogy még órákig nem történik semmi. Ritka,hogy első babánál rögtön 2-3 perces fájások legyenek,így nem kell annyira kapkodni.

Boldog babavárást! :)

32 hetes pocakos :)

2008. aug. 6. 06:25
 5/5 anonim ***** válasza:

A szülés lefolyása ismeretlen. Egyik pillanatról a másikra felerősödhet, de az is lehet, hogy napokig is vajúdna az ember lánya, ha nem kerülne segítő kezekbe. Viszont az egyik mentős ismerősöm mesélte, hogy a szülést éltveszélyes állapotnak minősítették, így a mentőnek a lehető leggyorsabban ki kell érkeznie és gondoskodnia kell a kismamáról. A taxisok viszont nem szeretnek vajúdó nőt szállítani. A mentő ingyen van és megkülönböztető jelzést használhat, amivel elsőbbséget kap(hat), a taxiért fizetni kell és lehet, hogy beszorul egy dugóba. Viszont a taxi odavisz, ahova mondod.

Olyan nincs a környezetben (barát, szomszéd), aki segíteni tudna és elszállítana?

Boldog babavárást!

2008. aug. 6. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!