Gátmetszést mindenképpen csinálnak?
Igen, a legtöbb orvos ha kell, ha nem, vág. Úgy vannak vele, hogy inkább vágnak, mint hogy a gyerek túl sokáig maradjon a szülőcsatornában.
Ugyanakkor tudok külföldi kórházakról (pl az USA-ban), ahol gyakorlatilag nincs gátmetszés. Egy se.
Kerdezd meg az orvost, hogy vallalja-e a gatvedelmet, marmint ha van sajat orvosod. Ha nincs, akkor is kerheted.
Nekem mindket szulesemnel gatvedelem volt, nem repedtem, nem tagult ki a huvelyem, minden rendben. Az elso babam nagy is volt, kozel negy kilo, nagy fejjel, igy sem volt gond.
A masodik szulesnel volt dokim es epp olyan doki aki nagyon nem tamogatta a gatvedelmet, de en nem kertem, hanem mondtam neki, hogy azt szeretnem (foleg, hogy uh alapjan a masodik baba joval kisebbnek tunt es az is lett valoban), szoval kertem, hogy csak akkor vagjon, ha valoban szuksegesnek, ne rutinbol. Megerette, elfogadta, kb ketszer meg utana visszakerdezett, illetve szulesnel is, de nem csinalt gatmetszest. Pedig o tenyleg nem szereti a gatvedelmet, mondta is, hogy o mar megszokta a metszest es a varrast. En erre mondtam neki, hogy en meg nem, szoval tartsuk tiszteletben mindkettonk szokasait, ha nem muszaj ne vagjon.
Van olyan kórház, ahol többedik szülésnél is kötelező. Azt az orvost pedig, aki gátvédelemet csinál inkább, a szőnyeg szélére állítják raportra.
Érdeklődni kell, hogy a ti kórházatoknál mi a hozzáállás. Amúgy a gátvédelem nagyon jó, én a 4-ből 3-at úgy szültem, és még egy apró repedésem sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!