Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek melyiket érdemeseb...

Szerintetek melyiket érdemesebb fogadni, szülésznőt vagy orvost?

Figyelt kérdés
2014. aug. 4. 15:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én először úgy gondoltam, hogy szülésznőt fogadok csak, sógornőmnél bent voltam a szülésnél, neki is csak fogadott szülésznője volt és nagyon segítőkész volt, végig ott volt mellettünk. De amikor terhesgondozóba voltam, és tök bunkó volt a doki, akkor megfogadtam hogy fogadok dokit is.
2014. aug. 4. 18:02
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ez tényleg azon múlik, hogy te hogy érzed jól magad. Én csak szülésznőt fogadtam, az ügyeletes doki amúgy is csak kitolásra jött be gyakorlatilag.

Nekem a szülésznő végezte az egész munkát, igazából másodszorra is ez lesz a leosztás:)

2014. aug. 4. 19:13
 13/18 anonim ***** válasza:
nálunk nincsenek is orvosok a szülések ideje alatt, akkor szolnak nekik, ha baj van.. a szülésznök meg annyit csinálnak, hogy elkapják a gyereket, és ha szükséges összevarrnak :-D altatoorvos ad epidurált..nagyjábol ennyi. nálunk a szülésznönek kb. félorás "munkája" volt...
2014. aug. 4. 19:28
 14/18 anonim ***** válasza:
(hozzáteszem, nem Magyarországon szültem, itt fogadott orvosok sincsenek..tudom, hogy otthon meg mindenkinek fizetni kell...sajnos..undorito, ami a magyar korházakban folyik)
2014. aug. 4. 19:29
 15/18 anonim ***** válasza:
Én orvost fogadtam, végig hozzá jártam, de sajnos pont szabira ment, túlhordtam a babát. Átadott egy másik dokinak 40 hetesen. Fogadott szülésznőm nem volt, az ügyeletes szülésznőnél szültem, nagyon rendes volt. A doki akkor jött, amikor ő szólt neki. Sok olyat olvastam, hogy az ügyeletes szülésznő le se sz.rta a kismamát. Én kétszer szültem más kórházban, egyszer sem fogadtam szülésznőt, és mindegyikük nagyon rendes volt. Nagyban hozzájárultak, hogy mindkét szülésem teljesen pozitív élmény volt. A második szülésemet gyakorlatilag a szülésznő vezette le, a doki meg összevarrt. Ha még egyszer szülnék, akkor a doki mellé lehet, hogy felfogadnám ezt a szülésznőt. :)
2014. aug. 4. 20:06
 16/18 anonim ***** válasza:
Én mindkettőt fogadtam, bár mindkét szülésem császárral végződött. Egyik sem volt tervezett, így a vajúdás alatt végig ott volt a szülésznő, nem bántam meg.
2014. aug. 4. 21:36
 17/18 anonim ***** válasza:

Én császárral fogok szülni, így dokim lesz, de ha simán szülnék, és megtehetem, mindenképp fogadnék mindkettőt.

A doki végigkíséri a terhességet, komplikációnál ő tud segíteni, ha esetleg mégis császár lesz a vége, akkor is jó, ha ismer már. A szülésznő pedig a gátvédelem miatt lenne fontos, le tud nyugtatni, ott van veled, nem vagy magadra hagyva vajúdás alatt - mert hiába a fogadott doki, ő nem fog ott ülni melletted.

Szóval ha megy, mindkettőt, ha nem, dokit, és egy már szült nő (anyuka, tesó, barátnő) is benn lehet veled, hogy meg tudjon nyugtatni.

2014. aug. 5. 10:44
 18/18 anonim válasza:
48%

7/17, valószínűleg lepontozott egy szülésznő! :D

Egyébként én is a dokira szavazok, eü-ben dolgozom, mindkét szakmára szükség van, és az lenne az ideális, ha az állam biztosítaná mindkettőt, és nem a betegnek kéne a saját pénztárcájából..

2014. aug. 5. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!