Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tettem? Tehetek még...

Mit tettem? Tehetek még valamit ami visszafordítja? Vagy ami helyrehozza?

Figyelt kérdés
Tudom nem szép dolog,de majdnem végigdohányoztam a terhességemet.Naponta 6 szálat elszívtam,nem a leggyengébb cigiből.Most vagyok 35 hetes már nem szívom.Rengeteget ártottam az én kis csöppömnek?Önző dög voltam.Mire kell számítanom mikor megszületik?Komoly baja lesz neki?Nagyon félek és iszonyatosan érzem magam amiért így viselkedtem.2 babuska.Biztosan beteg lesz?
2014. aug. 1. 11:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%
Én is végig dohányoztam, nem vagyok rá büszke, szerencsére semmi bajunk. Ismerek több, többgyermekes anyukát akik mindegyiknél végig dohányoztak és nincs gond a gyerekekkel.
2014. aug. 1. 13:46
 12/20 anonim ***** válasza:
63%

"Ha még nem ártott eleget a dohányzással, akkor majd ti segítetek neki, hogy biztosan rossz legyen a helyzet."

Bocsánat, ő dohányzott a terhessége nagy része alatt, szinte végig, feltett egy kérdést, amire válaszoltak! Mégis mit kellett volna tenni? Hazudni neki? Hogy nem, nem lesz semmi baja a gyerekednek tutira, hisz abbahagytad, nem baj, hogy egyébként szinte az egész terhességedet végigcigizted, de megveregetjük a hátadat, mert ügyes voltál és eljutottál odáig, ameddig egy normális ember, hogy nem szívja terhesen a cigit, csak sajnos az a baj, hogy terhesség alatt egyáltalán nem kellett volna szívnia. Nemhogy napi 6 szálat, még havi 6 szálat sem.

Szóval itt mindenki teljesen korrektül megválaszolta a kérdést, azt, hogy egyébként ez a téma egyeseknél kicsit durvábban jön ki, az meg teljesen érthető. Terhesség alatt a babát cigivel mérgezni? Amit kap egy ilyen kismama, minden negatív véleményt, megérdemel!!! A saját gyereke életével, egészségével játszik! Ezt hívják felelőtlenségnek! Hát, én nem szoktam leírni azokat, akik az ilyenekről megmondják kerek perec a véleményüket. Még ha én mondjuk burkoltan is szoktam megfogalmazni, illetve tettem is egy korábbi válaszomnál.

Én nem sértegetek senkit, nem bántok senkit, de ha valaki más ezt megteszi, hát tegye! Csak az igazat írja le, kár, hogy az igazság fáj, csak egy ilyen kismamának előbb kellett volna gondolkozni, ennyi, nem több!

2014. aug. 1. 13:50
 13/20 anonim ***** válasza:
65%
Én erre csak annyit mondok, hogy anyánk végigdohányozta a terhességeit. A legjobb tanulók voltunk az osztályban, de nekem mindenféle allergiám van. Nem mondom, hogy ettől, hiszen bizonyíték nincs.
2014. aug. 1. 13:51
 14/20 anonim ***** válasza:
59%

Én vigyáztam a babámra, te meg füsttel mérgezed? A tiéd meg fog születni, az enyém nem él. HOL VAN ITT AZ IGAZSÁG???

Szégyellheted is magad, és most minden, magát óvó, babáját eltemetett nő nevében beszélek. Kicsit gondolkozz el ezen!!!!!!

2014. aug. 1. 14:20
 15/20 anonim ***** válasza:
55%

Jajj, pontozzatok le.

Borzasztóan sajnálom, akiknek nem születhetett meg a gyermeke, vagy el kellett, hogy temesse, nem lehet elképzelni sem, min mentek keresztül, de nem hiszem, hogy az igazságot épp itt kell keresnetek. Az élet egyszerűen ilyen, felesleges emiatt egymásnak esni. Sokan vigyáznak magukra, mégis beteg baba születik, akkor ők hol reklamáljanak, jöjjenek ők is a dohányos anyukákhoz vagdalkozni? Kedves Anyukák, mert azok vagytok, mondjátok azt, hogy szerencséjük van, és kérjetek segítséget a feldolgozáshoz, mert itt ez biztos nem fog menni. Legyetek méltó Anyukái azoknak a gyerekeknek, akik már nincsenek velünk!

2014. aug. 1. 14:30
 16/20 anonim ***** válasza:
23%
[link] Kedves kérdező, ezt olvasd el! Érdekes.
2014. aug. 1. 15:41
 17/20 anonim ***** válasza:
87%

Lehet beteg lesz lehet hogy nem. De lehet a dohányzástól lesz baja, az is lehet hogy nem ettől. Ezt így nem lehet előre tudni. Semmit nem tudsz már csinálni, csak annyit hogy nem szívsz többet.

Amikor én szültem az első lányomat, volt bent 2 nő. Az egyiknek behozták a gyerekét, s mondták,hogy szoptassa meg, mert elvonási tünetei vannak a picinek. A másik nő gyerekének nem volt semmi panasza.

Édesanyám 2 nővéremmel dohányzott, nekik semmi bajuk, velem nem cigizett és mégis több féle betegégem van...

2014. aug. 1. 23:52
 18/20 anonim ***** válasza:
48%
Igen így van, ahogyan az előttem válaszoló is írta! Nem feltétlenül a cigitől lesz baja a babának, persze mindannyian tudjuk, hogy káros az egészségre, de annyi minden más is befolyásolhatja a magzat egészségét! Nem azt mondom hogy cigizz tovább, mert le a kalappal hogy megpróbáltad letenni és sikerült is! Na de arra senki sem gondol, hogy amikor nagyvárosban lakik (lásd pl.:Budapest) akkor a szmog és egyéb levegőben terjedő mérges gázok is vannak olyan hatással egy magzatra, mint a cigaretta!!! Vagy amikor szintén egy nagyvárosban tologatja a gyereket babakocsiban, az összes szmogot a gyerek lélegzi be, mivel az lefelé száll! Úgyhogy ennyit erről!!!
2014. aug. 2. 09:49
 19/20 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet előre megmondani.

Az biztos, hogy a dohányzás ártalmas, arra nézve, aki szívja/belélegzi, de a babád a hasadban bőven kapott belőle.

A szakdolgozatomat pont ebben a témában írtam (Szenvedélybetegségek - A dohányzás káros hatásai), rengeteg cikket, tanulmányt, könyvet átnéztem.

Lehetséges következmények:

- kisebb súlyú babád lesz

- születés után állandóan sírni fog, legalábbis sokkal többet, mint más babák (nikotin hiánya lesz)

- dohányzó anyák gyermekeinél gyakoribb a csecsmőhalál

- későbbiekben: figyelemkoncentrációs problémák, tanulási nehézségek, kevesebb IQ, asztma, hörghurut, légzőszervi megbetegedések

Idézem:

"....a várandósság alatti dohányzás egyik leggyakoribb következménye az alacsony születési súly, ugyanakkor a dohányzó kismamák magzatait a koraszülés és az azzal járó agykárosodások és veleszületett rendellenességek (pl. ajakhasadék) is veszélyeztetik."

[link]

"Le kell szögezni, nincs az a kevés, ami ne lenne ártalmas egészségünkre, illetve a méhlepényen átjutva ne lenne káros a fejlődő embrióra, illetve magzatra. A terhesség első néhány hetében elszívott néhány szál cigaretta is maradandó változásokat képes okozni a fejlődő méhlepényen, ami nagyban befolyásolja a magzat fejlődését. Dohányzó anyák újszülöttjei kisebb súllyal jönnek a világra, de a méhlepény nem megfelelő beágyazódása, a méhlepény leválása és a koraszülések is jóval gyakrabban fordulnak elő dohányzó anyáknál. A fejlődési rendellenességek közül a nyúlajak, farkastorok halmozódását figyelték meg, de a hirtelen csecsemőhalál okai között is jóval gyakrabban fordul elő a dohányzó szülők csecsemőinél. A kisgyermekkori megbetegedések száma is jelentősen megnövekszik azon gyermekeknél, akiket szüleik dohányfüst káros hatásának tesznek ki korai stádiumtól. A légzőszervi megbetegedések, hörghurut, asztma, középfülgyulladás mind gyakrabban fordul elő a dohányzó szülők gyermekeinél. A kisiskolás gyermekek hiperaktívabbak, agresszívebbek nem dohányzó szülőkkel élő társaiknál, de gyakran küzdhetnek figyelemzavarral is, rosszabb tanulmányi eredményt érnek el. Megfigyelhető, hogy a dohányzó családokban a gyermek sokkal nagyobb valószínűséggel rászokik a dohányzásra, mint akik az ellenkező szülői példát látják."

[link]

2014. aug. 4. 10:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Az Én anyukám soha életében nem szívott el egy szál cigit sem. Sőt a családban sem dohányzott senki. Az apukám pár évig fiatal korában, de a katonaság alatt abbahagyta, ennek ellenére nekem asztmás hörghurutom volt. Ha cigizett volna anyukám, biztos ráfogták volna arra. Egyáltalán nem biztos, hogy lesz bármi baja is a babádnak. Reméljük,hogy nem. :-)
2014. aug. 5. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!