Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamák és anyukák, járt már...

Rencs1111 kérdése:

Kismamák és anyukák, járt már ugy valaki hogy potyára ment be a korházba és kicsit lekezelöen bántak vele? Többi lent!

Figyelt kérdés
Olyan kellemetlen vokt, szabályos 5perces fájások, zuhanyra nem multak el, de nem is fájtak annyira! Igy párommal bementünk, ott meg lehordtak h josloval miért mentem be! Valakinek hasonlo tapasztalat??

#jósló fájás #korházi élmény
2014. júl. 28. 15:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem mentő vitt be a 39. héten, iszonú görcsökkel.

Szűk 1 ujjnyira voltam cski kitágulva, semmi szabályos fájás, magzatvíz tiszta.

Az ügyeletes erre rámförmedt, hogy: "Valamiért csak behozatta magát!" azt hittem, szájbarúgom, ott fektemben.

Később kiderült, bedurrant az epehólyagom, sürgősségi császár lett belőle.

Sajnos vannak ilyen bunkó orvosok is szépszámmal........ :(

2014. júl. 28. 15:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én vírusos hányással mentem be megnézetni magam/magunkat a 36. héten. Nemt udom, hogy lekezelőek lettek-e volna, de az ajtónyitásnál határozottan besétáltam, úgyhogy mire a hölgy (talán nővér volt) felfogta a szituációt, már az orvosi szobában voltam.

Mondjuk én utána is udvariasan, de kissé pofátlanul mozogtam a szülészeten, ha valamire szükségem volt, akkor simán utánamentem orvosnak/szülésznőnek (kivéve szülőszobák, oda nem nyitottam be).

Tapasztalataim szerint az amúgy is leszegett fejjel, lesütött szemmel (bizonytalanságot, bátortalanságot sugározva) kommunikáló emberekkel szoktak így viselkedni.

Legközelebb próbálj kicsit határozottabban fellépni.

2014. júl. 28. 15:52
 3/14 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem, de még sosem ért ilyen "meglepetés". Mindig kedvesek voltak velem, pedig mi a legtöbbször éjszaka kellős közepén rohantunk be.

Mondjuk az első lányomnál indokolt is volt, 24. hétben akart megszületni és az ambulanciáról egyből küldtek a szülészetre (vidéken született - abban a kórházban 26. hétig ambulanciára kell előbb menni).

Nála a végén nem voltak fájásaim. Befektetett az orvosom és végül császár lett a vége.

Második lányomnál meg reggel 9-kor elment a nyákdugó, majd este fél 8-ra mentünk be a kórházba (Pest). Az ügyeletes orvossal összefutottunk a folyóson és már vitt is be a szülőszobára. Fél órával később meg már császároztak.

Első lányomnál anno az orvosom mondta, hogy rendszeres 5 perces fájásoknál hívjam és 3 perceseknél irány a kórház.

Így én innen tudtam a második terhességemnél, hogy "baromira" ráérek 5-10 perces rendszertelen fájásoknál bemenni.

2 perces fájásaim voltak mire beértünk, de zárt voltam teljesen.

2014. júl. 28. 15:54
 4/14 anonim ***** válasza:
57%
Elsőnek (meg egyébként mindenkinek): szülésznő vagyok. Igen, értem, fájtál, azt hitted szülés, rossz volt, nem olyan mondatot hallottál, amilyet szerettél volna. A behozatta magát viszont annak az általános problémának szól, hogy nők autóval, a kórház mellett lakva igenis behozatják magukat akár 10-15 perces fájásokkal, mentővel. Apa jön mögöttük az autóval. A mentő pedig nem taxi, 10-15 perces fájásokkal nyugodtan be lehet pattanni a saját járműbe is, sőt, elfolyt magzatvízzel is. Értem, értelek, hogy indokolt volt a mentő, stb., stb. Minden orvos ember - pontosan tudom, egy orvos a férjem, vele élek együtt, a bőrünkön tapasztalunk mindent, ami ezzel jár. Elképzelhető, hogy a 17. voltál, aki ma indokolatlanul hívott mentőt (még akkor is, ha ez az indokolatlanság csak látszólagosnak bizonyult), de van, amikor elszakad a cérna, és jó, ha a feszültségből "csak" ennyi csúszik ki. Nem fognám a pénztelenségre, mert nálunk pl. ez hála az Istennek nem áll fenn - pusztán a kimerültségre, és arra, hogy van nap, hogy széttépik az ember idegeit. Ugyanígy megesik ez a banki ügyintézővel, a boltossal, a taxissal, a tanítóval, a jogásszal - csak arról nem születik poszt, cikk, gyakorikérdés. Ez van. Van, hogy az orvos türelmetlen és bunkó, van, hogy fáradt. A legtöbb ember azonban nem mondja azt, hogy kérem ne rajtam töltse ki a dühét doktor úr, hanem valami tök más csatornába tömködi a feszültségét. Te kérdező pl. mit mondtál, amikor lehordtak? Elmondtad-e, hogy nem tudhattad, hogy ezek pusztán jóslók, és jobbnak láttad, ha bejössz...? Mert már volt olyan velem, hogy valakire ráförmedtem, ő erre felhívta a figyelmem - én bocsánatot kértem, jobban figyeltem, mindenki boldog volt. Lehet így is.
2014. júl. 28. 16:00
 5/14 anonim ***** válasza:
Erdekes hogy ez a mentalitas magyarorszagon van. Nemetben szultem, barmilyen problemaval bementem, kedvesek voltak, sot mondtak is ha barmi nyugtalanit menjek.
2014. júl. 28. 16:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Ez teljesen a doki hozzáállásán múlott.

AMikor 22 hetesen 2 napig nem éreztem a baba mozgását, este fél 10-kor (az idegességtől félájultan) bementünk a szülőszobára taxival.

A szülésznő és az ügyeletes doki is tündériek voltak (kiderült a nagy melegben csak aludt a baba), azt mondták inkább jöjjek be 5x potyára, minthogy egyszer késő legyen......

2014. júl. 28. 16:04
 7/14 anonim ***** válasza:
43%
Érdekes, a barátnőm meg Németországban szült, és őt pl. vérig sértették a német szülészeten. :)) Fura kognitív struktúrákra utal egy-egy totál szubjektív sztoriból tendenciára következtetni.
2014. júl. 28. 16:08
 8/14 A kérdező kommentje:
16:00ás! Igen mondtam, "bocsánatot" is kértem de semmi. Azt hajtogatta megvárhattam volna az NST-t. Nem mondom h mindenki ellenszenvesen viselkedett, voltak megértőek is, az egyik nővér pl elmagyarázta mit kell érezni,kb mikor kell jönni nyugtatott, rendes volt, de amikor az ember ideges, és nem tudja mit kezdjen egy ember negativitása is elég ahhoz hogy rosszul érezze magát! Am pont a kiirt napon reggel mentünk be, uh nem is gondoltam rá hogy csak jóslók lehettek!
2014. júl. 28. 16:30
 9/14 anonim ***** válasza:
36%

Értem, hogy rosszul esett, de minek dédelgetni, táplálni ezt a sértettséget?

Velem is előfordult már, hogy akárhol nem úgy szóltak hozzám, ahogy jól esett volna - a helyzettől függően vagy szóvá tettem, vagy magamban anyáztam egyet, de továbbléptem.

Lesz még annyi stresszelnivalód az életben, ilyeneken tényleg tök feleslegesen rágod magad.

2014. júl. 28. 17:28
 10/14 anonim ***** válasza:
Én nem potyára mentem be, elfolyt a magzatvizem. Szó szerint locsogott itthon, az ügyeletes szerint azonban nem folyt el a magzatvizem, és csak beképzelem, hogy szülök. Ha nem ragaszkodom hozzá, akkor hazaküld. Két óra múlva már több mint 3 ujjnyira ki voltam nyílva, kapkodva hívta a dokimat (nálunk a kórházból értesítik ki a választott orvost). Ő meg jól lecseszte, hogy ezt hogy tudta benézni. Az orvosom rohant be, negyed óra alatt bent volt, de arra már 4 ujjnyira nyitva voltam, majdnem lemaradt. Szóval ne idegeskedj ezen. Nem csak akkor lekezelőek, ha téves riasztás van. A lényeg, hogy nincs gond.
2014. júl. 28. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!