Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszésnél melyiket...

Császármetszésnél melyiket javasoljátok, altatás vagy epidurális érzéstelenítés? Érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés

2014. júl. 19. 09:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok, ja igen spinális, de lényegében, technikában ugyanaz, csak nem az epidurális, hanem a spinális térbe nyomják az érzéstelenítőt.
2014. júl. 19. 17:06
 12/21 A kérdező kommentje:
Térdbe? Atya ég akkor ezt nem is gerincbe adják? Én ilyenről még nem is hallottam...
2014. júl. 19. 21:46
 13/21 anonim ***** válasza:
:):) térd??? azt írta a válaszoló, hogy tér.
2014. júl. 19. 23:29
 14/21 anonim ***** válasza:

Spinális érzéstelenítés van. 3 hete született a kisfiam. Faros volt, így kellett beszélnem az altatóorvossal még a terhesség alatt. Azt mondta, ha nincs semmilyen más indok, vagy komplikáció, akkor nem szívesen altatnak, mert abból a baba is kap. Persze alá kellett írnom, hogy beleegyezek. De örülök, hogy így történt, mert így hallottam ahogy felsírt a kisfiam és meg is kaptam egy kicsit születése után. A műtét után is velem lehetett.

Még annyi, hogy külön mondta a doki a beszélgetéskor, hogy ne izguljak, nem fogok lebénulni. A gerincvelőtől kb 10 cm-re szúrnak :)

2014. júl. 20. 14:45
 15/21 anonim ***** válasza:
50%

Minden császárt epiben csinálnak.

Altatásban azért nem, mert az altatóból kap a baba is, mire kiveszik, alig tudják magához téríteni.

Mármint altatásban csak sürgősségiben csinálják, ha gáz van.

2014. júl. 21. 10:46
 16/21 anonim ***** válasza:
Ja, meg altatás után x ideig nem szoptathatnál.
2014. júl. 21. 10:47
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Hát akkor én nem tudom milyen altatást kaptam mert a lanyom 9/10es apgarral jött világra és 2orakkor született6kor mar a kezemben fogtam és szoptathattam. a családom ott volt a műtő előtt végig üvöltött a pici.

Az valoban rosz higy azonnal nem lathattam, de nekem az altatás jobb volt. nem birtam volna azt ahogy beszurják végigrettegni mikor kezd el elmulni a hatása. érezni ahogy cincálnak........juuj... aztan 12oraig fejet se mozditani....

Igy meg tudtam fogni, odafordulni hozza szopiztatni.... A szobatarsamnak hiaba hoztak alig latta és folyton csak üvöltött szegényke neki. masnap én mar sétaltam ő még alig birt letusolni.

Én ha következőre is csaszar lesz tuti altatast kérek megint. sztem azért engedték most us mert pe voltam pánikolva.( én valaszthattam az altatas v spinalis)

2014. júl. 22. 11:07
 18/21 anonim ***** válasza:
63%

Nem tudom, melyik észlény pontozott le, Anyukám 40 éve szülésznő, látott elég császárt, meg altatásos babát.

Nem az ujjamból szoptam ki.

Amúgy meg úgysem mi választunk, azért nem altatnak, mert valaki fél az epitől.

És nem 12 óráig nem emelhetsz fejet, mert délután már lábra állítanak epi után.

És a has ugyanúgy fáj, szobatársad biztos rosszabbul viselte, ennek semmi köze az altatás-epihez.

2014. júl. 22. 13:27
 19/21 anonim ***** válasza:
Ne légy ellenséges nem én pontoztalak le, és komolyan mondtam h akk nem tudom milyen altatást kaptam mert a picire alig hathatott. Az altatoorvos még mondta is hogy először valami másmilyet kapok mihejt kinn a pici adnak majd mégcalamit. Ill oxigént kaptam előtte. Azorvosom azt mondta neki mindegy hogy altatás v érzéstelenités. Az altatoorvos probalta a jo oldalát mondani a spinalisnak de aztmondta ha ugy döntök akk altatnak. Tényleg igy volt. a szob.tarsamnak aztmondta a nővér h ne mozgassa a fejét nehogy migrénes legyen. Este 8kor hoztak be a szobaba masbap refgel 8kor vitték h tusoljon le. Engem meg 5kor. Lehet h rosszabbul viselte ezt nem tudom.
2014. júl. 22. 21:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt nem tudom befolyásolja e a dolgot hogy miért kell császározni... Sürgösségi ugye az alap h az meg akiknek magas a vérnyomasuk. Nekem azért lett az mert tulhordtam,nem akartmegindulni,3ora oxi utan szenvedtem tőle. Mégis aztmondták fájásgyengeség...De ha hiszitek ha nem,én dönthettem...
2014. júl. 22. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!