Császármetszésnél melyiket javasoljátok, altatás vagy epidurális érzéstelenítés? Érvek, ellenérvek?
Figyelt kérdés
2014. júl. 19. 09:04
1/21 anonim válasza:
Anyukám szült így is, úgy is. Elrontották az epit nála, így azt mondta, hogy inkább altatással szülne negyediket, ha szülhetne, mert félne, hogy megint elrontják, de az az epi mellett szól szerinte is, hogy azonnal megkapta a húgom, és nem volt kába az altatástól.
2/21 anonim válasza:
Epidurális,
mert rögtön làthatod a babát.
Altatásnál az altatóból kap a baba is.
3/21 anonim válasza:
Igen, mindenféleképp epidurális. Kevesebb mellékhatás, észnél vagy, részese a történéseknek, utána nem vagy kába. Valóban az altatásnál használt szerek hatnak a babára is, amire semmi szüksége. Nekem más műtét miatt volt epi, ügyes orvos adta be, meg se éreztem. A lényeg, utána rögtön sok folyadékot érdemes inni, így elkerülhető az esetleges migrén (ezt sajna nem tudtam akkor)
4/21 anonim válasza:
Epi...engem altattak, túl lettem altatva én is és a kisfiam is,mind emellé fuldokolva ébredtem.
én következőre 100%,hogy nem megyek bele az altatásba.
5/21 anonim válasza:
Nálunk nem lehetett dönteni, spinális érzéstelenítés volt. Egyébként és rettegek az altatásos műtéttől, nem tudom miért.
6/21 anonim válasza:
Még előző vagyok szerintem császárnál spinális érzéstelenítás van mindig. Az epidurális más egy kicsit
7/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igen én is ezt hallottam h az epid. érzéstelenítésnél az a jobb hogy láthatod azonnal a babád. Sztem ez nagyon fontos. Ellenérv az talán h 6 óráig nem tudsz mozogni...és fél az ember attól h gerincbe adják de sztem a mai világban az orvosok vannak annyira felkészültek hogy nem történik félreszúrás, komplikáció ez miatt...
2014. júl. 19. 10:24
8/21 anonim válasza:
Császárnál spinalis érzéstelenítés van, nem epidurális. Különben mindenképpen a spinalist választanám, rögtön látod a babát, nem vagy kába utána, kevesebb komplikáció.
9/21 anonim válasza:
Nekem elcseszték és nem hatott az érzéstelenítés. Konkrétan éreztem mikor vágnak, így gyorsan elaltattak. Azért meg kell mondanom és nagyon nem örültem. Lemaradtam életem legszebb pillanatáról és a férjem is kint ragadt, mert az altatás miatt végül nem jöhetett be. Amikor felébredtem akkor meg hánytam, mint a lagzis kutya. Sajnálom, hogy így alakult. Remélem legközelebb ügyesebb lesz az anesztes és sikerül rendesen elérzésteleníteni.
10/21 anonim válasza:
Ja és altatás után se mozoghatsz. A császár után meg amúgy se bírsz :D, mert úgy érzed mintha ketté fűrészeltek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!