Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor indítanak szülést?

Mikor indítanak szülést?

Figyelt kérdés
Én 39. hetes vagyok, még van egy hetem, de mivan akkor ha túlhordom? meddig várnak? mikor indítják be? és ha úgy kell be indítani akkor a baba elöbb meg is születik? jobban fáj? melyik a jobb ha indítják vagy ha nem? köszönöm előre is a válaszokat :)
2014. júl. 16. 22:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Én tavaly karácsonyra voltam kiírva, de én tudtam hogy elszámolta a doki, mert a mensim mindig rendszertelen volt. Arra nem lehetett adni. Az ultrahangos adatok alapján dec 31 volt. Jan2-án befektettek, ez csütörtöki nap volt. Semmit nem csináltak, csak mindennap nst. Szombaton haza kéredzkedtem saját felelősségre. Éjszaka itthon spontán beindult a szülésem, 5-én.

Csak akkor indítanak ha nst eredmények nem jók vagy a magzatvíz nem jó!

Nyugi, ne idegeskedj, biztos nem indítanak! De ha igen az se probléma! Könnyű szülést neked!

2014. júl. 16. 23:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Általában a 41.hétig várnak, de kórháza válogatja. Persze jobb, ha magától indul, de az indított sem borzasztó, oxitocint kapsz. Én mindkét fiamat túlhordtam, 40+4 illetve 40+3ra születtek, maguktól indultak. Túlhordásnál 2naponta amnioszkópia és nst.
2014. júl. 17. 00:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Kórház és orvosfüggő, nálam 41+2-re született magától, mert az uh alapján még kicsit kitoltuk a befekvést a kórházba (41 hét után kellett volna befeküdni). Az indított szülés kimenete attól függ, hogy hogy állt készen a szervezeted a szülésre, ha készen állt, akkor olyan mint egy sima szülés, ha nem, akkor rosszabb. (Ismerősi példák szerint.)
2014. júl. 17. 05:06
 4/6 anonim ***** válasza:

én ma töltöm a 41. hetet, protokoll szerint nálunk ilyenkor befektetnek, de még mindig nem indítanak addig, amíg a méhszáj nem érett rá (tehát nyitott 2-3 ujjnyira és puhult) hanem naponta ctg-znek, ha romlana az eredmény, akkor meg császár.

azt mondja az orvos, azért nem akar indítani, mert ha éretlen rá a méhszáj, akkor a vége 9 óra sikertelen vajúdás és császár. Nagyon szeretnék már túl lenni rajta, de türelmes leszek, mert császárt nem szeretnék.

2014. júl. 17. 06:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Orvos és kórház függő, hogy meddig várnak. Nekem a betöltött 4. hét után naponta kellett CTG-re járnom és 2 naponta magzatvíz vizsgálatra. A 41. hét végén be kellett mennem szülésindításra. Én is rengeteget olvastam az indított szülésekről, de nincs igazán jó válasz a kérdéseidre, van, akinek gyorsabb és sima a szülése indítás után, van akinek nehezebb és az is előfordul, hogy egyik beavatkozás hozza magával a másikat. Szóval változó. Én a magam részéről azt mondom, hogy jobb, ha magától beindul a szülés (és nyugi, erre még bőven van esélyed), mert az indított szülésnél oxitocinnal generálnak a semmiből 1-2 perces fájásokat, míg ha magától indul, akkor ott vannak fokozatok. Drukkolok neked, remélem miden simán fog menni! :)
2014. júl. 17. 08:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Fú, most látom, hogy 4. hetet írtam, de persze 40-re gondoltam. :))
2014. júl. 17. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!