Én 39. hetes vagyok, még van egy hetem, de mivan akkor ha túlhordom? meddig várnak? mikor indítják be? és ha úgy kell be indítani akkor a baba elöbb meg is születik? jobban fáj? melyik a jobb ha indítják vagy ha nem? köszönöm előre is a válaszokat :)
2014. júl. 16. 22:57
1/6 anonim válasza:
Én tavaly karácsonyra voltam kiírva, de én tudtam hogy elszámolta a doki, mert a mensim mindig rendszertelen volt. Arra nem lehetett adni. Az ultrahangos adatok alapján dec 31 volt. Jan2-án befektettek, ez csütörtöki nap volt. Semmit nem csináltak, csak mindennap nst. Szombaton haza kéredzkedtem saját felelősségre. Éjszaka itthon spontán beindult a szülésem, 5-én.
Csak akkor indítanak ha nst eredmények nem jók vagy a magzatvíz nem jó!
Nyugi, ne idegeskedj, biztos nem indítanak! De ha igen az se probléma! Könnyű szülést neked!
2014. júl. 16. 23:13
2/6 anonim válasza:
Általában a 41.hétig várnak, de kórháza válogatja. Persze jobb, ha magától indul, de az indított sem borzasztó, oxitocint kapsz. Én mindkét fiamat túlhordtam, 40+4 illetve 40+3ra születtek, maguktól indultak. Túlhordásnál 2naponta amnioszkópia és nst.
2014. júl. 17. 00:04
3/6 anonim válasza:
Kórház és orvosfüggő, nálam 41+2-re született magától, mert az uh alapján még kicsit kitoltuk a befekvést a kórházba (41 hét után kellett volna befeküdni). Az indított szülés kimenete attól függ, hogy hogy állt készen a szervezeted a szülésre, ha készen állt, akkor olyan mint egy sima szülés, ha nem, akkor rosszabb. (Ismerősi példák szerint.)
2014. júl. 17. 05:06
4/6 anonim válasza:
én ma töltöm a 41. hetet, protokoll szerint nálunk ilyenkor befektetnek, de még mindig nem indítanak addig, amíg a méhszáj nem érett rá (tehát nyitott 2-3 ujjnyira és puhult) hanem naponta ctg-znek, ha romlana az eredmény, akkor meg császár.
azt mondja az orvos, azért nem akar indítani, mert ha éretlen rá a méhszáj, akkor a vége 9 óra sikertelen vajúdás és császár. Nagyon szeretnék már túl lenni rajta, de türelmes leszek, mert császárt nem szeretnék.
2014. júl. 17. 06:20
5/6 anonim válasza:
Orvos és kórház függő, hogy meddig várnak. Nekem a betöltött 4. hét után naponta kellett CTG-re járnom és 2 naponta magzatvíz vizsgálatra. A 41. hét végén be kellett mennem szülésindításra. Én is rengeteget olvastam az indított szülésekről, de nincs igazán jó válasz a kérdéseidre, van, akinek gyorsabb és sima a szülése indítás után, van akinek nehezebb és az is előfordul, hogy egyik beavatkozás hozza magával a másikat. Szóval változó. Én a magam részéről azt mondom, hogy jobb, ha magától beindul a szülés (és nyugi, erre még bőven van esélyed), mert az indított szülésnél oxitocinnal generálnak a semmiből 1-2 perces fájásokat, míg ha magától indul, akkor ott vannak fokozatok. Drukkolok neked, remélem miden simán fog menni! :)
2014. júl. 17. 08:12
6/6 anonim válasza:
Fú, most látom, hogy 4. hetet írtam, de persze 40-re gondoltam. :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!