Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől függ az, hogy milyen...

Mitől függ az, hogy milyen módon indítanak be egy szülést?

Figyelt kérdés

Túlhordás esete érdekelne.

Köszi a válaszokat!

2012. máj. 19. 09:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%
Van erre egy protokoll amiben benne van, hogy hogyan kell bizonyos esetekben eljárni. Egyébként az anya és a magzat állapotától függ, de szerintem erre magadtól is rájöttél.
2012. máj. 19. 09:45
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia.

Elég sok tényezőt figyelembe vesznek,mondjuk a baba állapota és a lepény érettsége,esetleg a magzatvíz tisztasága.Ha,mindenrendben van,akkor akár a 42.hétig is engedik hordani a babát.Vagy,ha fogadott orvosod van és mondjuk buzgóságban szenved,akkor is előrébb hozhatja a szülést.

A szülés beindítást ált.vagy zselé felhelyezésével akkor,ha egyáltalán nincs méhösszehúzódás,vagy pedig,ha már vannak enyhe fájások,burokrepesztéssel,oxitocin infúzió,meg ki tudja még mi,erősítő,gyórsító,és szándékosan erős méhszájvizsgálat,legalábbis nekem azt mondta a szülésznő,hogy ettől jobban tágulok,de ez csak a szememre volt igaz..

Én mégegyszer nem engedném,hogy indítsák,inkább sok séta,lépcsőzés és kiadós szex.

2012. máj. 19. 09:50
 3/12 anonim ***** válasza:

Hogy érted azt, hogy milyen módon?

Én túlhordtam a fiamat, 41. hétre született, általában +1 hét amit engednek, néhány helyen +2.

Nálam a szülés előtti 2 nappal már voltak fájásaim, a szülés előtti éjszaka egyre sűrűbben. Pont 1 héttel a kiírt időpont után kellett bemennem reggel 7-re, burkot repesztettek, és kaptam oxytocint.

Mint kiderült, babám belekakilt a magzatvízbe, ami nagyon veszélyes lehet ha születéskor belélegzi, emiatt is kockázatos a túlhordás. Úgyhogy emiatt én a vajúdás alatt folyamatos monitorozás alatt voltam.

2012. máj. 19. 09:52
 4/12 A kérdező kommentje:

Pont arra lennék kíváncsi, hogy mikor melyik módszert alkalmazzák, mert azt nagyjából tudom, hogy mik vannak. (zselé, oxitocin, repesztés)

Az orvosom amúgy egyáltalán nem az indítás híve, de a kórházban ahol szülök új orvos vette át nemrég a nőgyógyászat vezetését, aki tök konzervatív, és olyan protokollt vezetett be, hogy 41. héten befekvés és három napra rá indítás, addig csak megfigyelés.

A szex eddig nem segített, a Vafsű teától hánynom kellett, lépcsőzni szoktam, mert az elsőn lakunk, de mondjuk nem rohangálok fel-le mint a bolha, csak ha kell, akkor megyek.

Bábakoktélt hétfőn megpróbálom még, ha addig nem lesz semmi.

2012. máj. 19. 10:19
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem a kérdésedet,de zselével indítanak,aztán rásegítenek oxival meg a burokrepesztéssel.

Ha semmi szín alatt nem akarod,hogy indítsanak,akkor szólsz az orvosodnak.Máskülönben meg nem egy világvége az indítás.

2012. máj. 19. 13:54
 6/12 anonim ***** válasza:

Burkot repeszteni csak akkor tudnak, amikor már legalább 1 de inkább 2 ujjnyira nyitva van a méhszáj. Ahhoz, hogy sezt az állapotot elérjék, van ahol zselét, van ahol ballont, van ahol oxitocin infúziót alkalmaznak. Ez leginkább kórházfüggő egyébként.

Nekem már eléggé nyitva volt a méhszáj és voltak gyenge fájások is, így csak burkot kellett repeszteni, hogy meginduljon a szülés.

2012. máj. 19. 14:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Engem ballon tágított 2-ről 5 centire fájdalommentesen. Kíméletes módszer, de sajnos kevés helyen alkalmazzák. 5 centinél burokrepesztés volt, mert a ballon se indított be semmit, repesztés után se volt semmi, úgyhogy oxi jött alacsony cseppszámmal. Na, az hatott rendesen!
2012. máj. 19. 15:41
 8/12 A kérdező kommentje:

Már a 37. héten is egy ujjnyira voltam, azóta ez biztosan növekedett tovább, nem tudom mennyi lehet mostanában...

Igen, irtózom egy kicsit, mert az első két szülésem magától beindult, és kórházundorom is van, meg nem szeretem, amikor

"matatnak rajtam".

Természetesen bármit kibírok majd, amit ki kell, a baba érdekében, csak próbálok tájékozódni, mert ilyen hosszú terhességem még nem volt.

Még annyi kérdés, hogy ha bekötik az oxitocint, akkor órákig ágyhoz szegezve kell feküdni a fájásokkal, vagy ha beindul, akkor levesznek az infúzióról és lehet más pozícióban is vajúdni?

2012. máj. 19. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Én a kiírt napon voltam a dokinál és leválasztott valamit, amitől másnapra 1 ujjnyira voltam tágulva, burkot repesztett, és rá nem sokkal bekötötte az oxitocin infúziót. Az infúzióval nyugodtan mászkálhattam, sőt azt mondták, hogy jó is, mert a gravitáció segíti a babát előre. Tehát nyugodtan mászkálhatsz az infúzióval, legalább is nálunk így volt. Nekem abszolút pozitív volt az indítás. Nagyon hamar meglett a Babóm, kemény fájások voltak az biztos, de csak kb 2 órán át, plusz melegvizes kádba is ültem, ami nagyon jó volt, két fájás között majdnem elaludtam.
2012. máj. 19. 18:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Nálunk az oxi bekötése után lehetett ülni labdán,vagy volt bordásfal is ,de lehetett maradni az ágyon is.

41.héten kellett bevonulnom a kórházba,itt ez a protokol,de máshol 42.héten kell bemenni.

Még aznap meg is szültem,igaz császárral,mert leesett a babám szívhangja,de szerencsére nem volt semmi baja a lányomnak,10/10 apgárral született.

szóval nekem is bekötötték az oxit,de nem tágultam,csak egybefüggő görcseim voltak órákig,aztán az NST nem jelzett szívhangot a babómnál és ezért sürgősségi császár lett,spinálislis érzéstelenítés mellett.(ez volt megbeszélve az altatóorvossal(ahova kötelező menni szülés előtt).

2012. máj. 21. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!