Hogyan indítanak be egy szülést ha a babó magától nem akar kibújni? 40+4h km
Szia!
3 szor szültem, mindegyik indított volt.
Az indítás menete sokmindentől függ, főleg a méhszáj állapotától.
Az elsőt 21 hetesen szültem, oxitocinnal indítottak.
A másodiknál volt minden:) OPT, magzatvíz vizsgálat. Majd amikor mindenféle fájás nélkül csak egy feszítő érzést éreztem éjjel, akkor már 3 ujjnyi voltam és a doki burkot repesztett. 20 perccel később felsírt a fiam:)
A harmadiknál is volt OPT, magzatvíiz vizsgálat, de semmit sem ért:) Pár nap múlva kaptam egy tablettát, ami 3 óra múlva beindította a tágulást. Amikor már 3 ujjnyi voltam, burkot repesztettek és 40 perc múlva megszületett a kisfiam:)
Ne félj az indítástól!!!
friss az élményem,2án indították,akkor voltam 41+2hetes.
41+1hetesen reggel nst,majd kiírták a beutalót másnapra a szülészetre.este már 5perces fájásaim voltak.De közel sem olyan erősek,mint az 1.babámmal.de furán keményedett a hasam,inkább éjjel bementünk.fölvettek,mondván úgyis holnap jöttem volna.2ujjnyira voltam nyitva.de csak nem akartak sűrűsödni,erősödni a fájások,így hajnalban kaptam egy NO-SPA injekciót,hogy vagy elmúlnak,vagy nem.Elmúltak.valamikor reggel újra kezdődtek nagyon gyenge 10percesek.De mivel jó irányban haladt a tágulás 9:45kor bekötötték az oxitocint.Eleinte semmi hatása nem volt,fájás volt,de minimális erősségű.Aztán 2x emelték a cseppszámot,aminek hatására erősödtek és olyan 5percesek ,majd 1órára rá burokrepesztés után 3percesek lettek a fájások.Érdekes mód a gép max 40es fájást mutatott,de esküszöm ami CSAK 20as erősségű volt,jobban fájt.Majd jöttek a tolók,és a szülésznő még próbálkozott hogy elhúzzuk(hogy jobban táguljak ne legyen vágás) de én és a babám úgy döntöttünk belevágunk,nem várunk tovább.13:20kor megszületett a fiam.
szóval így fájdalmasabb de gyorsabb volt.
Mellesleg nekem sem mondtak előtte semmit.Az utolsó nst-n kárdezgettem ezt azt,hogy mégis mire számítsak.
Szia!
Én 40+6 km vagyok, és holnapig vár az orvosom az indítással. Teljesen zárt a méhszájam ráadásul. Nem mondom, hogy nem félek... oxitocinos szülésindítás lesz, ha nem reagálok rá jól, akkor pedig császár, de nem hagyják egy hétnél tovább hordani. Szerintem mindenkinél hasonlóan csinálják nagyjából, oxitocin, burokrepesztés, és előbb- utóbb beindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!