Terhes vagyok, fogadjak orvost vagy ne?
én attól tettem függővé, hogy milyen az sztk felszereltsége, és hogy milyen időpontokban van rendelés. mivel az sztk nálunk kritikán aluli, nehezen megközelíthető és csak délelőtt lehetett menni, ezért magánorvost fogadtunk. Hogy ő mennyivel jobb orvos mint egy sztk-s, azt nem tudom, mert az első terhességem - az első orvosom - de a felszerelése összehasonlíthatatlan az sztk-s uh-val, mindig 4D, mindig mindent részletesen mér, elmagyaráz, az sztk-ban meg ez kb úgy zajlik, hogy futószalagon mentek be, 2 percet szán rád, és a készüléken meg semmit sem látni. de ha nálatok nem ilyen az sztk, hanem jó a színvonala, akkor felesleges a magánorvos.
köztes megoldás lehet, ha az sztk-snak csepegtetsz, vagy majd a szülőszobán adsz esetleg valamennyit ha épp úgy álltok anyagilag.
Szerencsére jól felszerelt az sztk és nem futószalag :) a 12 hetes uhra pl abba a kórházba küldenek ahol a fogadott dokim is csinálta az elözö bébi uhját :)
Köszi
Szerintem ne.
Én nem fogadtam egyik várandósságom alatt sem. Az első szülésnél az ügyeletes szülésznővel olyan jól tudtunk együtt "dolgozni", hogy a második és harmadik babával (őt szept. elejére várjuk) megkértem, hogy szüljünk megint együtt. Ő pénzt nem fogadott el, úgy kellett rátukmálni a pakkot is, amit összeállítottunk utána.
Biztosan kórháza válogatja, de pl nálunk Zalaegerszegen a szülésznőknek nagyobb szerep jut szüléskor mint a dokiknak, ők csinálják a gátvédelmet, ők figyelik a méhszájat, ők mondják, mi a helyzet "odalent", stb. Szóval engem az, hogy ki az ügyeletes orvos, tökre nem érdekelt, mert megbíztam a szülésznőben.
Nekem volt orvosom, és nem is sajnálom tőle a pénzt, amit adtunk. A magánja 8000 volt alkalmanként, de a 33. héttől már a kórházban találkoztunk, ingyen. A kórházi uh-kat is megcsinálta, időpontot sem kellett kérnem, várni is csak keveset. Mikor kórházba kerültem a terhesség alatt bíztatott, lelket öntött belém. Nevemen szólított, pedig sok betege van. Kérdéseinkre mindig válaszolt. Nincs tarifája, azt mondta, ha elégedettek leszünk, akkor adjunk amennyit gondolunk. Szülés utáni napokban is meglátogatott, hétvégén bejött varratot szedni.
Kedves kérdező, 100 ezer sok pénz, mérlegeld, hogy ezért mit is nyújt a doktor úr, és ennek függvényében dönts!
3 gyereket szültem fogadott orvos és szülésznő nélkül. Egyszer sem ért hátrány, nem voltak bunkók sem. Én megmondom őszintén, sajnáltam rá a pénzt, azt a babára is el tudtam költeni.
100 ezret egy fogadott orvosnak sem adnék, sőt olyan orvost sem fogadnék, akinek tarifája van. Magánkórház ez ez vagy mi, érted? Olyan nem lehet, hogy tarifa egy állami kórházban, magánrendelőben meg nem vezethet le szülést. Nekem már ez a tarifa dolog sem tetszik, hogy megmondja mennyit kér.
Volt sógornőm is így járt, megmondta a doki mennyit kér, előre el is kérte a pénzt, majd mikor le kellett volna a szülést vezetnie, akkor épp síelt.
Ki az a **** aki előre odaadgja a pénzt???
Amúgy nem mondanak már összeget, annyit adsz amennyit tudsz.
Aki mond összeget azt meg nem kell felfogadni.
Én fogadtam, mert volt 2 sikertelen terhességem. (azokkal az sztkba jártam, mind a 2nélugy megvizsgáltak hogy mire hazaértem elöntött a vér...a 2.at meg tudták még tartani 2 hétig, de elment a szívhangja utána)Én nem mertem kockáztatni.
Azt a havi 8000ezret ki tudtuk gazdálkodni ami a rendelésére kellett, a szülésért meg adtam amennyit tudtam. De előre semmit nem adtam a szülésért.
Amúgy ha megoldható és olyan a kórház elég lenne ha szülésznőt fogadnál, úgy is az van ott veled végig.De sajnos ez a legtöbb kórházban nem lehetséges, hogy csak szülésznőt fogadjunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!