Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mikor lehet...

Szülés után mikor lehet először kertészkedni?

Figyelt kérdés
mennyi idő, amíg egy természetes szülésből helyre rázódik az ember? kertészkedés alatt könnyebb kerti munkát értek: gyomlálás kézzel, kis hajolgatás, esetleg locsolás 10 literes kannával.
2014. júl. 10. 13:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Amint van elég időd és energiád. Nincs egészségügyi oka annak hogy ilyesmit kerülj.
2014. júl. 10. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:
18%
Hogyan függ a kettő össze, anyuci?
2014. júl. 10. 13:15
 3/13 A kérdező kommentje:
úgy függ össze, hogy gondolom, gát sebbel pl nem nagyon szabad hajolgatni :) így értettem.
2014. júl. 10. 13:17
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Ha nem fáj semmid és jól érzed magad, hajolgass nyugodtan.De ne eröltesd meg magad merg az a tej rovására menne ha szoptatsz.Ha a vérzésed erős akkor a sok mozgás ugyancsak nem ajánlott.Amúgy bátran csináld.Szép időt jó munkát!
2014. júl. 10. 13:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki eltérő idő alatt regenerálódik, nincs egységes szabály. Ne erőltesd meg magad, ez a lényeg. A 10 literes kannát sem kell teletölteni.
2014. júl. 10. 13:25
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A nehéz fizikai munkát, ha lehet, hat hétig nem árt kerülni.

Az én orvosom mindig így mondta.

2014. júl. 10. 13:53
 7/13 anonim ***** válasza:
76%
Én szülés után két héttel már gyomlálgattam a kiskertemet. Nagy pocakkal nem ment, és mire lezajlott minden,jó gazos volt a kert. Óvatosan, lassan csináltam, nem fájt semmim így mertem. Csináld,ha jól esik,de ne erőltesd meg magad és ha bármi fáj,pihenj meg!!
2014. júl. 10. 14:50
 8/13 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. megnyugtattatok egy kicsit, mert hát itt ott elég nagy a gaz már most, így 40 hetesen nem nagyon tudom már csinálni, és féltem hogy a 6. hétig nem lehet kimenni és addigra dzsungel lesz. de így azért megnyugtató hogy nem szakad minden a férjem nyakába.
2014. júl. 10. 16:07
 9/13 anonim ***** válasza:
76%

Úgyis érezni fogod, mennyit bírsz, és pl a guggolás nem kellemetlen-e. A gátmetszést próbáld meg elkerülni, az sok problémát megelőz.

Én amúgy gyakran nem is hajoldozva/guggolva gyomlálok, amióta pocakom van, hanem simán leülök a földre és úgy. :) Aztán térdelve odébb araszolok, és megint leülök. Tök kényelmes, bár lehet hogy ha látna valaki, hülyének nézne.

Mi szept. elejére várjuk a harmadikat, én is azon agyalok, hány napig kell majd segítséget hívnom a kecskefejéshez. :) Most még simán megy minden, de egy újszülöttel a hasamon, kendőben nem nagyon tudom, hogy érem majd el a kecske csöcsét. :) :)

2014. júl. 10. 16:52
 10/13 A kérdező kommentje:
tedd a cicid helyett az újszülöttet a kecske cicire :) két legyet egy csapásra ;)
2014. júl. 10. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!