Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért olyan nagy dolog alterna...

Miért olyan nagy dolog alternatív szülőszobán szülni?

Figyelt kérdés
Persze biztos jó lehet, de miért kérkednek vele azok, akik ilyen helyen szültek? MIért az ő érdemük az, hogy az ő városukban van erre lehetőség? Ahol nincs, ott nincs. És ha lenne is, annyi nincs, hogy mindenki beférjen egyszerre. Szóval nem értem, miért kell ezzel ilyen nagyra lenni, úgy csinálnak, mintha csak ők tudnák, milyen igazán szülni. Pedig más is technikailag ugyan úgy megszüli a babáját, csak más a körítés.
2008. aug. 2. 09:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért kell vele kérkedni, de mindenképpen jó annak akinek van lehetősége bejutni, merthogy oda be kell jutni és a jelentkezők közül az megy be akinél előbb megindul a szülés..

Nem szép dolog a másik orra alá dörgölni, hogy bezzeg én ilyen szülőszobán szültem, de mindenképpen jobbnak tűnik az ottani környezet, talán segít is az otthonos berendezés..és sajnálatraméltó, hogy nem minden kismama juthat ilyen szobához..én is szeretnék ilyen helyen vajudni és szülni,mert nem olyan rideg, de ez nem a szülés módját, vagy fájdalmát módosítja, csak a lehetőségeket, hogy nem egy ágyra fekszel, azt ott vagy amíg kész nem leszel, hanem esetleg kényelmesebben viselheted a fájdalmat, mert épp a vízben ülsz, vagy a széken, vagy bordásfalazol stb..., de ez nem kérkedni való dolog, hanem lehetőség.

Én ha tehetem választom ezt a lehetőséget, ha nem akkor marad a sima fehér asztal.

2008. aug. 2. 09:15
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom miből érzed úgy, hogy mások ezzel kérkednek. Én szültem alternatívban is és nem alternatívban is. Tény,hogy ha van rá lehetőséged megéri. Hiszen ott csak ti vagytok és nyugisabb ,mint ha melletted a függöny túloldalán is éppen szülnek és hallgatod ahogy mondjuk a másik hisztizik. Vagy éppen ordít vele az orvosa,hogy nyomjon. Ezek roppant kellemetlen dolgok. Persze te magatokra figyelsz. De azért zavaró lehet. Meg a másik ami hasznos dolga az alternatívnak. Ha nincs tumultus ott maradhatsz a 2 órás megfigyelés alatt. Engem a második szülésnél áttoltak a szülőszoba másik felére ahol egy visszatartást csináltak épp, meg egy depis koraszülöttet szült kismama feküdtünk sorban a beteg szállítókocsikon. Szóval nem volt leány álom ott megkapni a kicsit újra. Nem volt igazán nyugalmunk.

Gondold át ezeket és akkor ítélkezz ha már tudod. Lehet,hogy téged az bánt neked nem lesz lehetőséged alternatívba menni. De nem is ez a legfontosabb. Beszéld meg az orvosoddal, hogy ő támogatja -e az alternatívákat és ami adott a kórházatokban azt hogyan tudod kihasználni. Pl nálunk pont nem lehetett bemenni a második szülésemkor, mert influenza zárlat volt. De csak a vizsgálatokra és a szülés végére fektette fel a kismamáit az én orvosom. Addig sétálhatott stb...

2008. aug. 2. 09:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsém volt, és olyanban szültem,szerintem senki nem kérkedik vele. Mindenkinek akinek lehetősége van éljen vele,azt mondom. Sokkal könnyebb ilyenben szülni,mivel a lehetőségek másabbak.Persze ha sima szülőszobában kellett volna,akkor is megszülök. Olyanban is szándékoztam,a dokim ilyen kórházban rendel,de mikor beindultak a fájások, és hivtuk h szülés lesz,elküldött a büdös francba(ennél csúnyább szavakkal illetett) és más városba kellett mennem, és ott alternativ szülőszobák vannak,és ismeretlen dokinál szültem. De szerencsés voltam,mert a szülésznők,dokik naon rendesek voltak. Rengetegett jelentett,hogy nem egy ágyra tettek fel és vajudjak,hanem lehetőségem volt járkálni, enni,inni,fürödni,wc-zni, labdán üldögélni, kötélen "lógni", ezek a lehetőségek segítenek a fájásokor. De a legtöbb ami számított,h a párom végig velem lehetett, mindent látott,semmit nem takarnak. Amit a fogadott dokim rendezett a fájások beindulásakor,azt senkinek nem kívánom.De végülis jól jöttem ki a helyzetből.
2008. aug. 2. 09:20
 4/10 anonim ***** válasza:

előző válaszoló vagyok, ahol én szültem,ott csak alternativ szülöszoba van,kivéve ahol császároznak....

2 hetes kisfiú anyukája

2008. aug. 2. 09:23
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Hát én is ilyen alternatív (modern)vajúdóban voltam.de soha nem "dicsekedtem"ke´rkedtem vele.Nem értem miért e´rzed annak.
2008. aug. 2. 09:33
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
Szia!Ne haragudj,hogy megkérdezem,de elég sok agressziót kiprovokáló kérdéseket olvasgattam mostanában mint pl:ez is!NEM TE ÍROGATÓL ILYENEKET?Azt fogod ezzel elérni,hogy mások megsértenek és te is megfogol sérteni másokat!Szerintem meg mindegy,hogy milyen szobában jön világra gyermekeink az a lényeg egészségesek legyenek!
2008. aug. 2. 10:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Én nem szoktam provokatív kérdéseket feltenni, nem én idegelem itt a népet, ne aggódj. Ez nem az én hobbim. Csak tegnap kicsit elkattant az agyam, mert beszélgettem pár anyukával, és megkérdezték, hogy mekkora súllyal született a fiam. Mondtam, hogy mennyivel, és hogy az nem is volt para, csak nem ékelődött be a feje, ezért elég sokáig eltartott a vége, és baromira fájt már. Erre kaptam a savazást két hiperanyukától, hogy na ne dumáljak már, mert ők alternatív szülőszobán szültek, ők már csak tudják, hogy milyen a szülés, én meg mit magyarázok, amikor én csak ilyen "mezei" szar helyen szültem. És ez nem az első ilyen eset volt. Ezért nem értem, hogy egyesek miért vannak vele ilyen nagyra. Akinek nem inge...
2008. aug. 2. 13:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Szerintem fölösleges vele kérkedni.Van Olyan kórház,ahol csak "alternatív " szoba van Pl.SOTE II.,és van olyan ahol 1-2 db és gondolom van olyan, ahol nincs egyáltalán. Azért írtam idézőjelbe,mert ez lenne a normális mindenhol.Én egy picit meg is lepődtem,hogy milyen normális minden amikor voltunk szülőszoba látogatáson.Én mondjuk orvost válsztottam,és nem kórházat.Szerintem orvos is lehet alternatív(mondjuk ha neked gugolva v. négykézláb jó az ágyon,akkor nem parancsol fekvő helyzetbe stb) és lehet begyepesedett is. 29 hetes pocis
2008. aug. 2. 13:37
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
sajnálom,amit a két hiper-szuper anyuka mondott,de erről nem a többi alternativ szülőszobában szülő nő tehet...szerintem mindkét féle szülöszobán lehet könnyű és nehéz szülés is...és legyél inkább büszke magadra h olyan körülmények között,ilyen nehéz szülést végig tudtad csinálni!!!!
2008. aug. 2. 15:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A két hipermami esetében szerintem tök mindegy, hogy miről lett volna szó, úgyis leugatnak. Én is ismerek ilyet, nem is egyet, ezek azt hiszik, verseny az egész.

Amúgy én szerettem volna alternatívban szülni, de elfolyt a víz, és már nem volt időm, olyan gyorsan kibújt a manó :-) Azóta pedig elköltöztem, és itt nincs alternatív szülőszoba, szóval sorstársak leszünk :-) Azért könnyű, gyors szülést kívánok neked (és magamnak is :-))

2008. aug. 2. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!