Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült-e valaki a nyíregyházi...

Szült-e valaki a nyíregyházi kórházban (esetleg máshol) az alternatív szülőszobán?

Figyelt kérdés
Érdekelne milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban. Hogyan zajlik ott egy szülés? A 2. babámat várom, az elsőt különálló, de hagyományos szobában szültem, most talán kipróbálnám az alternatív sz.szobá.
2009. jan. 7. 16:02
 1/5 anonim ***** válasza:
pont a kismama januári számában írnak róla...,nem ott szültem,hanem szhelyen alternativ szobában,az is érdekel?
2009. jan. 7. 16:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia, én is megvettem a kismamát, de abban nincs részletezve, hogyan zajlik ott egy szülés. Persze, a te tapaszalatod is érdekel, mi volt jó benne, hogyan zajlott stb. Előre is köszi!!!
2009. jan. 7. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok,a kismában ahogy néztem 10.000ft-ot kérnek érte? bár megéri,kép alapján a másikban három szülőnő van egy szobában, meg hát ha apukásat akartok,akkor muszáj lesz az alternativat választani. Ahol én szültem,ott volt zuhanyzó,wc-el,bármikor mehettem oda vajudás közben,fájások közben nagyon jó,ha a meleg vizet a derekadra engeded. Volt benne labda,kötél,egy nagy ágy,és egy matrac a földön,lehetett zenét hallgatni,és tévét nézni. Nagy ágyra csak akkor kellett felfeküdni,mikor jöttek a tolófájások,addig szabadon lehett mászkálni, a labdán üldögélni,a kötél is nagyon jó, a kismama ujság pont leírja h csináld,és tényleg segítenek fájásokkor. Ahogy néztem a másik szülöszobán ezeket nem csinálhatod.pedig megkönnyitik és gyorsitják a vajudás folyamatát. szerintem válaszd azt.Nagy ágyon szültem,nem kellett kengyelbe se feltennia lábam, hanem csak felhzuni nyomáskor,de a doki és a szülésznő segít akkor tartani. Sokkal jobb,mint felkötött lábakkal.
2009. jan. 7. 16:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Én az első babámat különálló szobában szültem, mivel papás szülés volt, tehát nem olyanban ami a képen van(hogy csak függönyök választják el a szülő nőket egymástól) acikkben is írják, hogy már 6 ilyen szoba van, viszont alternatívból csak egy. Én is használhattam labdát, meg nem kellett egyfolytában feküdnöm, viszont mikor már szinte egybefüggő fájásaim voltak fel kellett feküdnöm a hagyományos szülőágyra. A többi a szokásos volt. De nagyon csábít az alternatív. Mégegyszer köszi a választ.
2009. jan. 7. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én az István khzban szültem,és az alternatív szobában kezdtem,a ferjemmel együtt.Az elején jót pihentünk az ágyon,aztán amikor kicsit jobban fájt,a labdára ültem.Fájások között a bordásfalon nyújtózkodtam,nagyon jól esett a "görnyedés"után.Kipróbáltam volna a kádat is,de szerencsére idő se lett volna rá...aztán amikor már közeledett az idő az 1 személyes szülőszobába mentünk át,ahova vihettem a labdámat is.Szinte a kitolásig azon ültem,és mondhatom,nekem nagyon nagyon sokat segített.Sztem ezért is lett meg 2 óra alatt a baba.Ő a 2.babám,az elsőt hasonlóképpen szültem,mint te(az is pozitív élmény volt.)Tehát,ha engem kérdezel,csak ajánlani tudom.2 gyerekes anyuka
2009. jan. 7. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!