Farfekvésű baba szülése természetes úton? Tapasztalatok várok
Nekem volt mindkettő.
A faros nehezebb persze, de nem vészes. Nagyobb lett a vágásom természetesen, mint a sima szülésnél, ez nehezebben gyógyult, ennyi volt a lényegi különbség.
Vajúdás: mikor a kórházba értünk, a lépcsőn elfojt a magzatvíz, viszont ez faros babánál ciki, ezért nem mászkálhattam onnantól, csak fekhettem. Ez szar volt, mert ha mászkálhatok, gyorsabb lett volna, de mindegy, ez van.
Vajúdás-vajúdás, olyan, mint a sima esetben. Amikor pedig jön a kitolási szakasz, akkor nagy rohangálás hirtelen, ezer ember, ágyat átszerelték faros szülésre, mivel ekkor egy speciális fordító mozdulat kell, mikor kijön a baba, ezért az ágy alsó részét tul.képpen leszerelték, hogy odaférjen a doki.
Vágott, ezzel nem várt, tehát nem hagyta "gátvédelemben" megpróbálni, azért azt farosnál nem szokás...
Szóval a vajúdás csak a magzatvíz elfolyás miatt volt hosszabb, mivel ezért nem lehetett császkálni, ami gyorsította volna a dolgot, de a faros szülés kb. 8 óra volt a magzatvíz elfolyástól, a normál utána pedig asszem 6,5, tehát nem volt lényeges különbség.
Nem segítettek rá semmivel, be akart a doki kötni derékba érzéstelenítést, de nem talált be, így hagytuk végül, csak gázt szipuztam közben.
Talán a normál szülés meglett volna egyel kevesebb nyomásból is, így utólag. Tehát a faros miatt egyel többször kellett nyomnom.
De a legrosszabb az a gátseb lassú, fájdalmas gyógyulása volt, a normálhoz képest, a többi nem volt egyáltalán vészes, vagy gond, tehát maga a szülés nem volt gáz.
A 2.babám,és még odébb a szülés,és lehet nem is lesz faros,csak szeretnék mindenre fölkészülni.Az első fejvégű volt,fájással kezdődött,burokrepesztés,és mivel nagyon nem tágultam(tuti a fekvés miatt) vacuummal rásegítettek,így kívül belül varrtak,ami szerintem csak a varrás részéig volt rossz.utána kvázi 2-3órán belül sétáltam.tehát tudom milyen is a gátseb.És az 5perces fájásoktól kb 6óra volt a születésig.
De miért nem engednek egy farfekvésűt sétálni a vajúdás közben?Azért mert állandóan folyik a víz,vagy mert esetleg könnyebben "kicsúszhat" a baba?
Nem a faros miatt nem sétálhattam, hanem mert faros ÉS elfolyt a mgzatvíz.
Akkor elmagyarázták, hogy ez miért cikis, de már nem emlékszem...
Szóval ha még nem folyik el a magzatvíz, akkor mehettem volna.
Nekem is sokáig faros volt a babám (38. héten fordult meg) és a dokim azt mondta, csak akkor császároz, ha a becsült súlya 3500 g felett van vagy ha harántfekvésben van a pici, különben simán szülünk.
Ez szerintem teljesen kórház- és orvosfüggő. Ha van orvosod, nyugodtan kérdezz rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!