Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Farfekvésű baba szülése...

Farfekvésű baba szülése természetes úton? Tapasztalatok várok

Figyelt kérdés
vajúdástól a szülés menetéig.Esetleg aki szült fej ill. farfekvésút különbségek?mennyire hosszabb a vajúdás,rásegítettek e valamivel?
2010. jan. 5. 21:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Saját tapasztalattal nem rendelkezem, én simán szültem. A barátnőm babája volt farfekvéses. A doki közölte, hogy ez mindenképpen császár lesz, de végül simán szülte. Alig voltak fájásai, nem tudta, mikor induljon a kórházba, mire odaért a baba már a szülőcsatornában volt. Úgy mesélte, hogy a doki "felnyúlt", és kihúzta a babát a tolófájás alatt. Sok varrása lett, de mindketten jól vannak. A baba mondjuk kicsike volt, 2,20 kg. Nem tudom, mi történik, ha nagyobb a baba, de így minden szerencsésen alakult.
2010. jan. 5. 22:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt mindkettő.

A faros nehezebb persze, de nem vészes. Nagyobb lett a vágásom természetesen, mint a sima szülésnél, ez nehezebben gyógyult, ennyi volt a lényegi különbség.

Vajúdás: mikor a kórházba értünk, a lépcsőn elfojt a magzatvíz, viszont ez faros babánál ciki, ezért nem mászkálhattam onnantól, csak fekhettem. Ez szar volt, mert ha mászkálhatok, gyorsabb lett volna, de mindegy, ez van.

Vajúdás-vajúdás, olyan, mint a sima esetben. Amikor pedig jön a kitolási szakasz, akkor nagy rohangálás hirtelen, ezer ember, ágyat átszerelték faros szülésre, mivel ekkor egy speciális fordító mozdulat kell, mikor kijön a baba, ezért az ágy alsó részét tul.képpen leszerelték, hogy odaférjen a doki.

Vágott, ezzel nem várt, tehát nem hagyta "gátvédelemben" megpróbálni, azért azt farosnál nem szokás...

Szóval a vajúdás csak a magzatvíz elfolyás miatt volt hosszabb, mivel ezért nem lehetett császkálni, ami gyorsította volna a dolgot, de a faros szülés kb. 8 óra volt a magzatvíz elfolyástól, a normál utána pedig asszem 6,5, tehát nem volt lényeges különbség.

Nem segítettek rá semmivel, be akart a doki kötni derékba érzéstelenítést, de nem talált be, így hagytuk végül, csak gázt szipuztam közben.

Talán a normál szülés meglett volna egyel kevesebb nyomásból is, így utólag. Tehát a faros miatt egyel többször kellett nyomnom.

De a legrosszabb az a gátseb lassú, fájdalmas gyógyulása volt, a normálhoz képest, a többi nem volt egyáltalán vészes, vagy gond, tehát maga a szülés nem volt gáz.

2010. jan. 5. 22:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szó sem lehet ilyen esetben természetes szülésről. Programozott császár. Legalábbis annál a pár ismerősnél, akikről tudok. De lehet, hogyha nincs fogadott doki ("gazdátlan beteg"), akkor reszkíroznak..
2010. jan. 6. 00:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is így születtem 33 éve...bár én is csak 2.20 kilóval.Anyukám mesélte,hogy a víz elfolyásától a megszületésemig 2és fél óra telt el:)a mázlista!
2010. jan. 6. 10:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó pillanatban fordult meg a kislányom, harmadik szülés volt. Sima, faros szülésre készültünk, meglepetés volt, hogy "megúsztuk". Elsőnél császározni szoktak, ha csak nem kicsi a baba, illetve ha csak nem késnek el vele, mert már annyira kint van, mire kórházba kerülsz, mivel az elsőnek utat kell törnie és ezért az első feje mindig lényegesen lassabban halad át a keresztcsonton, van, hogy 10-15 perc is, vagy még több (nekem az első 20-25, a 2. 2-3 perc, a harmadik alig 1 perc volt, a fejük mérete meg egyforma.) Egyébként többedikként hagyják megszületni. Így, hogy fejvégű lett végül, nekem kb. 2 óra volt, azt mondják, átlag egyharmaddal több a faros, na akkor 3 óra lehetett volna. A kitolásnál 1-2 nyomással több, a vágás elkerülhetetlen, és általában érezhetően nagyobb, főként biztonságból. Nem szoktak rásegíteni, arra csak fájásgyengeségnél van szükség, függetlenül attól, hogy fej/farvégű. Ha jók a fájások, a rásegítés értelmetlen. Kicsit több a rizikó faros szülésnél, de a dokim azt mondta, többedik szülésnél kevesebb a sima faros esetben a komplikáció-lehetőség, mint amit egy császár okozhat, ezért nem császároznak csak az elsővel. Azt is tudni kell, hogy a nagy gátseb is gyorsabban gyógyul, mint a kicsi császáros seb. Szóval ha nem első, és nem extra nagy, akkor sima szülés.
2010. jan. 6. 11:05
 6/9 A kérdező kommentje:

A 2.babám,és még odébb a szülés,és lehet nem is lesz faros,csak szeretnék mindenre fölkészülni.Az első fejvégű volt,fájással kezdődött,burokrepesztés,és mivel nagyon nem tágultam(tuti a fekvés miatt) vacuummal rásegítettek,így kívül belül varrtak,ami szerintem csak a varrás részéig volt rossz.utána kvázi 2-3órán belül sétáltam.tehát tudom milyen is a gátseb.És az 5perces fájásoktól kb 6óra volt a születésig.

De miért nem engednek egy farfekvésűt sétálni a vajúdás közben?Azért mert állandóan folyik a víz,vagy mert esetleg könnyebben "kicsúszhat" a baba?

2010. jan. 6. 11:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem a faros miatt nem sétálhattam, hanem mert faros ÉS elfolyt a mgzatvíz.

Akkor elmagyarázták, hogy ez miért cikis, de már nem emlékszem...

Szóval ha még nem folyik el a magzatvíz, akkor mehettem volna.

2010. jan. 6. 12:44
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2010. jan. 6. 16:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem is sokáig faros volt a babám (38. héten fordult meg) és a dokim azt mondta, csak akkor császároz, ha a becsült súlya 3500 g felett van vagy ha harántfekvésben van a pici, különben simán szülünk.

Ez szerintem teljesen kórház- és orvosfüggő. Ha van orvosod, nyugodtan kérdezz rá!

2010. jan. 8. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!