Második baba - kezdődő szülés - indulás? Totál más jelekkel indult/indulhat? Tapasztalatok?
Nyilván indulhat más jelekkel, de ennyire?
Az elsővel tök egyértelmű volt, 5 perces fájások, már nem bírtam beszélni sem közben, akkor mentünk be. Igaz még alig voltam akkor kitágulva, de 7 órára rá megszületett a kisfiam.
Most tegnapra voltam kiírva. A méhszájam több mint 2 hete bő 1,5 ujjnyi, nyákdugóm múlt hétfőn elment. Csütörtökön még átlagos, ma már átlagosnál kevesebb mennyiségű magzatvíz. CTG, flowmetria totál rendben. Jósolgatások voltak.
Viszont ma du 4 óta kicsit görcsölgetek, de az előzőhöz nem hasonlítható. Most már van, hogy 5 percenként "fájok", de simán beszélek, nevetgélek közben. Volt olyan, aki ilyen jelekkel bement és hazaküldték? Vag yvolt valaki, akinek szintén így indult és nem voltak csak nagyon a végén durva fájások?
Nem tudom, hogy most menjünk-ne menjünk... Mikor menjünk? A szülőszobát felhívtam, azt mondták, ezek még nem igaz fájások, majd ha szorítom a karfát....
Én a 2.nál a benzinkúton éjszaka még lemostam a szélvédőt,egyáltalán nem akartam menni,mert gyengének találtam a fájásokat,és nem akartam,hogy hülyének nézzenek,hogy a 2. gyerek létére nem tudom,mikor szülök.Aztán hajnal 2-re beértünk,3:40-re meg meg is lett.Szóval az eleje nekem sokkal gyengébb volt,mint az elsőnél,a vége nem volt vicces,de hamarabb meg is lett.
1. 8óra 40 alatt
2: 3óra 40 alatt
Ha lefürdesz lezuhanyzol, elmúlnak? Nekem ebből tudtam csak hogy itt az idő, hogy nem múltak el, sőt rendszereződtek. Az első babánál egyértelműen erősen jöttek a fájások, az első fájástól számítva 5 óra múlva született meg de annyira erősen fájt hogy szintén így voltam hogy egyet lépni se tudtam, beszélni se, semmi.
A második babámnál már 3 hete nyitva voltam 2221re és mondta is a dokim hogy ha nem annyira erősek a fájások de rendszereződést veszek észre ne várjak otthon a babérjaimon mert otthonszülés lesz a vége ha hirtelen elmegy a vizem.
Így délután 2.30kor elindultunk,(megfürödtem, körmöt lakkoztam Híradót néztem:)) de én is meg voltam győződve hogy tuti hazaküldenek és még én is azon filóztam milyen ciki lesz hogy második szülésnél megyek be téves riasztással...3ra beértünk a kórházba, felvették az adataimat na ott már kicsit véreztem, a méhszáj ahogy nyílt gondolom. De még mindig simán jöttem mentem.
Aztán 4ig vártunk, megvártuk a férjem. 4kor burkot repesztett a doki és 16.20ra már meg is született a kislányom. Igaza volt a dokinak, hogy ha spontán megreped a burok akkor már nem értünk volna be a kórházba, akkor megszültem volna otthon...
Mivel se gátmetszés nem kellett másodjára, se oxit nem kaptam, ment minden a maga útján:)
Hát, kivagyok......
Hajnalban erősödtek, bár nem annyira mint az elsőnél. 5percesek voltak, úgyhogy bementünk a kórházba. Méhszájvizsgálat - semmi változás, bő 1,5ujj. CTG - látszanak rendesen a fájások, de nem elég erősek. Ez még nem az mondják. De lehet csak 1-2 óra, vagy 1 nap. Mindenesetre szülőszobán nem tartanak, feküdjek be az osztályra, magy saját felelősségre menjek haza. Szóval nyilván inkább haza... Most is vannak, de kicsit gyengült az erősségük, meg ismét rendszertelenek lettek - néha 5, néha 11, majd 3 perc... Pedig hajnalban már szorítottam a karfát - nyilván csak akkor mikor a fájás volt. Amúgy röhögcséltem örömömben, nem vagyok egy rosszkedvű típus.
Szóval az van hoyg semmi nincs - még.... Most próbálok valamit kitalálni, amivel kicsit rá tudnék segíteni a dolgokra....
Szia!
Első vagyok. Mi újság? Izgulok érted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!