Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ablak mögül mutatják csak a...

Ablak mögül mutatják csak a babát! Szült valaki ilyen helyen?

Figyelt kérdés

Körzetileg egy ilyen kórházhoz tartozok,és ha egydül leszek amikor beindul a szülés oda vihetnek be.

Egyébként pedig ha a férjem itthon lesz akkor a kicsit távolabb eső kórházba megyünk...

Nemtudom egyszerűen elképzelni,hogy nem lehet velem a babám csak szoptatásnál,és hogy a férjem jó pár napig csak ablakon keresztül láthassa a babaánk !!

2014. júl. 1. 08:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan helyen szültem az első gyerkőcömet ahol a látogatók csak ablakon keresztül nézhették meg a picit, de nem vitték el tőlem, csak ha én akartam (de én még éjszaka sem akartam). Jogod van ahhoz, hogy veled legyen a babád én úgy tudom, nézz utána! Akármilyen kórházba mész! Én kiharcoltam :)

Az ablakon keresztül mutogatást, meg nem feltétlen tartom rossz ötletnek, mert gondolj bele, fekszel egy 3 ágyas szobában és boldog boldogtalan bent ülhet, szóval sosem lennél kettesben a gyerekkel és ki tudja. hogy a sok látogató mennyire zavarna akár a szoptatásban, akár a babádat az alvásban, stb

2014. júl. 1. 08:38
 2/19 anonim ***** válasza:
65%

én úgy tudom hogy jelenleg 17 bababarát kórház működik Magyarországon, ami azt jelenti többek között, hogy a baba 24 órában veled lehet, nem csak szoptatásnál. A férj azonban ezekben az intézményekben is csak ablakon keresztül találkozhat a babával - kivéve ha VIP szobát bérelsz - és az első órát, az aranyórát, amelyet az anyával és a babával tölthet.

Az eseted tehát nem egyedi, a kórházak többségében így van, csak a szoptatásnál lehet a babával az anyuka, és a látogatók és a férj számára pedig a bababarát intézményekben is csak üvegen keresztül engedélyezett a látogatás, a baba érdekében.

2014. júl. 1. 08:39
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Az én ablakon mutogatós kórházamban senkitől nem vitték el napközben a babáját! Csak éjszakára, de én nem adtam akkor sem. Nagyon nem tudtak mit csinálni velem. Kapott az éjszakás nővér egy kis pénzt és nem volt semmi gond.
2014. júl. 1. 08:42
 4/19 A kérdező kommentje:

A másik kórházban velem lehet a baba,és a rokonok is láthatnák ha kisétálok vele a közös térbe...tehát ott látná a férjem..

Tehát ha úgy alakul és az első kórházban is kérhetem majd hogy adják oda a picit ? nemszívesen megyek oda érdeklődni mi hogy van,mert csak 1-2 anyukától hallottam a rosszakat..

hogy ha még nincs ideje a szoptatásnak de éhes a baba akkor adtak neki tápszert,és amikor kivitték elvileg a babákat evésre akkor már nem evett,így nem indult be az anyuka teje...

2014. júl. 1. 08:46
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bababarát kórházban szültem, de velünk voltak a babák 0-24-ben, a látogatók láthatták, de meg nem foghatták, az ajtóba ki lehetett tolni, de még simogatni sem ,a nővérkék szeme mindent látott :) Ez talán még rosszabb, hogy ott van testközelben még sem foghatja meg.
2014. júl. 1. 08:47
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Na látod, nem is tudod pontosan mi van, csak ezt meg azt hallottad...

Kérdezd meg a nőgyógyászt akihez terhesgondozásra jársz!

2014. júl. 1. 08:50
 7/19 anonim ***** válasza:
Utána kell nézni, de én úgy tudom, hogy törvény írja elő, hogy jogod van a babával lenni éjjel-nappal! Ha mégsem akkor egy kis csúszópénz sokmindent meg tud oldani :)
2014. júl. 1. 08:51
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Még nem szültem ilyen helyen és nem is akarok. Érdeklődd meg mi hogy van, miért így van és döntsd el, elfogadható-e, és ha nem akkor gondolt át, amikor pl. beindul a szülés, valaki a közeledben el tud-e vinni a távolabbi kórházba? Én Budapesten szültem, a Bajcsy Kórházban, ott annyit lehet a baba az anyukával amennyit anyuka szeretné, csak fürdetni viszik el, és amíg bent voltunk, a férjem sokat volt velünk, és mondhatom szép 3 nap volt a kórház vendégszeretetével együtt, megértem én, hogy az ablakon át biztonságosabb a babának de engem biztosan idegesített volna, akkor lettünk kis család, nem pedig elkülönített beteg.Apás szülés sincs vagy azt nem is akartátok? Nekem a kórházban azt mondták, hogy ha anyuka pihenni akar, a csecsemősökhöz be lehet vinni a picit de inkább segítenek mit hogyan kell, pelenkázni, szoptatni, köldökápolás, stb., így anyukának könnyebb otthon utána. Esetleg kérdezz rá az adott kórházban ezekre a dolgokra.
2014. júl. 1. 09:03
 9/19 A kérdező kommentje:

Nem oda járok gondozásra,szülésznőm van a másik kórházban..

Igen,apás szülést tervezünk...

Sajnos rokonok messze laknak,pár barátnak is megemlítettük már hogy ha esetleg úgy adódik ,el tudnak-e vinni engem a távolabbi kórházba,de mivel nekik is van gyerkőc,hol nagy hol kicsi,az volt a válasz hogy " Persze,ha...."

-ráérek,nemkell a gyerekért menni,stb..stb

Amit totál megértek

Gondolkoztunk még a taxin,de mivel eléggé kieső területen lakunk,azt se tudom ide eljutnak e,mikor a házat vettük a mi gps-ünk is bedilizett,mert földút

MIndenesetre köszi a kommenteket

2014. júl. 1. 09:18
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Az ablakon keresztül mutogatás csak a rokonokra vonatkozik.

Gondolj csak bele logikusan. Az egész lényege, hogy a pici babának még nem elég erős az immunrendszere és könnyen elkaphat bármilyen betegséget. Ezért a rokonok csak ablakon keresztül láthatják és arra a részre, ahol az anyukák vannak a babáikkal, csak az anyuka, baba és apuka mehet.

Mivel a gyerekedet a testedből te szülöd meg, egy "szféra" vagytok így is úgy is, tehát miért vennék el a gyereket tőled? Miért etetnék meg a szoptatás helyett? Ők sem akarnak maguknak plusz munkát, ők is azt akarják, hogy minél hamarabb összeszokjatok.

Ezek csak rémtörténetek amikkel előre felidegesíted magad.

De egyébként is úgy állj hozzá, hogy Te vagy az anyja, annak kell lennie, amit Te akarsz! Az ilyen nem merem felhívni, nem akarom megkérdezni hozzáállással elnyomnak és aztán persze, hogy nem úgy lesznek a dolgok ahogy akarod. Szóval nyugodtan állj elő a kérdéseiddel, akármilyen furcsán is hangozhatnak. Nem Te leszel az első, aki ilyet kérdez.

2014. júl. 1. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!