Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg igaz ez a szülésről?

Tényleg igaz ez a szülésről?

Figyelt kérdés

Szerintetek ez tényleg igaz? (Nőgyógyász írta)

"A szülőnők 10%-a semmit sem érez a fájásokból és magából a szülésből. Ez nem betegség. Sokan cserélnének Önnel! Egyébként 80% csak havibajhoz hasonló görcsöket érez, s csak 10% panaszkodik erős fájdalmakra. Ott gerincvelői érzéstelenítés segít."

2014. jún. 30. 08:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát, viszonyítási alap kérdése. Azt hittem, a fájások fájnak. Aztán nem jött le a méhlepény és az (amúgy lapátkezű) orvos puszta kézzel tépkedte le, cérnakesztyűben, hogy ne csússzon. Kifelé ugye ökölbe szorítva húzta ki a kezét.

Na AZ fájt igazán. Ahhoz képest tényleg csikizés volt a fájás.

2014. jún. 30. 09:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam a hozzászóláskat, de enne a nőgyógyásznak kívánom, hogy élje át azt amit én, mikor szültem. Utána kérdezzék meg újra a szülési fájdalomról!
2014. jún. 30. 09:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 olyan esetről hallottam, ahol a nőnek nem voltak fájásai. Az egyiket a szülésznőm mesélte, mikor szülés után benézett hozzám (nőnek otthon elfolyt a magzatvize, nem érezte a fájásokat, mire beért, már kitolt. azt mondta, h sosem találkozott még ilyennel). A másik az egyik fórumtársam szülése volt. Nála indítottak, burokrepesztés, sok-sok órán át semmi, aztán kitolási szakasz - állítólag ez 2 órán át tartott és rosszabb volt, mint az előző terhességeknél a fél napos szülések.

Nekem csak a kétperceseim fájtak, rá 2-3 órára megszülettek a gyerekeim.

2014. jún. 30. 09:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség..... férfi írta, sosem élte át a szülést és nem is fogja......

Inkább azt tudom mondani, hogy az idő előrehaladtával már nem olyannak érzed a múltat. Már én sem annyira vagyok úgy vele, hogy mennyire kibirhatatlan volt. Pedig tudom mire gondoltam akkor és tudom hogy mennyire nem bírtam semmit csinálni fájás közben. És persze megfogalmazódik az emberben, hogy SOHA többet nem szül, aztán azért láthatod sokan vállalnak tesót is.

Hidd el nagyon fáj, nem tudod még elképzelni.

2014. jún. 30. 13:41
 15/16 anonim ***** válasza:

a többi válasza is nagy hülyeség :D

"Az anyatejes babáknak még az értelmi fejlődése is sokkal gyorsabb"

2014. jún. 30. 16:20
 16/16 anonim válasza:
Ezt érdemes megnézni: [link]
2014. júl. 1. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!