Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg öreg vagyok a szüléshe...

Tényleg öreg vagyok a szüléshez? Nehezebb a szülés, ha viszonylag idősen jön össze az első baba?

Figyelt kérdés
34 múltam, most vagyok 37 hetes terhes. A terhességem teljesen rendben zajlik, mégis azzal rémisztgetnek a rokonok (ők persze 20 évesen szültek), hogy nehéz és kockázatos szülésem lesz a korom miatt. Pedig nem akartam így, csak így jött ki. Akkor már ne is vállaljon az ember gyereket, mert túl "öreg"? Ez igaz lehet?
2008. júl. 31. 21:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne stresszelj emiatt! Manapság sok nő szül 30, sőt, 35 év felett. Az egyik ismerősöm kb 1 hónapja szült 36 évesen első babát és kb 3 óra alatt könnyen megvolt, tehát nem ez számít.
2008. júl. 31. 21:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz velük, a barátnőm 33 évesen szült először és 37 évesen (most áprilisban) másodszor. Én most vagyok 15 hetes terhes és mire szülni fogok elmúlok 33. Szóval nevess rajtuk egy jót!!!
2008. júl. 31. 21:10
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne hallgass rajuk, es ne felj :)

Szep es konnyu szulesed ugyanugy lehet, mint ahogy az ellentete is, 35 eves kedves ismerosom 6 ora alattt megszult, elso baba, mig a 25 eves masik kedves ismerosom (kismama baratok:)) majd egy napig vajudott.

Minden jot, szep szulest!

33 hetes kismama

2008. júl. 31. 21:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora hülyeségre ne is halgass!!!!

A kockázat itt a babára érthető, de a vizsgálatok soráűn már réges régen kiderült volna, hogyha bármiféle rendellenesség lenne.Ezek az emberek csak irigyek, mert merted bevállalni, ők is szeretnék de a férjük vagy akárki más lebeszélte őket.Egyre többen vállalnak gyereket idősebb fejjel sőőőt...sok ismerősöm 20 év után szül újra 40 évesen és halál boldog.Másképp élik most majd meg mint anno, hiszen mindent elértek már az életben és 100%-osan tudnak a babára figyelni.

Tényleg ne figyelj rájuk, főleg nekik ennyi eszük nincs, hogy egy terhes nőt ne ijenekkel cseszegessenek amikor az ember mindent a lelkére vesz.Ők állítanak ki magukról bizonyítványt, te meg foglalkozz a babátokkal és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!!

38 hetes kismami

2008. júl. 31. 21:14
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség! Csak 40 éves kor után lehet beszélni kockázatról. Anyukám 35 évesen hozott világra engem és semmi bajunk nem volt ebből.
2008. júl. 31. 21:24
 6/12 anonim ***** válasza:

Én a szülésem után 4nappal töltöttem be a 33. évemet.A 4kg felüli kisfiamat fél óra alatt fájdalom nélkül hoztam a világra. Első szülésem volt. Vajudás meg nem volt, rögtön 1 perces fájásokkal indult az egész.

Neked is ilyen könnyű szülést kívánok.

2008. júl. 31. 21:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Próbálok optimista lenni, és nem hallgatni rájuk. Köszi a bíztató válaszokat, jó egészséget Nektek!
2008. júl. 31. 21:59
 8/12 anonim ***** válasza:

Gondolom most inkább irigyek, hogy nekik esetleg nagyobb gyerekük van és most te jössza babázásban, de könyörgöm!!!-akkor nem szóltak előbb, hogy mikor lesz babád??

Ez nem is igaz, hogy akortól függ , hogy mennyire lesz komplikált a szülés! Nagyon sok boldogságot kívánok és egészséget- semmi gond nem lesz a korod miatt.

2008. júl. 31. 22:47
 9/12 anonim ***** válasza:

A védőnőm szerint az "idősebb" anyukák babái sokszor okosabbak, mert az anyuka már jobban tudja, hoyan akarja nevelni, kialakult értékrendje van és következetesebben tud foglalkozni a babájával. (Persze a fiatal anyukák ne értsenek félre, ez nem jelenti azt, hogy ők nem jól törődnek a babájukkal: náluk például az az előny, hogy még ösztönösebbek. Meg persze ez egyénfüggő is.)

Én 30 évesen szültem, egy barátnőm 37 évesen először! Ma már ez teljesen természetes, ne izgulj!

2008. aug. 1. 08:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz a jóakaró rokonokkal. Mindig csak ijesztgetni tudnak. Én 33 évesen szültem (szeptemberben leszek 34 és májusban szültem) 5,5 óra alatt első babát. Egyáltalán nem volt vészes! Jó orvosod legyen, akiben megbízol és semmi gond! 2,5 hós kislány anyukája.
2008. aug. 1. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!