Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beöntés után hogyan tovább?

Beöntés után hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Ma holnap 9 éves lesz a kislányom és mindig is érdekelt a válasz,de jobb volt nem emlékezni az esetre!

Most viszont újra babánk lesz,így tudni szeretném mihez van jogom vagy mire kötelezhetnek.

Problémamentes terhességem és szülésem volt.

Gyorsan,viszonylag könnyedén lement,persze voltak borzalmas megnyilvánulásai a nővérkének illetve az orvosnak is.

Mikor Wcre kellett volna mennem nem engedtek ki.Az hogy meg lettem katéterezve nem zavart annyira,de 3szor kellett nagy Wcznem és nem engedett ki a mosdóba,hanem az ágyon fekve mindenki szeme láttára kellett elintéznem.

Gyalázatosan éreztem magam,ráadásul nem épp szépen beszélt velem.

Tudom indiszkrét a kérdés,de nálatok ez hogyan volt?

Mégegszer azért leírom,hogy tényleg könnyű szülés volt,komplikáció nélkül,így nem volt okuk ágyban tartani!

Vagy ez teljesen normális?

2014. jún. 18. 16:21
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Én kimehettem konkrétan szülés után is,igaz akkor pisilni mert ágytálba nem ment.Igaz féltek,hogy elfogok ájulni,és meg is katéterezhettek volna de nem tették.Értékeltem,de szerintem ez is emberi hozzá állás kérdése.Nem tudom nekik mivel volt jobb (már elnézést) a szaros ágytál,minthogy kimész a wc-re és elintézed.Maximum valaki bemegy veled,és fogja a kezed ha esetleg már annyira rosszul voltál,de gondolom nem,ha még wc-re akartál mászkálni.
2014. jún. 18. 16:26
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
nehogy már a nővér mondja meg, hogy kimehetsz-e wc-re, ha te úgy érzed, hogy ki tudsz menni
2014. jún. 18. 16:28
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Sajnos ki vagy szolgáltatva nekik abban a helyzetben, sok mindent nem tehetsz. Csak annyit, hogy gondosan választasz orvost, szülésznőt és intézményt. Egyébként meg vicc kategória, hogy mindenkit meg kell "kenni", hogy emberi bánásmódban részesülhess… Bocsánat, azért az indulat, mert eszembe jutott a saját szülsem, hasonló szitu volt, plusz a szülésznő folyamatosan beszólogatot, gorombáskodott.
2014. jún. 18. 16:30
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
9 év már nagyon régen volt, és a kórházak is egészen mások, egyik ilyen, másik olyan. Azért nem engedtek ki mert amikor jön a baba akkor is kakilási ingered van és félő, hogy nem is kakilnod kell ha nem a baba jön ki erre tudok én gondolni. Ajánlott orvost választani és vele megbeszélni az egyéni igényeket, valamint szülésznőt így az ember kicsit bebiztosíthatja magát. Ha nincs választott orvosod akkor pedig vagy kedves emberek közé kerülsz vagy nem, hiába ez az egészségügy. (kiégett emberek) Érdemes tájékozódni melyek a bababarát kórházak, melyik kórházról milyen véleménnyel vannak az emberek. Jogaid vannak, csak éppen a szülőszobán nem fogsz ezen vitatkozni, teszed amit mondanak, utána mehetsz a betegjogi képviselőhöz csak akkor már mindegy mert vége a szülésednek, pereskedhetsz de mire vége a pernek már 10 éves a gyereked, és úgy is nekik lesz igazuk.
2014. jún. 18. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
En az Istvanban szultem fogadott dokival es szulesznovel.nem birom a varatlan dolgokat tudom a szulest n lehet megtervezni de amit lehetett tudni akartam.beontes borotvalas nincsen.komplikacio mentes szulesem volt.nem surgettek nem kaptam oxit.mindent hagytak a maga termeszetes utjan haladni.még lampa sem volt.ugyhogy mondhatom h abszolut haboritatlan szules volt.ha lesz megegy babam ot is biztos ott szulom.bnom masnap szult ugyanott ugyan annal a szulesznonel.neki nem volt fogadott de maximalisan meg volt elegedve.mindketten kozel 4kg os babakat szultunk.gatmetszes nelkul!!!nekem ez szimpatimus vt h konkretan azt csinaltam amit akartam..esszeru keretek kozott.vizben,allva,guggolva...ahogy epp jol esett.vegul ugy elfaradtam h fekve szultem de senki nem kotelezett ra!!!ha nincs semmi komplikacio nem parancsolhatnak rad h fekudj!!!!!!
2014. jún. 18. 17:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Amíg nem életmentő beavatkozás, addig bármiben dönthetsz.

Beöntést nekem kérdezték, mondtam, hogy kösz nem. Volt egy minimális baleset a kitolásnál, de fél perc alatt eltakarították. Amúgy is annyi vérrel járt az egész, hogy ez volt a legkevesebb.

Mivel nagy volt a vérveszteség és elég gyászos véreredményt produkáltam 4 nappal a szülés után, vérátömlesztést akartak adni. Addigra már torkig voltam, hogy folyton belém szúrnak valamit, stb, úgyhogy visszautasítottam. Aláírattak egy papírt, hogy én döntöttem így, kicsit pampogtak, ennyi.

Megfelelően határozott hozzáállással senkire nem tudnak semmit ráerőltetni. Külön kérdezgetni nem fognak semmiről, neked kell határozottan állást foglalni.

Engem a végén altattak is, már azt se tudtam merre vagyok arccal, még hozták a műtéti beleegyező nyilatkozatot.

Szóval bármit visszautasíthatsz, maximum alá kell írni pár papírt.

2014. jún. 18. 17:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Próbálj majd úgy beérni, hogy legyen időd beöntést kérni.

Én mindhárom szülésnél kértem, bár a harmadiknál mondták, hogy nem kötelező. Úgy voltam vele, hogy sokkal jobban fogom érezni magam, ha kérek. Aztán wc, majd egy jó zuhany és máris könnyebb minden:)

Kellemes élményeket kívánok:)

2014. jún. 18. 18:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Megkaptam a beöntést majd párszor kimentem wc-re addig fel alá sétálgathattam. Mikor úgy éreztem nincs több felfeküdtem a szülő ágyra bekötötték az oxit és rámrakták az NST-t. Felálhattam. Le is feküdhettem vagy ülhettem vna gaga ahoz van kedvem. Közben 3-szor kimentem pisilni. Majd egy idő után mondták h feküdjek fel az ágyra és forduljak oldalamra hogy rendesen beékelödjön a baba.( nem teljesen lefelé volt, kicsit a combom felé) volt egy kis baleset. Fogadott szülésznőm volt.
2014. jún. 19. 07:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Engem addig nem engedtek el szülőszobáról, amíg nem pisiltem, de ki kellett mennem a wc-re, saját lábamon. Mivel sikerült ( benyomtam másfél liter vizet:) ), utána átvittek a kórterembe, és onnantól kezdve a kutya meg nem kérdezte, hogy ki tudok -e menni, vagy nem.

Sok minden változott szerintem 9 év alatt, ne izgulj, főleg, ha van fogadott szülésznőd, akkor ez nem fordulhat elő.

2014. jún. 19. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!